BRIT Awards: Η αποθέωση του David Bowie και η πολιτική πλευρά της Katy Perry

BRIT Awards: Η αποθέωση του David Bowie και η πολιτική πλευρά της Katy Perry

Ο τραγουδοποιός Rag'n'Bone Man, ο οποίος είχε ήδη κερδίσει την "Επιλογή Κριτικών" για τα φετινά βραβεία, κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου μουσικού (Vids)

Ο David Bowie ήταν ο μεγαλύτερος νικητής στα βρετανικά μουσικά βραβεία (Brit Awards) που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο χθες, κερδίζοντας δύο βραβεία, ένα για τον “άνδρα καλλιτέχνη της Βρετανίας” και ένα για το “άλμπουμ της χρονιάς”.

Ο Λευκός Δούκας κυκλοφόρησε το τελευταίο και συγκλονιστικό του άλμπουμ, “Blackstar”, λίγες ημέρες προτού πεθάνει από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών, τον Ιανουάριο του 2016.

Εν ζωή είχε κερδίσει τέσσερα BRIT Awards.

“Ήταν πάντα εκεί, υποστηρίζοντας άτομα που πίστευε πως ήταν λίγο παράξενα ή λίγο περίεργα, λίγο διαφορετικά, και βρισκόταν πάντα στο πλευρό τους”, είπε ο γιος του, ο Duncan Jones, ο οποίος δέχθηκε τα βραβεία για τον πατέρα του. “Αυτό το βραβείο είναι για όλους τους “λοξούς” (kooks) και όλα τα άτομα που δημιουργούν τους “λοξούς”, πρόσθεσε.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αρένα Ο2 του Λονδίνου τραγούδησαν η Katy Perry, ο Robbie Williams, ο Bruno Mars, o Ed Sheeran, ενώ οι διοργανωτές απέτισαν φόρο τιμής στον George Michael που πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η εμφάνιση της Katy Perry είχε μάλιστα πολιτική “χροιά” καθώς οι δύο σκελετοί που εμφανίστηκαν επί σκηνής συμβόλιζαν τον Donald Trump και την Theresa May. Η Perry είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Hillary Clinton.

Ο Chris Martin των Coldplay, τραγούδησε το κομμάτι του Michael, “A Different Corner” την ώρα που προβάλλονταν πλάνα του δημιουργού του να μιλά για αυτό.

Η Adele κέρδισε το βραβείο BRIT “για παγκόσμια επιτυχία” μιας και το άλμπουμ της “25” θριάμβευσε τόσο εμπορικά, όσο και στις κριτικές που απέσπασε.

Το γυναικείο συγκρότημα Little Mix κέρδισε το βραβείο Βρετανικού single για το “Shout Out to My Ex”, η τραγουδίστρια Emeli Sandé βραβεύτηκε ως καλύτερη καλλιτέχνης της Βρετανίας, και το βραβείο καλύτερου συγκροτήματος πήγε στο γκρουπ “The 1975” από το Μάντσεστερ.

Ο τραγουδοποιός Rag’n’Bone Man, ο οποίος είχε ήδη κερδίσει την “Επιλογή Κριτικών” για τα φετινά βραβεία, κέρδισε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου μουσικού. Ο μουσικός Skepta που είχε προταθεί σε τρεις κατηγορίες έφυγε χωρίς να πάρει βραβείο.

 

Ενώ η διοργάνωση αφορά κυρίως Βρετανούς, περιλαμβάνει και κατηγορίες για διεθνείς καλλιτέχνες. Φέτος τα αντίστοιχα βραβεία πήγαν στον Drake, την Beyoncé και τους θρύλους της ραπ, A Tribe Called Quest.

Ένα απρόοπτο της βραδιάς:

Μετά από την περσινή σφοδρή κριτική που δέχθηκαν οι διοργανωτές για την ελλειπή παρουσία μη-λευκών καλλιτεχνών στα βραβεία, τον Νοέμβριο ανέφεραν ότι είχαν καλέσει πάνω από 700 ψηφοφόρους για να συμμετάσχουν στην Ακαδημία Ψήφων των BRIT, σε μια προσπάθεια να “επιτύχουμε μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των φύλων καθώς και αυξημένες αντιπροσωπεύσεις από μαύρους, ασιάτες, και μέλη εθνικών μειοψηφιών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα