Μάρθα Φριντζήλα και Ορέστης Ντάντος ρίχνουν “Νερό Στη Βάρκα” τους επί σκηνής

Μάρθα Φριντζήλα και Ορέστης Ντάντος ρίχνουν “Νερό Στη Βάρκα” τους επί σκηνής
Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος

Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος μιλούν στο NEWS 24/7 για το τραγούδι “Νερό Στη Βάρκα” και τη συνεργασία τους που θα ανέβει επί σκηνής για τρεις μουσικές Δευτέρες.

Με αφορμή την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στο τραγούδι “Νερό Στη Βάρκα”, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους και επί σκηνής. Έτσι, για τρεις Δευτέρες του Οκτώβρη (17, 24 και 31/10), θα βουτάνε “Στα Bαθιά” στο Club του Σταυρού του Νότου σε μια μοναδική μουσική παράσταση.

Λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή μίλησαν για την αγαστή συνεργασία τους στο NEWS 24/7. Η Μάρθα Φριτζήλα μας λέει για το πώς ξεκίνησαν όλα: “H συνεργασία προέκυψε με ένα τηλεφώνημα. Ο ηχολήπτης μου ο Γιάννης Παξεβάνης, που με ξέρει πολύ καλά, μου σύστησε τον Ορέστη λέγοντάς μου “θα σου αρέσει”. Και βέβαια είχε δίκιο. Του έδωσε το τηλέφωνό μου και στη συνέχεια με κάλεσε ο Ορέστης και με ρώτησε αν θα ήθελα να μου στείλει το τραγούδι να το ακούσω. Το τραγούδι το αγάπησα από την πρώτη ακρόαση. Και φαίνεται πως το αγάπησαν πολλοί σαν κι εμένα.

Ορέστης Ντάντος Άρης Τσούτσας

Τι λέει όμως και ο Ορέστης Ντάντος που είναι ο δημιουργός του τραγουδιού;Είχα γράψει το τραγούδι κι είχα ήδη στο μυαλό μου να φτιάξω ένα πρότζεκτ για διαφορετικές γυναικείες φωνές. Στο συγκεκριμένο φαντάστηκα μια γυναίκα που βρίσκεται σε εκείνη τη φάση ζωής όπου το πάθος, αλλά και η σοφία, βρίσκονται σε ισορροπία. Μια γυναίκα που μιλάει για τον έρωτα μπορώντας και να τον ζει άλλα και να τον παρατηρεί από μία απόσταση, μια γυναίκα με μεγάλη δύναμη, αλλά και ευαισθησία ταυτόχρονα. Και ήταν η Μάρθα.”

Ακούστε το τραγούδι “Νερό Στη Βάρκα”

Το τραγούδι “Νερό στη Βάρκα” περιλαμβάνεται στο άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου με τίτλο “Τακούνια Για Καρφιά“, όπου τέσσερις πολύ σημαντικές και αγαπημένες τραγουδίστριες από διαφορετικές γενιές, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μάρθα Φριντζήλα, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Ιουλία Καραπατάκη, τραγουδούν τη γυναικεία ψυχή, η κάθε μια με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Κάθε τραγούδι καταπιάνεται και με μια διαφορετική πτυχή της ζωής: από τον έρωτα (“Γιάννη μου”, “Νερό στη βάρκα”) μέχρι την απελευθέρωση από οτιδήποτε τις περιορίζει (“Φύσα αέρα”, “Χόρεψε”), οι γυναίκες γίνονται η απάντηση στη σκοτεινιά του κόσμου, μέσα από το φως της προσφοράς και της ελευθερίας. Γυναίκες-σύμβολο ενός κόσμου που ζητάει περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερη ανθρωπιά κι ευαισθησία.

Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το τραγούδι “Νερό στη Βάρκα” που ερμηνεύει η Μάρθα Φριντζήλα;

Ορέστης: Για κάποιο λόγο μου είχε κολλήσει η εικόνα κάποιου παλιού ναυτικού ή ψαρά που αραγμένος στην αμμουδιά, δίπλα στη βάρκα του, κάνει έναν ερωτικό απολογισμό. Μη ρωτάς περισσότερα! Χαχαχα!

Μάρθα: Δεν γνωρίζω αν για τον Ορέστη έχει υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το συγκεκριμένο τραγούδι, εμένα πάντως περιγράφει την ζωή μου. Και εισέβαλε στην ζωή μου σε μια στιγμή που με εξέφραζε πολύ.

Ποια είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζει ο ένας στην προσωπικότητα του άλλου, πάνω και κάτω από τη σκηνή;

Ορέστης: Εγώ τη Μάρθα την είχα ακούσει με τους Λαϊκεδέλικα πρώτη φορά. Μετά συνέχισα να την παρακολουθώ. Πέρα από τη φωνή της που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί ένα δικό της σύμπαν θες δε θες, η αίσθηση που είχα όταν την άκουγα (τώρα που τη γνώρισα επιβεβαιώθηκε πλήρως) είναι ότι – σε αντίθεση με τους περισσότερους τραγουδιστές – η Μάρθα δεν κινείται με όρους αποδοχής του κοινού και συμβάσεων του χώρου. Κάνει αυτό που λέει η καρδιά της κι η καλλιτεχνική της αίσθηση. Δεν προσπαθεί να σε κερδίσει. Σε κερδίζει γιατί δεν προσπαθεί.

Μάρθα: Με συγκινεί η αγωνία του να απογειωθεί και η αμηχανία του όταν νομίζει πως δεν το καταφέρνει.

“Ο Ορέστης και η Μάρθα δεν συχνάζουν σε club” διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου. Γιατί όχι;

Μάρθα: Δεν σύχναζα σε club ούτε στην εφηβεία καλά καλά, οι φίλοι μου με έσερναν. Βέβαια όταν μπαίνω στο χορό δεν μπορώ να σταματήσω, χορεύω μέχρι να πέσω κάτω. Έτσι, όπως με έβαζαν οι φίλοι μου στο club με το ζόρι, έτσι με έβγαζαν το ξημέρωμα με το ζόρι. Ίσως γι΄ αυτό δεν συχνάζω σε club: γιατί δεν με εμπιστεύομαι.

Ορέστης: Στα club προσπαθείς να χάσεις τον εαυτό σου. Εγώ προσπαθώ να τον βρω!

Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος

Γιατί ονομάσατε “Στα βαθιά” το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε στο Σταυρό του Νότου και τι θα ακούσουμε σε αυτό;

Ορέστης: Θα ακούσετε τραγούδια από ένα πολύ μεγάλο φάσμα του ελληνικού τραγουδιού και της πορείας του καθενός μας. Με μόνο κριτήριο επιλογής την κοινή επιθυμία.

Μάρθα: Θέλαμε να συνδυάσουμε το τραγούδι που μας έφερε κοντά, με το μουσικό σύμπαν που μας συνδέει. Και στο σύμπαν αυτό νιώθουμε σαν να βουτάμε σε βαθιά αχαρτογράφητα νερά. Από τον Μάνο Χατζιδάκι, την Λένα Πλάτωνος και τον Τζίμη Πανούση ως τον διονυσιακό κόσμο των παραδοσιακών τραγουδιών και τα ροκ τραγούδια της κραιπάλης, κολυμπάμε με πολύ θράσος κι αγάπη, έτσι όπως είμαστε μαθημένοι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μαζί τους θα βρίσκεται μια εξαιρετική παρέα μουσικών που αποτελείται από τους: Λεωνίδα Πετρόπουλο – ηλ. Μπάσο, Γιώργο Καρδιανό – ηλ. κιθάρα, Γιάννη Ριζόπουλο – τύμπανα, Μιχάλη Βρέττα – βιολί, Επιμέλεια ήχου: Γιάννης Παξεβάνης – Σωτήρης Παπάκος, Σχεδιασμός Αφίσας: Ήρα Σταματοπούλου.

Info: Δευτέρα 17, 24 και 31/10, Σταυρός Του Νότου Club, Γενική Είσοδος: 14€, Ώρα έναρξης: 21.00. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr / Πώληση εισιτηρίων την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος / Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ. 210 9226975. Το άλμπουμ του Ορέστη Ντάντου «Τακούνια Για Καρφιά» κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα