Eurovision 2024: Εκτός γενικής πρόβας για τον Τελικό ο Ολλανδός – Στον “αέρα” η συμμετοχή του

Διαβάζεται σε 3'
Η ολλανδική συμμετοχή στη Eurovision 2024
Η ολλανδική συμμετοχή στη Eurovision 2024 Alma Bengtsson/EBU

Δεν ανέβηκε στη σκηνή για την πρόβα τζενεράλε πριν τον Τελικό της Eurovision 2024 ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας, Joost Klein. Τι συνέβη. Η ανακοίνωση της EBU.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής (10/05) στο Malmö Arena της Σουηδίας η γενική πρόβα, ενόψει του Τελικού της Eurovision 2024, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (11/05).

Όλη η διοργάνωση, μαζί με τους συμμετέχοντες, πραγματοποιούν την πρόβα τζενεράλε, ώστε να είναι όλα έτοιμα και στην εντέλεια για το αυριανό show.

Ωστόσο, ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε όταν ήρθε η σειρά της ολλανδικής συμμετοχής, με εκπρόσωπο τον Joost Klein, ο οποίος πέρασε στον Τελικό μετά από την εμφάνισή του στον χθεσινό Β’ Ημιτελικό, ερμηνεύοντας το “Europapa” και συγκινώντας το κοινό.

Συγκεκριμένα, ο Joost Klein συμμετείχε κανονικά στην εναρκτήρια flag parade στη σκηνή της Eurovision κατά τη διάρκεια της πρόβας, ντυμένος με τα ρούχα της performance του.

Όμως, όταν ήρθε η ώρα να ανέβει στην σκηνή (θα εμφανιστεί 5ος κατά σειρά), ο Ολλανδός δεν εμφανίστηκε για άγνωστους λόγους.

Τα σκηνικά είχαν ήδη ετοιμαστεί και υπήρχαν στημένη πάνω στη σκηνή, μετά από την εμφάνιση του Λουξεμβούργου στην 4η θέση. Η απουσία του Joost, οδήγησε στο να παραλείψουν την σειρά του και να προχωρήσουν στην πρόβα του Ισραήλ, που εμφανίζεται 6ο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η EBU, μέσω εκπροσώπου, προχώρησε στην εξής δήλωση: “Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο σχετικά με αυτό και θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία”.

Δεν έχει γίνει σαφές εάν πρόκειται να εμφανιστεί στον αυριανό Τελικό και αναμένεται νέα ενημέρωση.

Η αντίδραση του Ολλανδού κατά του Ισραήλ στην Συνέντευξη Τύπου

Μετά το περιστατικό, “φουντώνουν” οι φήμες που θέλουν την απουσία του να οφείλεται στην χθεσινή στάση του κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε μετά τις προκρίσεις στον Τελικό.

Σημειώνεται πως υπάρχουν αναφορές ότι ενδέχεται να υπήρξε θέμα επειδή εμφανίζεται αμέσως μετά από εκείνον το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, χθες, ο Joost Klein είχε μια έντονη αντίδραση διαμαρτυρίας όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, σκεπάζοντας το κεφάλι του με τη σημαία της χώρας του, ενώ κρυβόταν συνεχώς όταν της δινόταν ο λόγος.

Στη συνέχεια, όταν δέχτηκε την εξής ερώτηση από δημοσιογράφο «Πιστεύεις ότι το τραγούδι σου μπορεί να μας ενώσει μέσα από τη μουσική»; εκείνος απάντησε με νόημα, κοιτώντας την εκπρόσωπο του Ισραήλ: «Εμ…. Αυτό είναι μια καλή ερώτηση για την EBU».

Τέλος, όταν δημοσιογράφος ρώτησε την Eden Golan αν σκέφτηκε πως με το να είναι εκεί, αποτελεί ρίσκο για τους άλλους συμμετέχοντες και το κοινό, ακολούθησε αμήχανη σιωπή, κι όταν ο συντονιστής είπε «δεν χρειάζεται να το απαντήσεις αυτό», ο Joost ακούστηκε από πίσω να φωνάζει, «γιατί όχι;;;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα