Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες

Γιατροί χωρίς σύνορα, και με συγκλονιστικές φωτογραφίες
Anna Pantelia

Με αφορμή τα 50 χρόνια της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, το ελληνικό τμήμα σε συνεργασία με το Athens Photo World διοργανώνουν συζήτηση για την σπουδαιότητα της φωτογραφίας στο έργο της.   

Μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις, λέει το κλισέ. Στην δύναμη της φωτογραφίας, λοιπόν, επενδύει δεκαετίες τώρα η βραβευμένη με Νομπέλ διεθνής ιατρική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην προσπάθεια να γνωστοποιήσει το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί ανά τον πλανήτη. Φωτογραφίες από σχεδόν αυτοσχέδια χειρουργεία στις παρυφές εμπόλεμων ζωνών, φωτογραφίες τραυματιών ή χρόνια αρρώστων δίπλα σε γιατρούς της οργάνωσης, φωτογραφίες, εν τέλει, που αποτυπώνουν ταυτόχρονα και τον ζόφο και την ελπίδα που διέπει την ανθρωπότητα.

Φέτος, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συμπληρώνουν 50 χρόνια παρουσίας και προσφοράς (το διεθνές τμήμα της, το ελληνικό αριθμεί 31 χρόνια ζωής). Το Athens Photo World, πάντα ταγμένο στην ανάδειξη της σημαντικότατης δουλειάς των φωτορεπόρτερ και της συνεισφοράς τους στην διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου και της Ιστορίας εν τη γενέσει της, με αφορμή τον μισό αιώνα των Γιατρών διοργανώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Marilena Stafylidou

Θέμα της, «50 Χρόνια Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ο ρόλος της φωτογραφίας στη διάδοση της ανθρωπιστικής δράσης». Στην συζήτηση, που υλοποιείται χάρη στη δωρεά του
Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
(ΙΣΝ), συμμετέχουν οι φωτογράφοι Γιάννης Κολεσίδης, Άννα Παντελιά και Μαριλένα Σταφυλίδου –όλοι τους με θητεία στις αποστολές της οργάνωσης–, καθώς και εκπρόσωποι του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Συντονίζει ο δημοσιογράφος του
iMEdD
, Νικόλας Αρώνης.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους αποκλεισμένους από την υγειονομική περίθαλψη, σε θύματα βίας, φυσικών καταστροφών ή ενόπλων συγκρούσεων. Δρα με μοναδικό κριτήριο τις ιατρικές ανάγκες, ανεξάρτητα από φυλετικά, θρησκευτικά ή πολιτικά κριτήρια με στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου αλλά και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανθρωπιστικές κρίσεις που μαίνονται στον πλανήτη.

► Πληροφορίες: Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 19:00 (πόρτες 18:00) στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364, 216-8091000). Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή. Δυνατότητα παρακολούθησης της συζήτησης και μέσω στρίμινγκ στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, και στο κανάλι του στο YouTube.


Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα