Είδαμε τη Νεφέλη Φασούλη στο Six Dogs: Ένας όμορφος κόσμος γεμάτος αντιθέσεις

Είδαμε τη Νεφέλη Φασούλη στο Six Dogs: Ένας όμορφος κόσμος γεμάτος αντιθέσεις
Η Νεφέλη Φασούλη στη σκηνή (φωτογραφία αρχείου) ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ / PAPADAKIS PRESS

Βρεθήκαμε στο live της νεαρής καλλιτέχνιδας Νεφέλης Φασούλη στο Six Dogs, όπου ακούσαμε από ενδιαφέροντα τραγούδια του προσωπικού της δίσκου με τίτλο "Ο κόσμος σου" μέχρι παλιά βαριά αγαπημένα λαϊκά.

Η αέρινη παρουσία, η γλυκιά φωνή και το ζεστό χαμόγελο της Νεφέλης Φασούλη γέμισαν τον χώρο του Six Dogs το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (03/12) σε ένα live που τα είχε όλα: χαρά, μελαγχολία, κέφι και συγκίνηση.

Η νεαρή τραγουδίστρια που βρίσκεται στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συνοδεύοντάς τον στις παραστάσεις και τις live εμφανίσεις του, έδωσε το στίγμα της στον χώρο της ελληνικής μουσικής εδώ και καιρό. Δεν μπορούσες να μην την προσέξεις, ούτε και να μην παρασυρθείς από τον ρομαντισμό και το ταλέντο της. Ωστόσο, ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο «Ο κόσμος μου», που είναι γραμμένος εξ ολοκλήρου από τον προαναφερθέντα μέντορά της και κυκλοφόρησε στις αρχές του 2021 από την United We Fly, ήρθε να την εδραιώσει στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Στο Six Dogs, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα άτομα νεαρής ηλικίας, η Νεφέλη Φασούλη μοιράστηκε μαζί μας μουσικές που αγαπά και που έχουν διαμορφώσει το καλλιτεχνικό της προφίλ, αλλά και τραγούδια από τον δικό της δίσκο. Το εντυπωσιακό μαζί της είναι ότι μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μεταπηδήσει από τα ατμοσφαιρικά jazz τραγούδια στα βαριά λαϊκά, διατηρώντας την ίδια στιγμή τα προσωπικά της χαρακτηριστικά και κάνοντάς τα όλα να της ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μία είναι ένα δροσερό, καλοκαιρινό και παιχνιδιάρικο κορίτσι της Αθήνας και από την άλλη μια ώριμη ερμηνεύτρια που τραγουδά τους καημούς της ζωής με ωραία γυρίσματα.

Έτσι ακριβώς είναι ο δίσκος της, που περικλείει όλες τις πλευρές και τις πτυχές της. Δεν χρειάζεται να διαλέξει ποιο είδος θα ακολουθήσει, γιατί το ύφος της έγκειται σ’ αυτό ακριβώς: στις μουσικές αντιθέσεις και εναλλαγές. Ακούσαμε τα τραγούδια «Βόλτα», «Ο κόσμος σου» (το ομώνυμο του δίσκου και αυτό που πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε αν δεν το έχετε ήδη κάνει), «Για ένα καλοκαίρι», «Η ζωή και η σκηνή» (που αποτυπώνει την εμπειρία και την συναναστροφή της με τον Φοίβο Δεληβοριά), «Θα σου πω εγώ», «Όταν θα πέσεις» (το « μπλουζ της ψωροπερηφάνιας» όπως το αποκαλεί η ίδια) και τα πιο λαϊκότροπα «Δεν ξέρω με τι μοιάζει» και «Στην Αχερουσία». Όλα έχουν ήδη αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από το κοινό, κάτι που φάνηκε και στο live.

Παράλληλα, ερμήνευσε σπουδαία τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας όπως το «Και τι δεν κάνω» (Στράτος Διονυσίου – Άκης Πάνου), το «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα» (Ρίτα Σακελλαρίου – Τάκης Μουσαφίρης), το «Νύχτα καταστροφής» (Λουκιανός Κηλαηδόνης) ή το «Φεϊρούζ» (Μελίνα Κανά – Θανάσης Παπακωνσταντίνου). Επίσης, μέσα από την καλλιτεχνική της υπόσταση και τη μουσική, η Νεφέλη Φασούλη έκανε τα δικά της σχόλια για διάφορα κοινωνικά ζητήματα, τραγουδώντας το «Γυφτάκι» του Τζίμη Πανούση «γιατί έχουν γίνει πολλά τώρα τελευταία», αλλά και τα «Μαγικά μπλου τζιν» της Λένας Πλάτωνος, προτρέποντας τον κόσμο: «πετάξτε το 8ωρο από πάνω σας, όσοι δεν αντέχετε άλλη δουλειά, χορέψτε»!

Στο setlist υπήρξαν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η ερμηνεία του τραγουδιού «Όχι πια έρωτες» των Κόρε Ύδρο, ένα κομμάτι που και αγαπώ πολύ προσωπικά και σπάνια ακούς σε live, αλλά και το νοσταλγικό “Silence” που αποτελεί αγγλόφωνη διασκευή του τραγουδιού «Σιωπή» των Ξύλινων Σπαθιών από τους Στέλιο Χατζηκαλέα και Christian Ronig. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στη σκηνή μαζί με τη Νεφέλης Φασούλη ήταν ο Σωτήρης Ντούβας (τύμπανα), ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα και ο Γιοέλ Σότο στο μπάσο – όλοι τους γνώριμοι από την μπάντα του Φοίβου Δεληβοριά, μια άκρως επιτυχημένη συνταγή.

Έχοντας ακούσει τη Νεφέλη Φασούλη πολύ πριν έρθει η συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά, βλέποντάς την πριν από αρκετά χρόνια στο πλευρό του Βασίλη Καζούλη, ένιωσα μεγάλη χαρά για την εξέλιξη και την πορεία της, η οποία όχι μόνο είναι ανοδική, αλλά σίγουρα θα περιλαμβάνει κι άλλα ωραία πράγματα στο μέλλον. Η ίδια, πάντως, απέδειξε ότι είναι ένα πολλά υποσχόμενο και ταλαντούχο πλάσμα με ενδιαφέρουσα μουσική προσωπικότητα, ότι μπορεί να σηκώσει ένα ολόκληρο live στις πλάτες της και ότι έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό, το οποίο ταυτίζεται με τον όμορφο, πολύχρωμο και γεμάτο αντιθέσεις κόσμο της.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του News 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα