Eurovision 2024: Ο Α’ Ημιτελικός με Κύπρο και Φουρέιρα – LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάζεται σε 4'
Η Silia Kapsis
Η Silia Kapsis για την Κύπρο (AP Photo/Martin Meissner)

Ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2024 είναι γεγονός. Η αυλαία με Ελένη Φουρέιρα και τη συμμετοχή της Κύπρου για τον φετινό διαγωνισμό. Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση.

Ο 68ος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Τραγουδιού στο Μάλμε της Σουηδίας ξεκίνησε και επισήμως, το βράδυ της Τρίτης (7/5), με τον Α’ Ημιτελικό.

Η σκηνή της Eurovision υποδέχεται σήμερα την Κύπρο με τη Silia Kapsis, η οποία και άνοιξε το διαγωνιστικό μέρος του Α’ Ημιτελικού ερμηνεύοντας το “Liar”.

Θα ακολουθήσουν 14 ακόμα εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και μερικά ‘φαβορί’ του φετινού διαγωνισμού, όπως είναι η συμμετοχή της Κροατίας και της Ουκρανίας.

Δείτε LIVE τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2024:

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τις 9 Μαΐου, ενώ ο τελικός του φετινού διαγωνισμού της Eurovision θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, 11 Μαΐου.

Η Μαρίνα Σάττι με το “ZARI” πρόκειται να εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ ημιτελικού, την ερχόμενη Πέμπτη.

Eurovision 2024: Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό

Δεκαπέντε χώρες διαγωνίζονται, το βράδυ της Τρίτης, στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision διεκδικώντας το εισιτήριο για τη βραδιά του Τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου.

  1. Κύπρος
  2. Σερβία
  3. Λιθουανία
  4. Ιρλανδία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Ουκρανία
  7. Πολωνία
  8. Κροατία
  9. Ισλανδία
  10. Γερμανία
  11. Σλοβενία
  12. Φινλανδία
  13. Μολδαβία
  14. Σουηδία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Αυστραλία
  17. Πορτογαλία
  18. Λουξεμβούργο

Σημειώνεται πως απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά φέτος, live τα τραγούδια τους, από τις “Big Five”, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης. Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία θα εμφανιστούν τη βραδιά του Β’ Ημιτελικού.

Eurovision 2024: Τι θα δούμε στον Α’ Ημιτελικό και η “καυτή” Ελένη Φουρέιρα

Πριν, όμως, από τις διαγωνιζόμενες χώρες η έναρξη του show ήταν άκρως… καυτή καθώς η Ελένη Φουρέιρα ανέβηκε για ακόμη μια φορά στη σκηνή της Eurovision ερμηνεύοντας φυσικά το “Fuego” και ξεσήκωσε το μουσικό κοινό.

Η κορυφαία pop star εμφανίστηκε στο interval act του Α’ Ημιτελικού, μέσα από το οποίο αποκαλύφθηκε και η σκηνή δόθηκε το μουσικό σύνθημα για να ξεκινήσει η φετινή διοργάνωση.

Εκτός από την Ελένη Φουρέιρα, που πρόσφατα γιόρτασε τις διαμαντένιες πωλήσεις του album της «Poli_Ploki» που κυκλοφορεί από την Panik Records, στο act συμμετείχαν η Chanel Terrero που εκπροσώπησε την Ισπανία με το «SloMo» το 2022 και ο Eric Saade, που διαγωνίστηκε με το «Popular» για την Σουηδία το 2011.

Η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε το «Fuego», με το οποίο κατέκτησε τη 2η θέση για την Κύπρο το 2018, μέσα από μία «καυτή» χορογραφία που επιμελήθηκε ο Bill Roxenos.

Eurovision 2024: Πώς θα γίνει φέτος η ψηφοφορία

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται για το “παράθυρο” ψηφοφορίας του φετινού Μεγάλου Τελικού.

Το Σάββατο 11 Μαΐου, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού. Οι θεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν καθώς ερμηνεύονται τα κομμάτια, αντί να περιμένουν έως ότου παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές, όπως συνέβαινε από τότε που εισήχθη η ψηφοφορία του κοινού το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011 που ξεκινούσε η ψηφοφορία στην έναρξη του Τελικού).

Επιπλέον, οι τηλεθεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό (Rest of The World) θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν ξεκινήσει το κάθε ζωντανό σόου.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία θα ανοίξει για τον Υπόλοιπο Κόσμο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης πρόβας για τους ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό, το προηγούμενο βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι να ξεκινήσουν οι ζωντανές εμφανίσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα