“Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος – Γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Μέγαρο

“Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” τραγουδάει ο Διονύσης Σαββόπουλος – Γιορτάζει τα γενέθλιά του στο Μέγαρο
Ο Διονύσης Σαββόπουλος FAKITSAS GIORGOS

Η συναυλία του Σαββόπουλου που πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2022, έρχεται σε μια αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δίνει μια ενδιαφέρουσα μουσική συνέχεια στη συναυλία “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” που πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Κουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022 με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός θα επαναλάβει τα αγαπημένα κομμάτια της παράστασης “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη” στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μία αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή της προηγούμενης συναυλίας, αυτή τη φορά με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε και το κοινό της Αθήνας να μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το δίωρο μουσικό ταξίδι της καινούργιας σαββοπουλικής πλεύσης.

Διονύσης Σαββόπουλος: “Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πεντάγραμμο, αλλά και στην καρδιά μου”

Αντώνης Σουσάμογλου ΜΜΑ

Περιγράφοντας ο ίδιος ο Σαββόπουλος το πρόγραμμα αναφέρει ότι: “…στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου.

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ΜΜΑ


Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο, αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς για αυτό”.

Και όπως λέει πάλι ο Διονύσης Σαββόπουλος: “Έχω γενέθλια λίγες μέρες πριν από την συναυλία, αλλά θα ήθελα να τα γιορτάσω μαζί σας στις 10 του Δεκέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το “Γεννήθηκα στη Σαλονίκη””. Θυμίζουμε ότι γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου του 1944.

Συντελεστές

Κατερίνα Πολέμη Vasia Anagnostopoulou

  • Τραγουδούν: Διονύσης Σαββόπουλος, Φώτης Σιώτας, Κατερίνα Πολέμη. Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
  • Χορωδία του Δήμου Αθηναίων: Σταύρος Μπερής – Μουσική διεύθυνση
  • Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ: Μίλτος Λογιάδης – Μουσική διεύθυνση
  • Με τη συμμετοχή της ΕΡΤ και του ΟΠΑΝΔΑ

Πληροφορίες

Φώτης Σιώτας Foto-Thorsten.de

Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ. Εισιτήρια: megaron.gr. 10 και 11 Δεκεμβρίου, 20:00, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα