Live: O δημιουργός του γλυπτού Phylax στο Ραδιόφωνο 24/7

Live: O δημιουργός του γλυπτού Phylax στο Ραδιόφωνο 24/7
Το άγαλμα Phylax στο Παλαιό Φάληρο sooc

Πόσες φορές ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο στη χώρα μας έχει γίνει αποδέκτης επιθέσεων και βανδαλισμών; Ποιοι ακριβώς εξεγέρθηκαν κατά του έργου Phylax, στο Παλαιό Φάληρο και γιατί; Ο Κωστής Γεωργίου μιλάει στην εκπομπή "Πεζοί στον αέρα"

Στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6, βρίσκεται ο δημιουργός του γλυπτού Phylax, που συνεχίζει να εξάπτει βίαια συναισθήματα και αντιδράσεις, Κωστής Γεωργίου και ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνος Χαραλάμπους.

Phylax. Ένα έργο τέχνης που στοχοποιήθηκε, για τους λάθος λόγους, βανδαλίστηκε, ταυτίστηκε με δυνάμεις του σκότους, αναστατώνοντας ένα δήμο, μια κοινωνία. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Πόσες φορές ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο στη χώρα μας έχει γίνει αποδέκτης επιθέσεων και βανδαλισμών; Ποιοι ακριβώς εξεγέρθηκαν κατά του έργου Phylax, στο Παλαιό Φάληρο και γιατί; Νομιμοποιείται η αντίδραση μιας κοινότητας απέναντι σε μια δημόσια παρέμβαση σε ζωτικό της μεν, δημόσιο δε χώρο; Μπορεί να έχει λόγο μια κοινωνία για τις δημόσιες αισθητικές αναπλάσεις σε περιοχές που διαβιεί;Πρέπει να υπάρχουν κριτήρια στα έργα που τοποθετούνται δημοσίως, και μελέτη του χώρου τοποθέτησής του; Υπάρχει όριο μεταξύ δήμοσιου -ιδιωτικού; Ποια είναι η σχέση του νεοέλληνα με τα έργα που τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα; Τέλος, ο δήμαρχος Π. Φαλήρου θα αποσύρει το έργο του εικαστικού Κ.Γεωργίου απο τη θέση που βρίσκεται σήμερα, όπως του ζήτησε προ ημερών με επιστολή ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης;

Ερωτήματα που θα απαντήσουμε σήμερα, στις 5 το απόγευμα , στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ, μαζί με τον δημιουργό του γλυπτού Phylax Κωστή Γεωργίου, και τον πρύτατη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πάνο Χαραλάμπους, ο οποίος από την πρώτη στιγμή των αντιδράσεων κατά του έργου, πήρε θέση με δημόσια επιστολή. Θα παρέμβει τηλεφωνικά ο δήμαρχος Π.Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Ακούστε ζωντανά την εκπομπή

Φωτογραφία: SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα