Χάρις Αλεξίου: Ακούσαμε το Reworks και το τραγούδι με τον ΛΕΞ γράφει ιστορία

Διαβάζεται σε 4'
Χάρις Αλεξίου: Ακούσαμε το Reworks και το τραγούδι με τον ΛΕΞ γράφει ιστορία
Χάρις Αλεξίου

Ακούσαμε το άλμπουμ “Reworks” της Αλεξίου που μόλις κυκλοφόρησε και εμπιστεύεται δημιουργούς της νέας μουσικής γενιάς, όπως τον ΛΕΞ.

Αγαπημένη ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, η δική μας Χαρούλα, επέστρεψε δισκογραφικά με ένα “διαμαντάκι” 10 τραγουδιών που μας έκανε να χαμογελάσουμε ανοίγοντας το Spotify. Το άλμπουμ “Reworks” είναι αυτό που περίπου λέει το όνομά του. Τραγούδια της Χαρούλας Αλεξίου “ξαναδουλεμένα” κάτω από ένα διαφορετικό φως, με τη φωνή της να δημιουργεί τις γνωστές ανατριχίλες που έχουμε νιώσει πολλάκις με τα τραγούδια της.

Μετά την ανακοίνωσή της ότι σταματάει το τραγούδι γιατί η φωνή της δεν “την ακούει” πια, την αγαπήσαμε ακόμα πιο πολύ στο “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, όπου έπαιξε περίπου τον εαυτό της και ήταν καταπληκτική. Στη σειρά η Χάρις, όπως και στη ζωή, έχει τον τρόπο της με τα νέα παιδιά. Έτσι και στο “Reworks“, εμπιστεύεται δημιουργούς της νέας μουσικής γενιάς, να επιλέξουν κομμάτια από τον πλούτο της δισκογραφίας της και να τα παρουσιάσουν κάπως αλλιώς. Ανάμεσά τους και ο ΛΕΞ, ο κατά κόσμον Αλέξης Λαναράς, ένας από τους επιδραστικότερους εκπροσώπους της ραπ σκηνής σήμερα.

Είναι τα ερεθίσματα της νέας εποχής; Είναι ένας εξελιγμένος τρόπος να βλέπεις “παλιές” φάσεις ζωής και στίχους που έχουμε τραγουδήσει όλοι; Τα “Reworks” της Αλεξίου εμείς τα είδαμε σαν ένα ανάλαφρο “παιχνίδι” τραγουδιών, που άλλαξαν λιγάκι πρόσωπο με πολύ σεβασμό! Άλλωστε τη συνολική επιμέλεια του project έχει ο Μάνος Θεοφίλου, ο γιος της σπουδαίας ερμηνεύτριας, οπότε τα τραγούδια είχαν τη φροντίδα που τους αρμόζει. Την ενορχήστρωση και την παραγωγή του Reworks Project, έχουν ο Ερμής Γεραγίδης (Ermis) και ο Ισίδωρος Κιλούδης (Issy Beats).

…Και δύο ανέκδοτα τραγούδια – “Φύγε” με ΛΕΞ και “Άσπρο φεγγάρι”

Το πρώτο κομμάτι από αυτό το δισκογραφικό project το ξέραμε ήδη και είναι η μπαλάντα “Ο Άνθρωπος Του Κάβου”, που συμπεριλαμβανόταν στον δίσκο του 1995 “Οδός Νεφέλης ’88”, σε μουσική και στίχους της Αλεξίου. Μάλιστα την περασμένη χρονιά είχε κυκλοφορήσει και το πολύ ατμοσφαιρικό βίντεο κλιπ γυρισμένο στην Άνδρο, με πρωταγωνιστή τον Παρασκευά Μπουμπούρακα.

Κατόπιν ακούσαμε “Το τανγκό της Νεφέλης” και πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε η συνεργασία με τον Χρήστο Μάστορα στο “Εσύ με ξέρεις πιο πολύ”, ένα τραγούδι που έφτασε στο #3 των μουσικών τάσεων του YouTube, παραμένοντας ακόμη σταθερά στο top10, με πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές.

Ξεχωριστή νότα, στο βίντεο κλιπ είναι το εισαγωγικό ηχητικό μήνυμα της ερμηνεύτριας, γι’ αυτούς που μας ξέρουν πιο πολύ απ’ όλους στη ζωή μας…“Όλοι θέλουμε μια αδελφή ψυχή στη ζωή μας. Έναν άνθρωπο που θα μπορεί να σταθεί πλάι μας κι εμείς πλάι σε αυτόν. Θα είναι οι έρωτές μας, οι φιλίες μας, οι αδελφές ψυχές αυτές που θα μας ψάξουν ακόμα και στα σκοτάδια μας”.

Μέσα στη 10αδα του “Reworks” ξεχωρίσαμε τη  συνεργασία στο τραγούδι “Πανσέληνος” με την Kid Moxie,  μια καλλιτέχνιδα την οποία πλέον γνωρίζουμε καλά από τη συμμετοχή της στο soundtrack του “Maestro“, στο “Milky Way” του Κεκάτου, αλλά και μέσα από την πρόσφατη συνεργασία της με τον Μαζωνάκη και τους υπέρτατους Depeche Mode. Στην “Πανσέληνο” η Χαρούλα κάνει την ανατροπή και αλλάζει τον στίχο “τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με την ψυχή μου” κάνοντάς τον “τα ζήτησα όλα απ’ τη ζωή μου, τα πλήρωσα με τη φωνή μου.

Το Reworks, όμως, περιέχει και δύο εκπλήξεις, τα ανέκδοτα κομμάτια “Φύγε” και “Άσπρο φεγγάρι”. Στο “Φύγε”, ραπάρει ο ΛΕΞ, ένας καλλιτέχνης με τεράστιο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, με εκατομμύρια views και streams και δεκάδες χιλιάδες κόσμου στις συναυλίες του.

Το “Άσπρο φεγγάρι” που ακούμε για πρώτη φορά είναι μία ουσάκ μπαλάντα (είναι αναγραμματισμός του «Σούκας», του ονόματος του συνθέτη Τάκη Σούκα) με την αισθαντική ερμηνεία της Αλεξίου.

Τέλος, το “Μες στα δυο της μάτια” με τους O.P.A. μας “πέταξε” πίσω στα 90ς και στο άλμπουμ “Τα ντουέτα της Χαρούλας” (2001), ενώ τα δικά μας all time classic αγαπημένα ήταν και είναι τα “Μια πίστα από φώσφορο” και “Μία είναι η ουσία” (“Εμφύλιος Έρωτας” 1984).

Tracklist

  • Ο άνθρωπος του κάβου
  • Εσύ με ξέρεις πιο πολύ (με τον Χρήστο Μάστορα)
  • Άσπρο φεγγάρι
  • Μια πίστα από φώσφορο
  • Μία είναι η ουσία
  • Ψυχές και σώματα
  • Φύγε (με τον ΛΕΞ)
  • Μες στα δυο της μάτια (με τους O.P.A.)
  • Το τανγκό της Νεφέλης

Το «Reworks» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από την Estia Recordings και την Minos EMI, a Universal Music company. Ακούστε το εδώ…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα