Έξοδος: Η ατζέντα της εβδομάδας 22 – 28 Ιουλίου

Έξοδος: Η ατζέντα της εβδομάδας 22 – 28 Ιουλίου
Στιγμιότυπο από το μπαλέτο της ΕΛΣ "Χορός με την σκιά μου" Maria Cheilopoulou

Κάθε Πέμπτη το NEWS 24/7 σας προτείνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που ξεχωρίζουν για τις επόμενες ημέρες.

Παρά την αύξηση κρουσμάτων της COVID-19, και τον άλυτο γρίφο με τους εμβολιασμούς, την υποχρεωτικότητα και τους αρνητές, οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι εξακολουθούν -προς το παρόν, τουλάχιστον- να αποτελούν μια ασφαλή επιλογή ψυχαγωγίας και εκτόνωσης. Άσε που συμβαίνουν πολύ ενδιαφέρονται πράματα εκεί έξω… Επί παραδείγματι:

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Συναυλία Μελίνας Κανά και Λιζέτας Καλημέρη

Πού: Θέατρο Βράχων

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν με δελτία εισόδου

Ομολογουμένως, αν και είναι αδελφές, σπάνια τις βλέπουμε μαζί στην σκηνή. Με την καθεμιά να έχει χαράξει τη δική της πορεία, αλλά και το δικό της εκλεκτικό ρεπερτόριο, η Μελίνα Κανά και η Λιζέτα Καλημέρη έχουν συνδεθεί με τις μουσικές του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Σωκράτη Μάλαμα, αλλά και πολλών άλλων δημιουργών του επονομαζόμενου έντεχνου τραγουδιού. Σε αυτή την δωρεάν συναυλία, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, οι δύο αδερφές με τις ξεχωριστές φωνές θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στις ενωτικές ραφές των αναφορών τους και να μπλέξουν τα ηχοχρώματά τους. Ιδιαίτερη μνεία, για το καινούριο τραγούδι «Σπίθα», σε μουσική Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους με την υπογραφή της Λιζέτας, το οποίο περιλαμβάνεται στον αναμενόμενο νέο δίσκο της Μελίνας.

Μελίνα Κανά (αριστερά) και Λιζέτα Καλημέρη

Τι: «Η Ταράτσα του Φοίβου» με γκεστ

Πού: Άλσος, Πεδίον του Άρεως

Πότε: 20:45, οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00

Πόσο: 15, 20, 25 και 30€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/alsos/i-taratsa-tou-foivou-summer-in-the-city

Πιστοί στο ραντεβού της Πέμπτης, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Θανάσης Αλευράς, η Νεφέλη Φασούλη, ο Φοίβος Ριμένας και οι υπόλοιποι τακτικοί συντελεστές του «Summer in the City» ανοίγουν αγκάλες και μικρόφωνα για δυο σίγουρα αναπάντεχους και υποσχόμενους καλεσμένους: τον βετεράνο ράπερ και τέως ½ των «Ημισκουμπρίων», Δημήτρη Μεντζέλο, και τον αρχετυπικό λαϊκό ερμηνευτή, Γιώργο Μαργαρίτη, που στα 76 του συνεχίζει ακάθεκτος. Αναμένονται μεγάλες στιγμές!

Ο Γιάννης Κότσιρας με την κιθάρα του, την Παρασκευή στο City Garden

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Συναυλία Γιάννη Κότσιρα

Πού: City Garden (Λ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι)

Πότε: 21:00

Πόσο: 15, 20 και 25€, μειωμένο 10€ (απαραίτητη εδώ η τηλεφωνική κράτηση στο 211-7701700

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/city-garden/yannis-kotsiras

Λίγο πριν ο όμορφα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων Γαλατσίου κλείσει για την αυγουστιάτικη του ανάπαυλα (από Σεπτέμβρη ξαναξεκινούν οι συναυλίες εκεί), ο Γιάννης Κότσιρας παίρνει την σκυτάλη και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Όλο το μπλε του χάρτη». Πρόκειται για ένα υψηλής αισθητικής μουσικό ταξίδι, που κάνει στάσεις σε αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του δημοφιλούς τραγουδιστή, αλλά και σε διασκευές αγαπημένων κομματιών απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου. Από την «Χάντρα θαλασσιά» και την «Αλεξάνδρεια», έως τον «Σταυρό του Νότου», το «Μιά θάλασσα μικρή» και το «Πατέρα, μεγάλωσα». Μαζί του, η ερμηνεύτρια Δήμητρα Μπουλούζου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Προβολές δυο ταινιών

Πού: Στο City Drive-in του Ελληνικού Κόσμου

Πότε: 21:30 και 22:45

Πόσο: Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου

Προκράτηση: https://www.viva.gr/tickets/cinema/pride-drive-in/

Σε συνεργασία με το Athens Pride 2021, το νέο ασφαλές ντραϊβ-ιν της πόλης προβάλει δυο πραγματικά αξιόλογες, γαλλικές και πολυσυζητημένες ταινίες, μια μέρα πριν το κλείσιμο της φετινής Athens Pride Week. Στις 21:30 θα παιχτεί το εξαιρετικό «120 χτύποι το λεπτό» (120 battements par minute, 2017), του Γαλλομαροκινού Ρομπέν Καμπιγιό, ένα αληθοφανέστατο φιλμ για τους ακτιβιστικούς αγώνες των οροθετικών του Παρισιού το 1990, αλλά και για έναν έρωτα μεταξύ δυο νεαρών αντρών. Ακολουθεί, στις 22:45, η πολυσυζητημένη και βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, «Ζωή της Αντέλ» του Γαλλοτυνήσιου Αμπντελατίφ Κεσίς. Εδώ, το ερωτευμένο ζευγάρι αποτελείται από δυο γυναίκες, που τις υποδύονται η Λεά Σεϊντού και η Αντέλ Εξαρχοπουλός.

Προβολή της ταινίας "Η ζωή της Αντέλ" στο πλαίσιο της Athens Pride Week

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Συναυλία Κωστή Μαραβέγια

Πού: Στο Βεάκειο

Πότε: 21:00

Πόσο: Ενιαία τιμή 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/veakeio/kostis-maraveyas/

Με το δικό του αμίμητο στυλ και σε πείσμα της τρέχουσας παλιοκατάστασης, ο Κωστής Μαραβέγιας υποδέχεται αυτό το δεύτερο συνεχόμενο «ιδιαίτερο» καλοκαίρι με χαρά, ελπίδα, χιούμορ, εξαιρετικά θετική διάθεση, και φυσικά με μελωδία και ρυθμό. Πολύ μπράβο του! Προερχόμενος από το στούντιο, όπου ηχογράφησε το νέο του τραγούδι «Ρίτα», αλλά έχοντας μαζί του και όλα τα αγαπημένα κομμάτια από τη δισκογραφία του, συν δικές του προσωπικές προτιμήσεις από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, τις οποίες διασκευάζει και τραγουδά, ο επικοινωνιακός Μαραβέγιας μάς καλεί στην κορυφή της Καστέλλας για μια συναυλία-γιορτή από τα παλιά.

Ο Κωστής Μαραβέγιας εμφανίζεται στο Βεάκειο του Πειραιά

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Πού: Θέατρο Βράχων

Πότε: 21:00

Πόσο: Δωρεάν με δελτία εισόδου

Ένα πολυσχιδές αφιέρωμα στην υπέροχη Μικρασιάτισσα, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (1893-1972), στην υπερταλαντούχα στιχουργό που σφράγισε το λαϊκό τραγούδι μέσα από τις συνθέσεις του Τσιτσάνη, του Χιώτη, του Χατζιδάκι, του Καλδάρα και άλλων, έρχεται στον Βύρωνα. Το αφιέρωμα, με τον εύγλωττο τίτλο «Μ’ ένα όνειρο τρελό», συνδυάζει ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών της με θεατρική δραματοποίηση της ομολογουμένως μυθιστορηματικής ζωής της Ευτυχίας. Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι του Στέφανου Οικονόμου, η ενορχήστρωση του Στέλιου Καρύδα, ενώ την Παπαγιαννοπούλου ενσαρκώνει η Βασιλική Γεωργικοπούλου. Τραγουδούν οι Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου, Ασπασία Στρατηγού, Γιάννης Βασιλώτος, και Στέλλα Καρύδα.


Τι: Μπαλέτο σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι

Πού: Ηρώδειο

Πότε: 21:00

Πόσο: 20, 30, 35, 45 και 65€

Προπώληση: https://tickets.aefestival.gr/event/aef-gno-xoros-me-ti-skia-mou/?lang=el, στα ταμεία της ΕΛΣ, και στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Σημαντικό: Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 29 Ιουλίου, ενώ εκείνη της 25ης ματαιώνεται.

Στο τετράπτυχο έργο «Χορός με την σκιά μου», μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Νοέμβρη του 2019, ο Κωνσταντίνος Ρήγος χορογραφεί τέσσερα εμβληματικά μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι: τον «Κύκλο του C.N.S», τον «Καπετάν Μιχάλη», την σουίτα «Το καταραμένο φίδι», και το λαοφιλέστατο «Χαμόγελο της Τζοκόντας», τα οποία μετουσιώνει σε ισάριθμα δωμάτια (ο Ρήγος υπογράφει και το σκηνικό σε συνεργασία με την Μαίρη Τσαγκάρη), μέσα στα οποία συνδιαλέγονται χορευτικά οι σολίστ, οι α’ χορευτές, οι κορυφαίοι και το κορ ντε μπαλέ της ΕΛΣ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τι: «Φαίδρα καλυπτόμενη» μουσικοθεατρική σύνθεση

Πού: Θέατρο Βράχων

Πότε: 21:00

Πόσο: 18€, μειωμένο 15€

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/pollaploi-horoi/faidra/

Σταχυολογώντας και συνδυάζοντας κείμενα από τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη, και την «Φαίδρα» του Ρακίνα, ο ποιητής και μεταφραστής Στρατής Πασχάλης ανασυνθέτει τον μύθο της Φαίδρας σε μια μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη και μουσική Δημήτρη Μαραμή. Τον μύθο της Φαίδρας αφηγούνται επί σκηνής η αισθαντική ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η πολύπειρη Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, η περφόρμερ Ραφίκα Σαουίς στον ρόλο της Φαίδρας, ενώ ο Σπύρος Περδίου υποδύεται τον Θησέα, και ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης τον Ιππόλυτο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα