10ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: Η διεθνής συνάντηση διακεκριμένων μουσικών επιστρέφει

10ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού: Η διεθνής συνάντηση διακεκριμένων μουσικών επιστρέφει

Από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2022 το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για 10η χρονιά και προσκαλεί διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο να ερμηνεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου.

Μετά από μια επιβεβλημένη απουσία δύο ετών το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για 10η χρονιά και προσκαλεί διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο να ερμηνεύσουν μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της φιλολογίας της μουσικής δωματίου.

Από τις 25 έως τις 30 Αυγούστου 2022, οι λάτρεις της μουσικής και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουν ένα πρόγραμμα πέντε συναυλιών μουσικής δωματίου με αναγνωρισμένες ερμηνείες έργων των Μπραμς, Μότσαρτ, Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Σούμαν. Το σύνολο σολίστ και διακεκριμένων μουσικών από όλη την Ευρώπη θα εμφανιστεί στην Ύδρα, τον Γαλατά, τον Πόρο και στο Θέατρο Καμένης Χώρας στα Μέθανα.

Στο Leondari Ensemble θα συμμετάσχουν τρεις διακεκριμένοι διεθνείς καλλιτέχνες που θα συνεργαστούν για πρώτη φορά: ο κλαρινετίστας Sergio Pires (PT) και η βιολονίστρια Katherine Gowers (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι και οι δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Μαζί τους θα είναι και ο διακεκριμένος Έλληνας βιολοντσελίστας, Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος. Γνώριμα πρόσωπα θα είναι τα πολυαγαπημένα μέλη του συνόλου, οι μουσικοί Julian Arp (βιολοντσέλο) Bogdan Bozovic (βιολί) και Caspar Frantz (πιάνο), οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ το 2011.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία από τα πιο σημαντικά και γοητευτικά έργα μουσικής δωματίου. Τα Κουιντέτα με κλαρινέτο των Johannes Brahms και W.A. Mozart και το Κουιντέτο Εγχόρδων, D. 956 του Franz Schubert είναι όλα έργα που ολοκληρώθηκαν κοντά στο τέλος της ζωής των συνθετών. Οι δάσκαλοι στο απόγειο των δυνάμεών τους δημιουργούν την αίσθηση νοσταλγικής ονειροπόλησης, ελπίδας, απώλειας, αγάπης και πάνω απ ‘όλα της δύναμης της μουσικής να θεραπεύει.

Τα έργα αυτά θα συμπληρωθούν από το σημαντικό Τρίο με Πιάνο op.65 του Antonin Dvorak, καθώς και από δύο ποιητικά έργα του γερμανικού ρομαντισμού για κλαρινέτο: τη Σονάτα σε Φα ελάσσονα, Op.120, No. 1 του Johannes Brahms, γραμμένα στην ίδια, τελευταία περίοδο δημιουργικής ζέσης με το κουιντέτο· και το Fantasiestücke, Op.73 του Robert Schumann, ενός σημαντικού προδρόμου των έργων του ύστερου Μπραμς.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι το καλλιτεχνικό σπίτι του Leondari Ensemble, μιας ομάδας μουσικών, φίλων και συνεργατών από όλο τον κόσμο, που μοιράζονται ένα πάθος για τη μουσική δωματίου και μια ένθερμη αγάπη για την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για δέκατη χρονιά με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας-Μεθανών. Οι συναυλίες στην Ύδρα πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ηρακλή Κοντού, στη μνήμη της συζύγου του, Τερέζας Κοντού, λάτρης της μουσικής. Η υποστήριξη της Raycap από την έναρξη του Φεστιβάλ ήταν πραγματικά ζωτικής σημασίας και απαραίτητη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού:

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022, 21:00
ΥΔΡΑ
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Therese Kontos.

Σονάτα σε φα ελάσσονα για Κλαρινέτο & Πιάνο, Op. 120, No. 1 J. Brahms /Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)/ Διάλειμμα/Κουιντέτο Εγχόρδων σε Nτο μείζονα, D. 956 F. Schubert/Bogdan Bozovic & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp & Alexis Karaiskakis-Nastos (Τσέλο)
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022, 21:00
ΥΔΡΑ

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Therese Kontos.

Fantasiestücke για Κλαρινέτο & Πιάνο, Op. 73 R. Schumann/Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)/Τρίο με Πιάνο No. 3 σε Φα ελάσσονα, Op. 65 A. Dvořák/Γιάννης Αγρανιώτης (Βιολί), Αλέξης Καραισκάκης-Νάστος (Τσέλο), Caspar Frantz (Πιάνο)/Διάλειμμα/Κουιντέτο με Κλαρινέτο σε Σι ελάσσονα, Op. 115 J. Brahms/Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)
Χώρος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Bratsera

ΣΑΒΒΑΤΟ, 27 Αυγούστου 2022, 21:00
ΜΕΘΑΝΑ

Κουιντέτο Εγχόρδων σε ντο μείζονα, D. 956 F. Schubert/Bogdan Bozovic & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp & Αλέξης Καραισκάκης-Νάστος (Τσέλο)/Χώρος διεξαγωγής: Ανοιχτό θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων

ΚΥΡΙΑΚΗ, 28 Αυγούστου 2022, 21:00
ΠΟΡΟΣ

Κουιντέτο με κλαρινέτο σε λα μείζονα, K. 581 W. A. Mozart/Katharine Gowers & Bogdan Božović (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)/Διάλειμμα/Κουιντέτο με κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, Op. 115 J. Brahms/Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Συγγρού

ΤΡΙΤΗ, 30 Αυγούστου 2022, 21:00
ΓΑΛΑΤΑΣ

Σονάτα σε Φα ελάσσονα για κλαρινέτο και πιάνο, Op. 120, No. 1 J. Brahms/Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Caspar Frantz (Πιάνο)/Διάλειμμα/Κουιντέτο με Κλαρινέτο σε Λα μείζονα, K. 581 W. A. Mozart/Sérgio Pires (Κλαρινέτο), Bogdan Božović & Katharine Gowers (Βιολιά), Francis Kefford (Βιόλα), Julian Arp (Τσέλο)

Χώρος διεξαγωγής: Γυμνάσιο Γαλατά

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Αγρανιώτης, Francis Kefford/Συμμετέχοντες Μουσικοί: Βιολί: Bogdan Božović, Katharine Gowers Γιάννης Αγρανιώτης, Βιόλα: Francis Kefford, Tσέλο: Julian Arp, Alexis Karaiskakis-Nastos, Kλαρινέτο: Sérgio Pires, Πιάνο: Caspar Frantz

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΥΔΡΑ:12 ευρώ (standard) – 35 ευρώ (premium)/ΠΟΡΟΣ / ΜΕΘΑΝΑ: 12 ευρώ (Standard)/ΓΑΛΑΤΑΣ: είσοδος με προαιρετική συμμετοχή/Παιδιά μέχρι 18 ετών: είσοδος ελεύθερη/Κάνετε προκράτηση των εισιτηρίων στη σελίδα www.saronicfestival.com/el/book-tickets/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα