Φως στο Τούνελ: Η Sadahzinia για τον χαμό του αδερφού της Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου – “Να βρεθεί αυτός που τον εγκατέλειψε”

Φως στο Τούνελ: Η Sadahzinia για τον χαμό του αδερφού της Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου – “Να βρεθεί αυτός που τον εγκατέλειψε”

Συγκλόνισε η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου των Active Member, αδερφή του ιδρυτικού μέλους των Razastarr, Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη. Τι δήλωσε ο Μιχάλης Μυτακίδης.

Την άκρη του νήματος μίας υπόθεσης που συντάραξε την χιπ χοπ σκηνή και όχι μόνο με την απώλεια του Οδυσσέα-Αντρέα Τσιαμπόκαλου αναζητά η εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, την ώρα που ο δράστης που τον εγκατέλειψε μετά το θανατηφόρο τροχαίο του περασμένου Αυγούστου παραμένει ελεύθερος.

Η εκπομπή φιλοξένησε συγγενείς και φίλους του ράπερ και ιδρυτικού μέλους του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr. Υπενθυμίζεται πως το τροχαίο σημειώθηκε στο 30ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Θηβών – Θίσβης, στο ύψος της Δομβραίνας, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες όχημα φέρεται να παρέσυρε και να σκότωσε τον μουσικό που κινούνταν πεζός, ενώ ο οδηγός τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

O Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος FACEBOOK / PHOTO: SPIROS STE @ODYSSEAS TSIAMPOKALOS RAZASTARR

Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, δεν μπορώ να πάω τη ζωή μου μπροστά αν δεν συγχωρήσω”

Μεταξύ των δικών του ανθρώπων ήταν και η αδερφή του, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, τραγουδίστρια των Active Member, ευρέως γνωστή και ως Sadahzinia:

“Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, δεν μπορώ να πάω τη ζωή μου μπροστά αν δεν συγχωρήσω. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται δύο, αυτός που συγχωρεί και αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη. Αυτό που μας απασχολεί, είναι να μάθουμε ποιος τον εγκατέλειψε και γιατί. Αυτός που το έκανε, σίγουρα κάτι ήθελε να κρύψει. Δεν ξέρω αν είχε πιει ή αν ήθελε να κρύψει κάποιο άλλο μυστικό και επειδή οι έρευνες συνεχίζονται, καλό είναι να εμφανιστεί αυτοβούλως”, ανέφερε.

Η ίδια τόνισε πως εάν του είχαν παρασχεθεί νωρίτερα οι πρώτες βοήθειες, ίσως να βρισκόταν τώρα στη ζωή. “Άργησε αρκετά το ασθενοφόρο, έκανε τουλάχιστον πενήντα λεπτά να έρθει”.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην αγάπη που είχε ο αδελφός της με τη μουσική.

Από πολύ μικρός έγραφε στίχους στ’ αγγλικά, ασχολούνταν με το rap και άκουγε hip hop, ώσπου βρέθηκε με τον Μιχάλη, τον άντρα μου από τους “Active Member” και έκαναν πράγματα μαζί. Εκεί ξεκίνησε ένα συγκρότημα, το οποίο στην πορεία χάραξε ένα δικό του ορίζοντα. Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα θα κυκλοφορούσε και ένα άλμπουμ. Εγώ και οι φίλοι του θα φροντίσουμε να βγει αυτό το άλμπουμ”.

Μιχάλης Μυτακίδης: “Πέρασε το αυτοκίνητο από πάνω του”

Ο Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός και ως B.D. Foxmoor από τους “Active Memberκαι σύζυγος της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής για τον αδελφό της γυναίκας του και φίλο του, περιέγραψε τα όσα προηγήθηκαν του θλιβερού συμβάντος, αλλά και το δύσκολο έργο της αναγνώρισης, που κλήθηκε να αναλάβει.

Ο Ανδρέας ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο παιδί, από καλή πάστα ανθρώπου. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου την εικόνα του, πεσμένος στο δρόμο πριν έρθει το ασθενοφόρο και τη δύσκολη θέση που βρέθηκα όταν κλήθηκα να τον αναγνωρίσω στο νοσοκομείο. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Εκείνο το βράδυ, λίγες ώρες πριν γίνει το μοιραίο, είχε πάει σε μία ταβέρνα για να πάρει φαγητό για τον σκύλο του. Φόρτισε το κινητό του και ρώτησε που μπορούσε να βρει ένα ανοιχτό βενζινάδικο. Λίγο αργότερα χτύπησε το τηλέφωνό μας και μας ενημέρωσαν για το συμβάν”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

Ο Ανδρέας βρέθηκε ακριβώς πάνω στη διαχωριστική λωρίδα, στη μέση του δρόμου. Πέρασαν άνθρωποι που είπαν ότι είδαν το αμάξι χωρίς κανέναν μέσα και κάποιοι που τον είδαν μαζί με τον σκύλο μέσα σε αυτό”.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει όποιον τυχόν γνωρίζει, να μιλήσει, είπε συγκινημένος: “Η έκκληση της οικογένειας, εάν έχει μείνει λίγο ψυχή σε όποιον το έκανε, είναι να μας εξηγήσει τι συνέβη, να ησυχάσουμε. Ας το κάνει για την ψυχή του, ας κάνει μία κίνηση ανθρώπινη, έστω και τώρα”.

Λίγες ώρες πριν γλεντούσαμε σε γενέθλια”

Μάλιστα, ο Μιχάλης Μυτακίδης συμπλήρωσε πως “από μαρτυρίες, έχουμε την εικόνα ότι το αυτοκίνητο ξαναγυρνάει στο σημείο, διαπράττοντας δυο φορές το έγκλημα. Δεν μας έχουν πει για το τι είδους αυτοκίνητο ήταν”.

Ο ίδιος περιέγραψε και ένα περιστατικό, που εκτυλίχθηκε ανήμερα των γενεθλίων του και τον συγκλόνισε: “Το τραγικό είναι ότι είκοσι τέσσερις ώρες πριν γλεντάγαμε όλοι μαζί. Μετά το γλέντι, ο Ανδρέας έμεινε μέχρι αργά, κάτι που δε συνήθιζε να κάνει. Είναι μία σκηνή που δε θα ξεχάσω ποτέ, όταν ξημέρωνε, κάθισε αγκαλιά με την αδελφή του για πολλή ώρα και τους άφησα να τα πούνε σαν αδέλφια με την ησυχία τους, σαν κάτι να αισθανόταν”.

Όσα είπε η μάρτυρας που τον βρήκε χτυπημένο στη μέση του δρόμου

Η μάρτυρας που ειδοποίησε τους συγγενείς του άτυχου άνδρα που βρήκε στις τελευταίες κλήσεις που είχε στο κινητό του, μίλησε στο «Τούνελ» για τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε.

Όταν έφτασα στο σημείο ήταν ήδη ένα ζευγάρι εκεί. Αυτοί μου έκαναν και νόημα να σταματήσω γιατί υπάρχει ένας άνθρωπος στη μέση του δρόμου. Σταμάτησα, δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι είχε συμβεί. Το πρώτο πράγμα που πήγα να κάνω ήταν να δω αν ο άνθρωπος είχε τις αισθήσεις του”, είπε χαρακτηριστικά για να παραδεχτεί πως “το ασθενοφόρο έφτασε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα