30 χρόνια Active Member με οικογενειακά ραπαρίσματα και ερωτικές εξομολογήσεις

30 χρόνια Active Member με οικογενειακά ραπαρίσματα και ερωτικές εξομολογήσεις
30 χρόνια Active Member στην Τεχνόπολη (19/07) NEWS 24/7

Βρεθήκαμε στο "οικογενειακό" live για τα 30 χρόνια Active Member στην Τεχνόπολη, με ελάχιστα "σηκωμένα" κινητά και το νου μας στην Πεντέλη.

Λίγος ο κόσμος στην Τεχνόπολη το βράδυ της Τετάρτης (19/07) για τα 30 χρόνια των Active Member, με την επικαιρότητα και τη φωτιά στην Πεντέλη να βαραίνει την ψυχή όλων.

Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ανάσα του “Ενεργού Μέλους” στο Πέραμα και ο B.D.Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) με την Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου) μετά από δεκάδες άλμπουμ, εκατοντάδες τραγούδια και μια ζωή μετρημένη με “Low Bap” ρίμες ανέβηκαν πάλι στη σκηνή για να γιορτάσουν. Να γιορτάσουν την… επιβίωση των Active Member με τους όρους τους και μέσα από δυσκολίες, κοιτάζοντας με βλέμμα καθαρό στα μάτια την επόμενη γενιά.

Λίγο μετά τις 9:30, ο Μιχάλης από τη σκηνή αφιερώνει τη βραδιά σε όσους παλεύουν εκεί έξω με τις φλόγες και στους υγειονομικούς, λέγοντας για το κοινό: “Είμαστε ακριβώς όσοι πρέπει να είμαστε εδώ απόψε”.

Στη σκηνή ανέβηκε και η Sadahzinia, η οποία πριν από λίγους μήνες έχασε τον αδερφό της Οδυσσέα-Ανδρέα Τσιαμπόκαλο (Razastarr) σε τραγικό δυστύχημα όταν οδηγός τον χτύπησε στην άσφαλτο και τον εγκατέλειψε. Ο Μιχάλης τη σύστησε ως “καπετάνισσα” και το live ξεκίνησε με ελάχιστα κινητά να σηκώνονται ψηλά και πολλά στόματα να ανοίγουν για να τραγουδήσουν τα ποιήματα των Active Member.

Η φράση “λευτεριά αδέρφια” ακούστηκε πολλές φορές σε αυτό το live που έμοιαζε με γιορτή ανάμεσα σε συγγενείς που πίνουν μία μπίρα και θυμούνται τα παλιά, όσα είχαν νόημα.

“Μέρες παράξενες, παράξενες μέρες” και μετά “Φύλακας Άγγελος” και ξεκάθαρα η φράση “Εμείς εδώ είμαστε περαστικοί”. Ακολούθησε το “Εγώ Φταίω”… και η φράση “βρωμάει φωτιά” έφερε ανατριχίλα για τα όσα θα δούμε να έχουν συμβεί μόλις τελειώσει η συναυλία. Τα “Τι άλλο φοβάσαι” και “Έξω από την πόρτα μας” ζέσταναν το κλίμα, ώστε να ανάψουν και τα πρώτα καπνογόνα (παράπονο δεν έχουμε, τα βλέπουμε σε όλες τις συναυλίες φέτος!).

Από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Μιχάλης κάλεσε στη σκηνή τον MCD, κατά κόσμο Δημήτρη Κρητικό, DJ και μουσικό παραγωγό, που το 1992, στα 19 του χρόνια, συμμετείχε στη δημιουργία των Active Member. “Θα προσπαθήσω να είμαι όπως τότε” είπε ο Μιχάλης, που σηκώθηκε από την κονσόλα και ράπαρε μπροστά στη σκηνή.

NEWS 24/7

“Για τον Αντρέα” φώναξε ο Μυτακίδης εννοώντας τον συγχωρεμένο αδερφό της Γιολάντας και ακούστηκε το “Στην ώρα των σκιών”. Σε αυτό το τραγούδι, πριν από 7 χρόνια ο αδικοχαμένος μουσικός είχε ανέβει στη σκηνή στη συναυλία για τα 23 χρόνια του συγκροτήματος.

Στο “Άκου Μάνα”, τραγούδι που ξέρουν και οι πέτρες, ο Μυτακίδης ανέβασε στη σκηνή τη μητέρα του για ένα γρήγορο φιλί ευγνωμοσύνης. Ακολούθησε το “Βάστα” και το εξομολογητικό κομμάτι “30 χρόνια”… “εμείς φυλάμε ακόμα σκοπιές, Σολωμού και Ξενοφόντως στο Πέραμα”.

“Αύριο έχω συναυλία”

30 χρόνια Active Member με “Μύθους του βάλτου” από τη νέα γενιά NEWS 24/7

Η μεγαλύτερη έκπληξη της συναυλίας ήταν ο μικρός γιος του Μυτακίδη και της Γιολάντας που ανέβηκε στη σκηνή και ράπαρε με τους “Μύθους του βάλτου” ενθουσιάζοντας το κοινό. Ο Μυτακίδης μας είπε ότι “έχει βρει τον μπελά του” με τον ανυπόμονο μικρό, που κοιμήθηκε ελάχιστα το περασμένο βράδυ, γιατί τους έλεγε: “αύριο έχω συναυλία”. Το 2015 στη συναυλία “αντίο” των Active Member στη σκηνή είχαμε δει να ραπάρει η κόρη τους, Μάγια.

“Κάμερα στραμμένη πάνω μου”, ”Φυσάει κόντρα”, “Τραγούδα μου να φύγει το σκοτάδι”, “Αν ονειρεύεσαι”, “Δανεικές προσευχές”, “Πάμε (Γκουαντάναμο)” και όλη η Τεχνόπολη φώναξε “πάμε” …

Πού να πάμε; Στον Τζίμη Πανούση. “Είμαι σίγουρος θα είχε φτιάξει την ‘Λιγναδιάδα’ αν ήταν τώρα μαζί μας…” είπε ο Μυτακίδης και τραγούδησε το διαχρονικό “Έλληνας νεοέλληνας”.

Ο αποχαιρετισμός! NEWS 24/7

Το live για τα 30 χρόνια των Active Member ήταν υπόθεση τρυφερή… οικογενειακή. Κάπου εκεί στην μπάντα και ο πρωτότοκος γιος του Μιχάλη να σιγοντάρει τον μικρό αδερφό του. Η βραδιά τελείωσε με μια εξομολόγηση του Μιχάλη για τη σύντροφό του Sadahzinia και μία προτροπή για όλους μας.

“Ο,τι και να πω για την ‘καπετάνισσα’ είναι λίγο. 27 χρόνια της ψήνω το ψάρι στα χείλη, ας με συγχωρέσει”. Όσο για εμάς: “Να είστε ελεύθεροι μωρέ! Δεν χάιδεψα το αυτί κανενός, εγώ θα συνεχίσω να τα λέω – δεν σας ζητώ να με ανεχτείτε, απλά να το δεχτείτε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα