Ίδρυμα Ωνάση: “Το Φιλί” του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή

Ίδρυμα Ωνάση: “Το Φιλί” του Ηλία Παπαηλιάκη στην πλατεία Αυδή
Η τοιχογραφία "Το Φιλί" στην πλατεία Αυδή Studio On | Stelios Tzetzias - Facebook @Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Onassis Cultural Centre Athens

Το ανθρωποκεντρικό και τρυφερό έργο του Ηλία Παπαηλιάκη "κοσμεί" από σήμερα την πλατεία Αυδή. Δύο φιγούρες και ένα φιλί που ενώνει τους Αθηναίους και τους επισκέπτες.

Το Ίδρυμα Ωνάση “εκθέτει” από σήμερα, Δευτέρα (12/04), το έργο του Ηλία Παπαηλιάκη ως μια τοιχογραφία στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στο κέντρο της Αθήνας, απέναντι από τη Νέα Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Πρόκειται για ένα βαθιά ανθρωποκεντρικό, εύκολα κατανοητό και, ταυτόχρονα, σύνθετο έργο, που εκπέμπει ζωή και αισιοδοξία και “ασπάζεται” περαστικούς και κατοίκους, τονίζοντας την αξία της ανθρώπινης επαφής, ακόμη και σε καιρούς απομόνωσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Το έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα καλλιτέχνη που κοσμεί τον τοίχο της πολυκατοικίας στην οδό Γιατράκου, σε διάσταση 22 μέτρων, επιδιώκει να προσφέρει αισθητική απόλαυση στον πυκνό ιστό της πόλης και δίνει σε όλους μας την αφορμή να ακουμπήσουμε κάπου το βλέμμα μας και να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, μόλις σταθούμε μπροστά του.

Δύο φιγούρες και ένα φιλί που ενώνει τους κατοίκους της πρωτεύουσας και τους επισκέπτες, ως μια εικόνα τόσο συντροφική και οικεία που κάνει την καρδιά της πόλης να χτυπά πιο δυνατά.

Δείτε φωτογραφίες από το “Φιλί” στην πλατεία Αυδή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα