Louis C.K.: Grammy για την κωμωδία που παραδεχόταν τις παρενοχλήσεις – Έντονες αντιδράσεις

Louis C.K.: Grammy για την κωμωδία που παραδεχόταν τις παρενοχλήσεις – Έντονες αντιδράσεις
Louis C.K. Evan Agostini/AP

Το 2017 ο κωμικός ηθοποιός κατηγορήθηκε από πέντε τουλάχιστον γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και η χθεσινή νίκη του στα Grammys προκάλεσε αντιδράσεις

“Την πάτησαν” οι διοργανωτές των βραβείων Γκράμι, που αντιμετώπισαν πλήθος μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί ο Louis C.K., ο 54χρονος κωμικός ηθοποιός που είχε κατηγορηθεί από τουλάχιστον πέντε γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, κέρδισε το Γκράμι “Καλύτερου Άλμπουμ Κωμωδίας”.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2017 οι The New York Times δημοσίευσαν άρθρο τους στο οποίο καταγράφονταν οι καταγγελίες πέντε γυναικών που κατηγόρησαν τον Louis C.K. ότι επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα μπροστά τους και μάλιστα σε εργασιακό χώρο, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Μία μέρα μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών, ο κωμικός παραδέχθηκε τις πράξεις του σε εκτενές κείμενό του.

“Grammy στον Louis C.K., Όσκαρ στον Will Smith – Μα τι γίνεται επιτέλους;”

Ο Louis C.K. κέρδισε στην χθεσινή τελετή των Γκράμι το βραβείο Καλύτερου Άλμπουμ Κωμωδίας για το ‘Sincerely Louis C.K.’ του 2020, στο οποίο σχολιάζει τις καταγγελίες εναντίον του. Ο ηθοποιός δεν παραβρέθηκε στα Γκράμι για να πάρει το βραβείο, για το οποίο είχαν προταθεί στην ίδια κατηγορία οι: Lavell Crawford, Chelsea Handler, Lewis Black και Kevin Hart, όμως η νίκη του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Ο ίδιος δεν έκανε κάποια δημόσια δήλωση, όμως μετά την ανακοίνωση του βραβείου, θεατές, κωμικοί, συγγραφείς και γνωστά πρόσωπα της βιομηχανίας του θεάματος αντέδρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δημοσιογράφος David M. Perry έγραψε στο twitter: “Θα έπρεπε να έχει καταστρέψει την καριέρα του Louis CK. Δεν θα έπρεπε να έχει πλέον καριέρα. Αλλά αντίθετα, ο Louis CK που επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα μπροστά σε γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους, και εκτροχίασε καριέρες, απλώς κέρδισε βραβείο για το καλύτερη κωμικό άλμπουμ στα Γκράμι”.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Dan O’Donnell πρόσθεσε: “Ο Γουίλ Σμιθ επιτέθηκε με βία και πήρε Όσκαρ. Ο Louis CK αυνανίζεται μπροστά σε γυναίκες χωρίς τη συναίνεσή τους και κερδίζει Γκράμι. Το Χόλιγουντ συνεχίζει να κάνει διαλέξεις ηθικής στην υπόλοιπη χώρα”.

Ποιος είναι ο Louis C.K.

Ο Λούι Σέκελι έγινε γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Louis C.K. και θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους stand-up κωμικούς όλων των εποχών. Αυτοσαρκαστικός, δεικτικός, μακάβριος και ολίγον… χυδαίος, κέρδισε με τα αστεία του την πλειοψηφία του αμερικανικού κοινού.

Γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον, αλλά σε ηλικία μόλις ενός έτους μετακόμισε στο Μεξικό, όπου έμαθε και άπταιστα ισπανικά. Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σε διάφορα σόου τη δεκαετία του 1990, και συνεργάστηκε με ονόματα όπως οι: Ντέιβιντ Λέτερμαν, Κόναν Ο’Μπράιαν και Κρις Ροκ.

Εκείνη την περίοδο σκηνοθέτησε κάποιες σουρεαλιστικές μικρού μήκους ταινίες, αλλά και δύο μεγάλου μήκους το “Tomorrow Night” και το “Pootie Tang”. Κατόπιν έγινε ακόμα πιο γνωστός στο ευρύ κοινό συμμετέχοντας στη σειρά “Lucky Louie”, του HBO.

Το 2010 πρωταγωνίστησε και στη σειρά “Louie”, συμμετοχή που του χάρισε πολύ καλές κριτικές.

Το 2012 κέρδισε το Peabody Award, ενώ έχει κερδίσει 6 Βραβεία Emmy. Παράλληλα έχει και πολλές διακρίσεις, οι οποίες ήρθαν από το “The Chris Rock Show” και τη σειρά “Louie”.

Το Rolling Stone τοποθέτησε το κωμικό του φιλμ “Shameless” στην τρίτη θέση της λίστας με τα “25 Καλύτερα Stand-Up και τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών”.

Ο C.K. έχει κερδίσει βραβείο Γκράμι για το Καλύτερο Άλμπουμ Κωμωδίας το 2012 και το 2016 για τα ‘Hilarious’ και ‘Live At Madison Square Garden’, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα