Eurovision: Ο άνδρας που κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του λόγω της… Φουρέιρα

Eurovision: Ο άνδρας που κινδύνεψε να χάσει το σπίτι του λόγω της… Φουρέιρα
Η Ελένη Φουρέιρα στη σκηνή της Eurovision AP Photo/Sebastian Scheiner

Ο επαγγελματίας παίκτης στοιχήματος της Eurovision που έκανε το μεγαλύτερο λάθος με την Ελένη Φουρέιρα.

Κάποιοι είναι απλά φανατικοί, άλλοι είναι haters, αλλά είναι και αυτοί που θεωρούν τη Eurovision μια πολύ ευκαιρία να στοιχηματίσουν και να βγάλουν πολλά χρήματα.

Ο Ντάνιελ Γκουλντ, όμως, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ο άνδρας ζούσε για να στοιχηματίζει και στοιχημάτιζε για να ζει μέσα από τα στοιχηματικά κέρδη του από τον μουσικό θεσμό, καθώς επί χρόνια πόνταρε στα τραγούδια που μετείχαν στη διοργάνωση, παίζοντας ακόμη και το σπίτι του.

Ένας επαγγελματίας τζογαδόρος της Eurovision

Ο Ντάνιελ ήταν «επαγγελματίας» παίκτης στοιχήματος της Eurovision για περίπου μία δεκαετία. Πάντα ήταν φαν του διαγωνισμού, αλλά το 2004 κατάλαβε ότι θα μπορούσε να βγάλει χρήματα από αυτόν, λέει ο φίλος του, Άντριου Ράιτ. Ήταν η χρονιά που η Eurovision απέκτησε ημιτελικούς.

Στις χρονιές που ακολούθησαν ο ίδιος έβγαλε αρκετά χρήματα από τον στοιχηματισμό στον μουσικό θεσμό. Όπως αναφέρει το BBC, το 2009 ο άνδρας πόνταρε στη νίκη του Αλεξάντερ Ρίμπακ με το «Fairytale». Με τα χρήματα που έβγαλε, ξεπλήρωσε το δάνειο για το διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

Ο ίδιος, μάλιστα, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά του ως καθηγητής Ιστορίας, με στόχο να επικεντρωθεί στα στοιχήματα για τη Eurovision.

Πριν από κάθε Eurovision, δανειζόταν χρήματα που αντιστοιχούσαν στην αξία του διαμερίσματός του για να τζογάρει. Και κάθε χρόνο, μετά τον μουσικό διαγωνισμό, επέστρεφε τα χρήματα. Συνήθως, κέρδιζε περίπου 50.000 λίρες κάθε χρονιά, τα οποία ξόδευε σε ταξίδια.

Eurovision: Το λάθος που έκανε με τη Φουρέιρα

Οι φαν του διαγωνισμού περιμένουν πώς και πώς τη στιγμή που αρχίζει η ανακοίνωση των βαθμολογιών, όπως θα κάνουν και στον αποψινό Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2023. Όμως, αυτή η διαδικασία αποκτά άλλη βαρύτητα όταν το αποτέλεσμα κρίνει το αν θα κερδίσεις χιλιάδες ευρώ, ή αν θα χάσεις το σπίτι σου, όπως στην περίπτωση του Ντάνιελ.

Αυτή την αγωνία βίωσε ο Ντάνιελ Γκουλντ το 2018, όταν στοιχημάτισε το σπίτι του για το αποτέλεσμα της Eurovision. Καθώς προχωρούσε η βραδιά και η ανακοίνωση των βαθμολογιών, δύο χώρες είχαν απομείνει να διεκδικούν τη νίκη: το Ισραήλ με τη Netta και η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα.

Ο ίδιος πίστευε ότι το «Fuego», που εκπροσώπησε την Κύπρο, δεν είχε καμία ελπίδα. Για μήνες στοιχημάτιζε εναντίον του τραγουδιού. Στο μεταξύ, πόνταρε πολλά στο «Toy» του Ισραήλ. Ο άνδρας πίστευε ότι αυτό θα προτιμήσει το κοινό της Eurovision. Στον ημιτελικό, συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος για την Κύπρο, αφού το «Fuego» σκαρφάλωσε στα στοιχήματα.

Ο άνδρας στράφηκε αμέσως στις στοιχηματικές αγορές. Ποντάροντας εκείνη τη στιγμή στην Κύπρο, θα μείωνε τις πιθανές απώλειές του αν το «Fuego» κέρδιζε, ωστόσο, οι αποδόσεις άλλαζαν υπερβολικά γρήγορα…

Ο Ντάνιελ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής. Αν η Κύπρος κέρδιζε- που εκείνη τη στιγμή φαινόταν πολύ πιθανό- θα έπρεπε να πουλήσει το διαμέρισμά του για να ξεπληρώσει όσα είχε δανειστεί.

Σαστισμένος, παρακολουθούσε την ψηφοφορία να ανακοινώνεται. Τελικά, ο Ντάνιελ τη γλίτωσε. Το Ισραήλ πήρε την πρώτη θέση στη Eurovision και η Κύπρος τερμάτισε δεύτερη.

Επτά μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2018, ο άνδρας πέθανε ξαφνικά. Ήταν μόλις 43 ετών. Η νεκροψία έδειξε πως είχε όγκο στον εγκέφαλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα