Florence + the Machine: Με το νέο τους τραγούδι “χτυπούν” τις ανισότητες ανδρών – γυναικών

Florence + the Machine: Με το νέο τους τραγούδι “χτυπούν” τις ανισότητες ανδρών – γυναικών
- AP Photo/Joel Ryan

Το νέο τραγούδι των Florence + the Machine είναι ένα προσωπικό μανιφέστο για την υπέρβαση των ρόλων που καθορίζονται από το φύλο. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το νέο τραγούδι των Florence + the Machine, “King”, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για έναν εκ βαθέων διαλογισμό για το τι σημαίνει να είσαι σήμερα γυναίκα. Είναι ένα προσωπικό μανιφέστο για την υπέρβαση των ρόλων που καθορίζονται από το φύλο.

Η Florence Welch των Florence and the Machine αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως διαφέρει από τις υπόλοιπες τραγουδίστριες της γενιάς της εξαιτίας του έντονα προσωπικού χαρακτήρα των τραγουδιών της. Μέσα από τη μουσική της μιλά για θέματα οικουμενικά, όπως ο έρωτας και ο θάνατος, αλλά εκφράζει μοναδικά και τις προσωπικές της υπαρξιακές ανησυχίες. Ίσως τελικά δεν έχουν άδικο αυτοί που την χαρακτηρίζουν ως μία νέα σύγχρονη ποιήτρια.

I am no mother, I am no bride – I am king

Κακά τα ψέματα, το να είσαι γυναίκα καλλιτέχνις δεν είναι εύκολο και αυτό φαίνεται πως το έχει εμπεδώσει η τραγουδίστρια του γκρουπ πολύ καλά, τώρα που μπαίνει στην τρίτη δεκαετία της ζωης της. Χαρακτηριστικά αναφέρει για το νέο αυτό τραγούδι: «Σαν καλλιτέχνης, δεν σκέφτηκα ποτέ ιδιαίτερα το φύλο μου. Απλώς προχωρούσα με αυτό. Ήμουν εξίσου καλή με τους άνδρες, έβγαινα και τους ανταγωνιζόμουν κάθε φορά. Τώρα, όμως, σκέφτομαι ότι είμαι μια γυναίκα στα 30 και το μέλλον και ξαφνικά νιώθω σαν να σκίζεται στα δύο η ταυτότητα και οι επιθυμίες μου. Αισθάνομαι πως το να είσαι περφόρμερ και να θέλεις παράλληλα να αποκτήσεις οικογένεια μπορεί να μην είναι τόσο απλό για μένα, όσο για τους άνδρες καλλιτέχνες. Είχα κατατάξει τον εαυτό μου σχεδόν αποκλειστικά μαζί με τους άνδρες περφόρμερ και για πρώτη φορά ένιωσα πως έπεσε ένας τοίχος ανάμεσα σε μένα και τα είδωλά μου, καθώς εγώ οφείλω να πάρω αποφάσεις που εκείνοι δεν χρειάστηκε να πάρουν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα