"Ενίσταμαι - Λόγια ελπίδας για μα νέα μεταπολίτευση", το νέο βιβλίο του τέως υπουργού Αντώνη Αργυρού

"Ενίσταμαι - Λόγια ελπίδας για μα νέα μεταπολίτευση", το νέο βιβλίο του τέως υπουργού Αντώνη Αργυρού

Ο έγκριτος νομικός και πρώην υπουργός εκφράζει τους πολιτικούς και νομικούς προβληματισμούς του και κάνει μια αναδρομή από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα

«Ενίσταμαι - Λόγια ελπίδας για μα νέα μεταπολίτευση», είναι το νέο βιβλίο (εκδόσεις «Ι. Σίδερης») του τέως υπηρεσιακού υπουργού Προεδρίας επί υπηρεσιακής κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου (2012) και δικηγόρου Αντώνη Αργυρού. Ο κ. Αργυρός στις 200 σελίδες του βιβλίου του, εκφράζει τους πολιτικούς και νομικούς προβληματισμούς του και κάνει μια αναδρομή από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Στο προλογικό σημείωμά του ο συγγραφέας, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει:

«Η νέα μεταπολίτευση που έρχεται δεν ξεκινά από μια κρίση στο πολίτευμα, αλλά από την τεράστια κρίση στο πολιτικό σύστημα, το οποίο απέτυχε να αντιμετωπίσει με δημοκρατικούς όρους την οικονομική κρίση στην οποία το ίδιο με τις αστοχίες του συνέβαλε.Είμαι πεπεισμένος ότι η κρίση στην οποία όλοι αναφερόμαστε είναι κυρίως κρίση πνευματική, κρίση θεσμών και αποτελεί το κυρίως εθνικό μας πρόβλημα. Η δημοσιονομική κρίση που διερχόμεθα, υπήρξε επώδυνη συνέπεια αυτής της εθνικής μας κρίσης. Η Ελλάδα, είτε το ήθελαν οι ισχυροί του κόσμου είτε όχι, βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο της Ιστορίας και οπωσδήποτε στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας» και προσθέτει: «Το βασικό προνόμιο του Ελληνισμού ήταν πάντοτε το πνεύμα. Η Ελλάδα είτε το θέλουν οι ισχυροί του Κόσμου, είτε όχι βρίσκεται πάντοτε στο προσκήνιο της Ιστορίας και ιδίως της Ευρωπαϊκής».

Ο συγγραφέας από το 1976 είναι στην μαχόμενη δικηγορία και από το 2005 αναπληρωτής νομικός σύμβουλος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Μισθοδικείου), του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων, της συντακτικής επιτροπής (υπεύθυνος ύλης) του νομικού περιοδικού του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών «Νομικό Βήμα», αλλά και νομικός σύμβουλος της Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών AEI.

SHARE:

24Media Network