Κορονοϊός: Τέλος οι συναυλίες – Τι ισχύει από σήμερα για θέατρα και σινεμά

Κορονοϊός: Τέλος οι συναυλίες – Τι ισχύει από σήμερα για θέατρα και σινεμά
shutterstock

Ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού για το τι ισχύει σε δομές και φορείς με βαση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού.

Τι ισχύει σε σχέση με δομές και φορείς πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής, βάσει των μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020, διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Οι κινηματογραφικές προβολές σε θερινά σινεμά και η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπονται με πληρότητα έως και 60% .
  • Δεν επιτρέπονται οι συναυλίες σε οποιονδήποτε χώρο, ανοιχτό ή κλειστό, καθώς και οι προβολές σε κινηματογράφους δωδεκάμηνης λειτουργίας.
  • Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους.
  • Στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων με τη συμμετοχή περισσότερων των εννέα ατόμων.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζεται επίσης «ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής παραστάσεων θεάτρου και λοιπών παραστατικών τεχνών σε κλειστούς χώρους σε όλη την επικράτεια, καθώς και η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των χώρων αυτών, πρόκειται να ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, πάντοτε σε συνάρτηση με τα εκάστοτε επιδημιολογικά δεδομένα». Επισημαίνεται, τέλος, «ότι τυχόν ενισχυμένα τοπικά μέτρα υπερισχύουν των γενικών κανόνων, εκτός εάν υπάρχει ρητή εξαίρεση».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα