Silia Kapsis: Όσα πρέπει να ξέρεις για την εκπρόσωπο της Κύπρου στη Eurovision 2024

Διαβάζεται σε 3'
Silia Kapsis: Όσα πρέπει να ξέρεις για την εκπρόσωπο της Κύπρου στη Eurovision 2024

Ποια είναι η 17χρονη Silia Kapsis που εκπροσωπεί την Κύπρο στη φετινή Eurovision. Το τραγούδι “Liar”, το εντυπωσιακό video-clip που μόλις κυκλοφόρησε και το βιογραφικό της.

Με το τραγούδι “Liar” θα εκπροσωπήσει η Silia Kapsis (Σίλια Καψή) την Κύπρο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Tο απόγευμα της Πέμπτης (29/02) δόθηκε στη δημοσιότητα το video clip της κυπριακής συμμετοχής, το οποίο εντυπωσίασε το κοινό, με την 17χρονη τραγουδίστρια να τα δίνει όλα!

Το τραγούδι έγραψαν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel, ενώ τη σκηνοθεσία για τοο video clip του “Liar” ανέλαβε ο Κώστας Καρύδας.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, δεν αφορά κατ’ ανάγκη ένα πρόσωπο, αλλά και διάφορες ψεύτικες καταστάσεις που η σημερινή και μερικές φορές επίπλαστη πραγματικότητα έχει δυστυχώς επιβάλει. Καταστάσεις όπως ο χλευασμός της εξωτερικής εμφάνισης γνωστός και ως body shaming, η σεξουαλικότητα και γενικότερα η κάθε μορφής καταπίεση. Αυτή ακριβώς την “ανάγνωση” απεικονίζει και το βίντεο που το συνοδεύει.

Η νεαρή τραγουδίστρια εμφανίζεται “ολόχρυση” και τα “σπάει”.

Ακούστε το “Liar” με τη Silia Kapsis για τη Eurovision 2024

Ποια είναι η εντυπωσιακή Silia Kapsis – Το βιογραφικό της

Η Silia Kapsis (Βασιλική “Σίλια” Καψή) είναι Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός. Έχει γεννηθεί στην Αυστραλία στην οποία διαμένει μόνιμα μαζί με την οικογένειά της.

Πατέρας της είναι ο Κύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής και η Ελληνίδα δικηγόρος και πρώην χορεύτρια, Δέσποινα “Ρεβέκκα” Σαϊβανίδη, από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί πέρασε τα παιδικά της χρόνια, μεγαλώνοντας σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, όπου έκανε εμφανίσεις από την ηλικία των 4 ετών.

H Silia Kapsis γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2006. Είναι 17 ετών και από πολύ μικρή ηλικία είχε φανεί η κλίση και το ταλέντο της στην μουσική. Η Silia Kapsis έχει γενικότερα έφεση στα καλλιτεχνικά, καθώς εκτός από το τραγούδι ασχολείται επαγγελματικά και με τον χορό καθώς, επίσης, και την υποκριτική.

Το πρώτο τραγούδι της, «Who Am I?», το οποίο έγραψε και συνέθεσε σε ηλικία 12 ετών, κυκλοφόρησε το 2022. Κυκλοφόρησε δύο ακόμη σινγκλ, το «No Boys Allowed» και το «Disco Dancer», τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2023.

Εκτός από τραγουδίστρια είναι και σπουδαία χορεύτρια, έχοντας συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς χορογράφους και χορευτές από όλο τον κόσμο τόσο στην Αυστραλία όσο και σε άλλες χώρες όπως Αμερική. Επιπλέον, έχει χαράξει την δική της αξιοσημείωτη πορεία και στον χώρο της υποκριτικής, έχοντας εμφανιστεί πολλές φορές σε έργα που προβάλλονται στο Nickelodeon.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε το ντεμπούτο της ως πρωταγωνίστρια στην ταινία μικρού μήκους Pearly Gates του 2022 και έχει δουλέψει σε διάφορα τηλεοπτικά έργα για το αυστραλιανό Nickelodeon, εμφανιζόμενη ως τακτική παρουσιάστρια στην τοπική έκδοση του Nick News.Μαζί με τους άλλους οικοδεσπότες, ήταν υποψήφια για τον θρύλο της χρονιάς στην Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία στα Βραβεία Nickelodeon Kids’ Choice το 2023.

Όπως αναφέρει το limassoltoday, έχει πάρει πολλές διακρίσεις, όπως το Bobby McCloughan Creative Arts Award (130 Anniversary Award) στο Claremont College, το St Vincent’s College Madame Christian Scholarship for Singing και πιο πρόσφατα, πήρε υποτροφία του Village Nation Performing Arts College.

Η Silia ήταν η τραγουδίστρια της Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC) και βασική τραγουδίστρια σε πολυάριθμες εκδηλώσεις υψηλού προφίλ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του σόλο ερμηνευτή του Hollywood Star, Alex Russell στην αποκλειστική 30ή εκδήλωση γενεθλίων του στο Λος Άντζελες.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2023, ανακοινώθηκε ως η εκπρόσωπος της Κύπρου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα