Kurt Cobain: Η σπασμένη κιθάρα του τραγουδιστή των Nirvana πουλήθηκε για πάνω από μισό εκατ. δολάρια

Kurt Cobain: Η σπασμένη κιθάρα του τραγουδιστή των Nirvana πουλήθηκε για πάνω από μισό εκατ. δολάρια
Kurt Cobain AP Photo

Ο Kurt Cobain, γνωστός για τις έντονες εμφανίσεις του, είχε διαλύσει αρκετές Fender Stratocaster κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Την συγκεκριμένη κιθάρα, την έσπασε όταν οι Nirvana δημιουργούσαν το άλμπουμ Nevermind

Κιθάρα που έσπασε ο Kurt Cobain κατά τη διάρκεια συναυλίας των Nirvana, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι σχεδόν 600.000 δολαρίων.

Η σπασμένη μαύρη Fender Stratocaster του frontman των Nirvana που έφυγε από τη ζωή τον Απρίλη του 2014, αναμενόταν να πουληθεί για το ένα δέκατο του ποσού στη δημοπρασία του Σαββάτου (20/5) στο Hard Rock Cafe στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το BBC.

Ο Cobain, ήταν γνωστός για τις έντονες εμφανίσεις του και η συγκεκριμένη κιθάρα καταστράφηκε καθώς οι Nirvana δούλευαν πάνω στο άλμπουμ Nevermind που έκανε θραύση στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Έχει ξανασυναρμολογηθεί αλλά δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.

Το όργανο είναι υπογεγραμμένο και από τα τρία μέλη του συγκροτήματος με ασημένιο μαρκαδόρο. Διαθέτει επίσης μια τρυφερή επιγραφή του Cobain προς τον φίλο και μουσικό του συνεργάτη Mark Lanegan – ο οποίος πέθανε πέρυσι.

Ο Cobain, ο οποίος συχνά έγραφε λάθος το όνομά του, υπέγραψε το όργανο ως “Kurdt Kobain”.

Ο πρωτοπόρος του grunge είναι γνωστό ότι είχε διαλύσει αρκετές Fender Stratocaster κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

“Ο άνθρωπος ήταν θυμωμένος και το ένιωθες αυτό στη σκηνή. Και το ένιωθες αυτό από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στα όργανά του”, δήλωσε ο Kody Frederick του Julien’s Auctions στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Fender Stratocaster βγήκε προς πώληση με εκτιμώμενη τιμή 60.000-80.000 δολάρια. Ο οίκος Julien’s χαρακτήρισε την τελική προσφορά των 596.900 δολαρίων “εκπληκτική”.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Cobain έδωσε την κιθάρα στον Lanegan κατά τη διάρκεια της περιοδείας Nevermind των Nirvana το 1992 στη βόρεια Αμερική.

Η ταυτότητα του αγοραστή δεν είναι γνωστή. Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας κατονομάζουν ως προηγούμενο ιδιοκτήτη τον Tony Palmer.

Πριν από δύο χρόνια, η ακουστική κιθάρα που χρησιμοποίησε ο Cobain για τη θρυλική του εμφάνιση στο MTV Unplugged στα τέλη του 1993 πουλήθηκε έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η τριήμερη δημοπρασία του Julien’s περιελάμβανε επίσης αναμνηστικά από άλλους θρύλους της μουσικής, όπως ο Elvis Presley, ο Freddie Mercury, η Janet Jackson και η Dolly Parton.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα