Eurovision: Αυτό είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Κίεβο

Eurovision: Αυτό είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Κίεβο

Τηλεοπτικό κοινό και επιτροπές από την ελληνική ομογένεια επέλεξαν το κομμάτι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ντέμι στο διαγωνισμό της Eurovision

Ελληνικός τελικός ήταν και πάει. Με μια λιτή εκπομπή, η ΕΡΤ παρουσίασε τρία εντυπωσιακά βίντεο κλιπ για ισάριθμα τραγούδια και έδωσε το λόγο στους τηλεθεατές προκειμένου να αποφασίσουν για εκείνο που θα πάει στης Eurovision και το Κίεβο. Οι παρουσιαστές Έλενα Μπουζαλά και Αντώνης Λουδάρος παρουσίασαν τους συντελεστές των κομματιών και συνδέθηκαν με κάθε μία από τις επιτροπές από όλο τον κόσμο, που έδωσαν το 30% του αποτελέσματος, ενώ το 70% προέκυψε από τα τηλεφωνήματα των τηλεθεατών.

Ειδικότερα, την ψήφο τους έδωσαν εκπρόσωποι των κοινοτήτων από το Βέλγιο, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Γερμανία (Νυρεμβγέρη και Μόναχο), την Αρμενία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Αυστρία και την Ουκρανία.

 

Πρώτες έδωσαν την ψήφο τους οι επιτροπές. Παρά τα μικρά τεχνικά προβλήματα σύνδεσης με τους εκπροσώπους της ομογένειας, τα οποία αντιμετώπισαν με χιούμορ οι Λουδάρος και Μπουζαλά, τελικά δόθηκαν οι επιλογές τους, όπως φαίνονται στην παραπάνω κάρτα. Βέλγιο, Γεωργία, Γερμανία(Νυρεμβέργη και Μόναχο), Αρμενία, Ιταλία, Αυστρία και Ουκρανία ψήφισαν το τραγούδι This is Love, ενώ μόνο το Αζερμπαϊτζάν επέλεξε το When then morning comes around.

Μαζί με την ψηφοφορία του κοινού λοιπόν, το τραγούδι που επιλέχτηκε το This Is Love. Όπως ανέφεραν οι παρουσιαστές της εκπομπής, τα αποτελέσματα από την τηλεφωνική ψηφοφορία του κοινού θα αναρτηθούν το πρωί της Τρίτης στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Δείτε την ανακοίνωση των παρουσιαστών για το νικητήριο κομμάτι, από το συνδυασμό επιτροπών και τηλεθεατών.

Για να θυμηθείτε άλλη μια φορά το κομμάτι που από τώρα αποτελεί τον εκπρόσωπο της Ελλάδα στη Eurovision, δείτε το παρακάτω βίντεο. Πρέπει να τονίσουμε ωστόσο, πως και οι αναγνώστες του NEWS 247, στην ψηφοφορία επέλεξαν το ίδιο κομμάτι. Δείτε το:

Σύνθεση – παραγωγή: Δημήτρης Κοντόπουλος/Στίχοι: Romy Papadea & John Ballard.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα