Δύο παραστάσεις που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου

Δύο παραστάσεις που αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμά σου
Μαρία Τούλτσα

Δολοπλοκίες σε ένα μαγικό δάσος και πληρωμένες δολοφονίες σε ένα αμερικάνικο diner συντελούνται φέτος στο Rabbithole, με δύο κλασσικά και επίκαιρα θεατρικά έργα.

Το σπίτι της ομάδας Νοσταλγία φιλοξενεί τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, με τα έργα «Μακμπέθ» και «Οι Δολοφόνοι» που διάλεξε η ομάδα να ανεβάσει αντίστοιχα. Με κοινό άξονα τη δημιουργία μίας σύγχρονης και απολαυστικής θεατρικής γλώσσας, το δημιουργικό ζευγάρι Τώνια Ράλλη και Γιώργος Σίμωνας μας προσκαλούν στο σύμπαν τους με δύο τολμηρές και φιλόδοξες θεατρικές παραγωγές. Πόσο κακό –και καλό– εμπεριέχει η ανθρώπινη φύση;

“Μακμπέ訔 του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 – (έως 21 Νοεμβρίου)

RABBITHOLE | Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Η Τώνια Ράλλη επιστρέφει στο σαιξπηρικό κόσμο για να αναδείξει μέσα από το πολιτικό και βαθιά υπαρξιακό έργο «Μακμπέθ» την πολύπλοκη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο. Εξερευνά τη διαχρονική και επίκαιρη διάσταση του έργου και διηγείται, με την ποίηση που τη χαρακτηρίζει σκηνοθετικά, την ιστορία της δίψας του ανθρώπου για εξουσία και της πορείας του μέσα στον σκοτεινό λαβύρινθο που αυτή τον οδηγεί. Με βαθιά αγάπη προς την ανθρώπινη φύση, η παράσταση καλεί τους θεατές να ακολουθήσουν την πορεία του Μακμπέθ μέσα στο χρόνο, πέρα από τη μονοδιάστατη αντίληψη καλού και κακού.

Παναγιώτης Λαμπής


Mετά την παράσταση Εν Σκοτία πάνω στο μαγικό σύμπαν του Μακμπέθ που παρουσιάστηκε το 2019, η σκηνοθέτις επιστρατεύει και πάλι την υπνωτιστική, μυστηριακή γυναικεία ενέργεια των μαγισσών για να δημιουργήσει μια νεφελώδη ατμόσφαιρα καθώς το ζευγάρι Μακμπέθ (Συμεών Τσακίρης) και Λαίδη Μακμπέθ (Τατιάνα Άννα Πίττα) σταδιακά διαφθείρεται από τη φιλοδοξία και την ενοχή.

Παναγιώτης Λαμπής

“Οι δολοφόνοι” του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30 (έως 30 Νοεμβρίου)

RABBITHOLE | Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Μαρία Τούλτσα


Ο Γιώργος Σίμωνας αποδίδει φόρο τιμής στο noir, με μια pulp κινηματογραφική προσέγγιση στο διήγημα Οι Δολοφόνοι του Χέμινγουεϊ. Κλείνοντας παιχνιδιάρικα το μάτι στους θεατές, στήνει ένα οπτικοακουστικό κρυφτό πίσω τους και κάτω από τα πόδια τους με live στοιχεία κινηματογράφησης, ήχους, μυρωδιές και multimedia αφηγηματικά μέσα που δομούν μια δυνατή θεατρική εμπειρία. «Οι Δολοφόνοι» χτυπούν και ξαναχτυπούν κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με partnersincrime τον Συμεών Τσακίρη και τον Στέλιο Δημόπουλο σε ένα ζωντανό καρέ ενός απόμερου χωριού-κατάλοιπο της αμερικανικής Άγριας Δύσης.

Μαρία Τούλτσα

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα