Eurovision: Φλερτάρει με την 5αδα η Κύπρος – Σε ελεύθερη πτώση η Ελλάδα

Eurovision: Φλερτάρει με την 5αδα η Κύπρος – Σε ελεύθερη πτώση η Ελλάδα
Η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή της Eurovision Eurovision.tv

Τα στοιχήματα ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego, που πλέον ανακηρύσσεται σε φαβορί της διοργάνωσης. Η Γιάννα Τερζή δεν έχει ενθουσιάσει και το ελληνικό κομμάτι υποχωρεί στους πίνακες

Εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαμε για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision μέσα από τα στοιχήματα μια εβδομάδα νωρίτερα, παρουσιάζει τόσο ο ημιτελικός της Τρίτης (όπου διαγωνίζονται Ελλάδα και Κύπρος), όσο όμως και η κατάταξη στην πρώτη δεκάδα του τελικού. Η Ελένη Φουρέιρα με το Fuego που στην καλύτερη περίπτωση εμφανιζόταν 19η το βράδυ του τελικού, πλέον φιγουράρει μεταξύ 5ης και 7ης θέσης. Αντίθετα η Γιάννα Τερζή που στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έμπαινε στη δεκάδα του τελικού (9η θέση) φαίνεται να υποχωρεί στην 16η μετά και τη δεύτερη πρόβα επί σκηνής.

Γράψαμε και νωρίτερα πως η Κύπρος και η Φουρέιρα έκρυβαν καλά κρυμμένο το μεγάλο τους “χαρτί” που δεν ήταν άλλο από την σκηνική παρουσία. Η εμφάνιση επισκίασε ακόμη και το μεγάλο φαβορί, την Νέτα από το Ισραήλ και το Toy, ενώ η Ελένη Φουρέιρα είναι μάλλον ο λόγος που η Βουλγαρία, μέχρι πρότινος φαβορί ακόμη και για τη νίκη κατρακυλά μέρα με την ημέρα στα στοιχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, στο stoiximan, Κύπρος και Βουγλαρία μοιράζονται απόδοση 7.00 ως προς την πρόκριση στο μεγάλο τελικό, έχοντας μπροστά τους μόνο την Εσθονία και το Ισραήλ. Ισραήλ και Εσθονία είναι άλλωστε και το ντουέτο που φιγουράρει στις δύο πρώτες θέσεις και για τον τελικό. Ακολουθεί με απόδοση 7.00 (όση και η Εσθονία δηλαδή) η Νορβηγία και ο βετεράνος Αλεξάντερ Ρίμπακ, η Γαλλία (10.00) και στη συνέχεια ακολουθούν Βουλγαρία, Κύπρος και Τσεχία με 13.00.

Ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στη Eurovision Αλεξάντρ Ρίμπακ Instagram

Με αυτά ως δεδομένα η Φουρέιρα μπορεί να ελπίζει ακόμη και σε μια θέση στην τριάδα, αφού η Γαλλία ως Big 5 μας έχει συνηθίσει σε χειρότερες του αναμενομένου επιδόσεις, ενώ τόσο η Τσεχία, όσο και η Βουλγαρία χάνουν συνεχώς έδαφος από την ημέρα που βρέθηκαν live στο Altice Arena. Ο Τσέχος άλλωστε δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό που τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Η Γιάννα Τερζή στην πρώτη της πρόβα στην Πορτογαλία Eurovision.tv

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα μοιάζει να ξεθωριάζει και παρά το γεγονός πως η συμμετοχή της είχε όλα τα φόντα να επιστρέψει τη χώρα σε θέσεις εντός της δεκάδας, κάτι τέτοιο μοιάζει για την ώρα μακρινό όνειρο. Με απόδοση 65.00, στο stoiximan.gr, η χώρας μας βρίσκεται στην 16η θέση, υποχωρώντας επτά θέσεις. Ας ελπίσουμε πως η Γιάννα Τερζή και η ελληνική αποστολή θα κάνουν την έκπληξη και θα δείξουν στους φανατικούς του διαγωνισμού, όσα εναγωνίως περίμεναν στις δύο πρόβες της περασμένης εβδομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα