Η Αθήνα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσής της

Η Αθήνα γιορτάζει την επέτειο της απελευθέρωσής της
Αθήνα Ελεύθερη

Η Αθήνα θα γιορτάσει με λαμπρό τρόπο και εφέτος την απελευθέρωσή της από τη ναζιστική κατοχή. Τι είδους δράσεις έχουν προγραμματιστεί.

Ενόψει της φετινής επετείου της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεις.

Οι δράσεις αυτές που ξεκινούν αυτό το Σάββατο και θα διαρκέσουν ως τις 23 του μηνός, συνδιοργανώνονται για πέμπτη χρονιά, από το Δήμο Αθηναίων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Περιφέρεια Αττικής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και την ΕΡΤ.

Και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ώστε η επέτειος της απελευθέρωσης, στις 12 Οκτωβρίου του 1944, να αναδειχθεί ως μια μεγάλη γιορτή της πόλης.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνουν εκθέσεις, όπως οι «14 Ιστορίες Αντίστασης» στο Πάρκο Ελευθερίας και τα «Χαράγματα Μνήμης 1941 – 1944» στη Βίλα Ζωγράφου, ιστορικό περίπατο με θέμα «Αντίσταση και δωσιλογισμός στην κατοχική Αθήνα», μουσική παράσταση με τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Πεδίον του ‘Αρεως, εκδήλωση λόγου και θεατρικό αναλόγιο στο Εθνικό Θέατρο με κατάθεση μαρτυριών από την ‘Αλκη Ζέη και τον Μάνο Ζαχαρία, ξενάγηση στο εργαστήριο του γλύπτη Γιάννη Παππά, κινηματογραφικές προβολές στο Τριανόν και στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, ξενάγηση στην ιστορία απόκρυψης των αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αγώνα δρόμου μνήμης και τιμής από το Χαϊδάρι ως την Καισαριανή, κ.α

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα