Memento Mori: Ακούστε το νέο άλμπουμ των Depeche Mode που συνεχίζουν μετά τον θάνατο του Fletch

Memento Mori: Ακούστε το νέο άλμπουμ των Depeche Mode που συνεχίζουν μετά τον θάνατο του Fletch
O Dave Gahan των Depeche Mode στο Μιλάνο 2018/Luca Bruno/ AP Photo

Ακούστε τον νέο δίσκο των Depeche Mode και την πρώτη τους δουλειά μετά την απώλεια του ιδρυτικού μέλους τους, Andy "Fletch" Fletcher. Ξεκίνησε και η περιοδεία τους.

Ο γνώριμος ήχος των Depeche Mode, η οικεία χροιά του Dave Gahan και κάπου εκεί στο βάθος η απώλεια του Fletch. Κυκλοφόρησε και επίσημα ο νέος δίσκος των Depeche Mode με τίτλο “Memento Mori“, ο οποίος είναι και η πρώτη δουλειά της μπάντας μετά την ξαφνική απώλεια του ιδρυτικού μέλους τους, Andy Fletcher, ο οποίος απεβίωσε το 2022.

Το “Memento Mori” σε παραγωγή του James Ford, με επιπλέον παραγωγή της Marta Salogni, αποτελεί το 15ο studio άλμπουμ των Depeche Mode. Η λατινική φράση “memento mori” σημαίνει “να θυμάσαι ότι είσαι θνητός“.

Ακούγεται μακάβριο αλλά μπορείς να το δεις από την θετική του πλευρά επίσης. Να ζεις κάθε μέρα στο έπακρο. Και έτσι θέλουμε να το ερμηνεύσουμε” είπε για το άλμπουμ ο Martin Gore και εξήγησε: “Μετά τον θάνατο του Fletch, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτός και αυτό έχει δώσει πραγματικά στο project ένα επιπλέον νόημα”.

Η δισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας, και πολλές ιστορίες των τραγουδιών αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο. Στα 12 νέα tracks ακούμε διαφορετικούς ήχους και διαθέσεις, με θέματα όπως παράνοια, ψύχωση, κάθαρση και χαρά. Τα κλασικά δηλαδή των DM και αυτά που λατρεύουν οι πιστοί φανς τους.

Memento Mori

Ακούστε το “Memento Mori” των Depeche Mode

Memento Mori Tour – Ξεκίνησε η περιοδεία

Το άλμπουμ υποστηρίζεται με την περιοδεία ‘The Memento Mori Tour’ που μόλις ξεκίνησε. Η νέα αυτή περιοδεία των Depeche Mode είναι η πρώτη τους μετά από 5 χρόνια απουσίας από την σκηνή, ενώ αποτελεί την 19η περιοδείας του συνολικά.

Το δίδυμο θα εμφανιστεί στη Βόρεια Αμερική και ύστερα στην Ευρώπη από τις 16 Μαΐου για συναυλίες σε μεγάλα στάδια όπως Stade de France του Παρισιού, Olympic Stadium του Βερολίνου, San Siro Stadium του Μιλάνου και Twickenham Stadium του Λονδίνου μεταξύ άλλων.

15 Μαΐου 2013, ο David Gahan και ο Andy Fletcher (στο βάθος) σε συναυλία στο Βουκουρέστι με το άλμπουμ Delta Machine. Vadim Ghirda/AP Photo

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και έχοντας παίξει ζωντανά για περισσότερους από 35 εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως, οι Depeche Mode παραμένουν μέχρι και σήμερα μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής.

Memento Mori Tracklist

  • My Cosmos is Mine
  • Wagging Tongue
  • Ghosts Again
  • Don’t Say You Love Me
  • My Favourite Stranger
  • Soul with Me
  • Caroline’s Monkey
  • Before We Drown
  • People are Good
  • Always You
  • Never Let Me Go
  • Speak to Me

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα