Eurovision 2016: Οι πρόβες της Ελλάδας, οι ποντιακοί χοροί και τα στοιχήματα

Eurovision 2016: Οι πρόβες της Ελλάδας, οι ποντιακοί χοροί και τα στοιχήματα

Έξι μέρες από τον Α' Ημιτελικό όπου θα διαγωνιστεί η ελληνική συμμετοχή, το συγκρότημα των Argo πάτησε στη σκηνή της Eurovision για την πρώτη πρόβα αποσπώντας θετικά σχόλια. Τι δείχνουν τα στοιχήματα για το ελληνικό τραγούδι;

Στις 10 Μαΐου, ξεκινά ο 61ος διαγωνισμός της Eurovision, με τον Α’ Ημιτελικό στον οποίο διαγωνίζεται και η Ελλάδα για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου 14 του μήνα. Οι προετοιμασίες στη Στοκχόλμη είναι πυρετώδεις και όλες οι συμμετοχές πραγματοποιούν τις πρόβες τους επί σκηνής πριν εμφανιστούν στο ευρωπαϊκό κοινό το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη πρόβα των Argo και του Utopian Land, που βρίσκεται στη Σουηδία για λογαριασμό της Ελλάδας.

 

Η επιλογή των οπτικών εφέ στην οθόνη πίσω από το συγκρότημα δίνει την αίσθηση της ανατολής του ηλίου, όπως άλλωστε σημειώνεται και στους στίχους του τραγουδιού. Ο λυράρης της συμμετοχής ξεκινά παίζοντας τη λύρα στο διάδρομο της σκηνής, πριν συναντήσει το υπόλοιπο γκρουπ στη βασική αρένα, ενώ αίσθηση προκάλεσε και το κομμάτι στο οποίο τραγουδίστές και χορευτής χορεύουν σε παραδοσιακό ποντιακό ύφος.

Δείτε ένα απόσπασμα της πρόβας, όπως το έδωσε η Eurovision:

Τα στοιχήματα παρόλα αυτά εξακολουθούν να παρουσιάζουν την ελληνική συμμετοχή σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, ενώ αν επιβεβαιωθούν οι αποδόσεις, το ελληνικό τραγούδι δεν περνά τον τελικό. Συγκεκριμένα στο stoiximan.gr η Ελλάδα δίνει απόδοση 150 για την πιθανότητα να έρθει πρώτη, το βράδυ της Τρίτης, ενώ και στην υπόθεση πρόκριση, η πιθανότητα να περάσει στον τελικό του Σαββάτου αποφέρει περισσότερα κέρδη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως για την ώρα το κομμάτι θεωρείται πιο πιθανό να αποκλειστεί.

Τα μέλη πάντως του συγκροτήματος, απαντώντας στις επικρίσεις από την Ελλάδα για την άσχημη θέση, αναφέρουν πως είναι η πρώτη φορά που συμμετοχή στέλνει βίντεο κλιπ στο οποίο δεν εμφανίζονται οι ερμηνευτές. “Δεν έχει ξανασυμβεί να μη φαίνονται οι τραγουδιστές στο βίντεο κλιπ –το θέλαμε εμείς για να δημιουργηθεί μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα- όπως δεν έχει ξανασυμβεί να μην υπάρχει promo tour. Κρίνουν βάσει αυτών των δεδομένων. Ας δουν την απόδοσή μας πάνω στη σκηνή. Θα διαψευστούν τα στοιχήματα. Η απόδοσή μας θα είναι η απάντηση”, είπε το μέλος του συγκροτήματος, Κώστας Τοπούζης μιλώντας στο περιοδικό TV Έθνος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα