Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας τραγουδούν την “Εθνική Οδό” – Δείτε το βίντεο

Διαβάζεται σε 2'
Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας
Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας τραγουδούν στην "Εθνική Οδό" Panik

Το ντουέτο τους με τίτλο “Εθνική Οδός” παρουσίασαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Χρήστος Μάστορας μέσα από ένα μουσικό βιντεοκλίπ.

Μες στην εθνική οδό χρόνια μετά, τόσοι δρόμοι, εμείς πουθενά” τραγουδούν Γιώργος Νταλάρας και Χρήστος Μάστορας, στο ντουέτο “Εθνική Οδός”, το πρώτο sinlge από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του Νταλάρα με τίτλο «Μικρές Εβδομάδες».

Στο νέο δίσκο, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik Oxygen, ο Γιώργος Νταλάρας συναντά εκλεκτούς ερμηνευτές σε δέκα τραγούδια σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Νίκου Μερτζάνου.

Ο σπουδαίος μας ερμηνευτής βρίσκει στο “πρόσωπο” και στη φωνή του Χρήστου Μάστορα έναν ιδανικό μουσικό συνοδοιπόρο σ’ ένα τραγούδι που ενώνει διαφορετικές ιστορικές περιόδους της χώρας μας. Φέρνει κοντά διαφορετικές γενιές και διαφορετικούς λαούς. Με κοινό παρονομαστή την ανθρώπινη μοίρα των «γηγενών απάτριδων». Στο video clip συμμετέχει και η κόρη του Γιώργου Νταλάρα, Γεωργιάννα.

Νταλάρας – Μάστορας και οι… “καημοί βαριά φορτηγά”

 

Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται ξανά δισκογραφικά μετά τα «Μουσικά Γενέθλια» του Γιώργου Νταλάρα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το 2019 και μας προσφέρουν ένα μοναδικό ντουέτο, ενώ έχουν επίσης συνεργαστεί σε σπουδαίες συναυλίες. Τον Χρήστο Μάστορα ακούσαμε live και στο μεγάλο αφιέρωμα για τα 30 χρόνια καριέρας του Οδυσσέα Ιωάννου τον περασμένο Νοέμβριο στο Christmas Theatre.

Και φυσικά η “Εθνική Οδός” με τον Νταλάρα ακολουθεί μια άλλη μεγάλη συνεργασία του Χρήστου Μάστορα, εκείνη με την Χαρούλα Αλεξίου στο τραγούδι «Εσύ με ξέρεις πιο πολύ» – το τρίτο single από το άλμπουμ “Reworks”.

“Εθνική Οδός” – Στίχοι

“Με τσιγάρο μισό με τραγούδια βαριά
γεια σου κόσμε, γεια ρε καρδιά

Φαγωμένη ζωή σε κασέτα παλιά
στο τιμόνι εγώ κι η βραδιά

Μες στην εθνική οδό χρόνια μετά
για ποια χώρα κλαις τελικά

Μες στην εθνική οδό χρόνια μετά
τόσοι δρόμοι, εμείς πουθενά

Κομπολόι οι στιγμές να μετρώ τα βουνά
άλλες πόλεις, ίδια μπετά

Πόσοι άνθρωποι, δες που πονούν χωριστά
…οι καημοί βαριά φορτηγά”

*Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από το τραγούδι «I don’t care much», από το «Cabaret» των John Kander και Fred Ebb.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα