Μένουμε Όρθιοι: Αγαπημένοι καλλιτέχνες μιλούν στο NEWS 24/7, πριν τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τους πυρόπληκτους

Μένουμε Όρθιοι: Αγαπημένοι καλλιτέχνες μιλούν στο NEWS 24/7, πριν τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για τους πυρόπληκτους

Γιώργος Νταλάρας, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Ζουγανέλης μιλούν στο NEWS 24/7 και μεταφέρουν το δικό τους μήνυμα.

Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από μία από τις πιο καταστροφική πυρκαγιές που έχουν “περάσει” από την Ελλάδα. Απέραντες εκτάσεις πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο έγιναν κυριολεκτικά στάχτη, πολλοί συμπολίτες μας έχασαν το σπίτι και την περιουσία τους και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς – με μία πρώτη εκτίμηση – τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: η συνολική έκταση που καταστράφηκε ξεπερνά τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος. Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας.

Ένα μήνα μετά, με νωπές ακόμη στη μνήμη μας τις εφιαλτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή και κατευθείαν από την καρδιά της τραγωδίας, οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας μεγάλης συναυλίας. Έτσι, την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, «Μένουμε Όρθιοι».

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν αμέσως, αφιλοκερδώς, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ), εταιρείες του οποίου προσφέρθηκαν να αναλάβουν την οργάνωση και την εκτέλεση της συναυλίας. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν(με αλφαβητική σειρά): Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιάννης Ζουγανέλης,Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Γιάννης Κούτρας, Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης ( ΤΣΟΛΙΑΣ), Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ΠΥΞ ΛΑΞ, Μάριος Φραγκούλης, Γιάννης Χαρούλης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κώστας Χατζής

Το NEWS 24/7 μίλησε με πολλούς από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και ακολουθεί το δικό τους μήνυμα…

Γιώργος Νταλάρας

ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗΣ

Στο μυαλό μας είναι καρφωμένα αυτά τα γκρίζα απομεινάρια των δέντρων που τα δέρνει ο αέρας, αυτά τα γκρίζα μάτια των ανθρώπων γεμάτα απόγνωση. Το να είμαστε παρόντες κοντά τους, είναι το λιγότερο που οφείλουμε.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

« », 12 2018. , . - /-/ ΑΠΕ


Η αλληλεγγύη είναι το υπέρτατο αγαθό μεταξύ των ανθρώπων στις κοινωνίες. Ας σταθούμε, λοιπόν, όλοι αλληλέγγυοι στους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Μένουμε όρθιοι! Μένουμε δίπλα στους συνανθρώπους μας! Μια συναυλία που προσφέρουμε με την καρδιά μας στους πληγέντες της Εύβοιας! Όλοι μαζι για ένα σκοπο, γιατί πρέπει να κάνεις το καλό, γιατί το να προσφέρεις ειναι άποψη ζωής, γιατί είναι και αυτός ενας τρόπος για να ανθίσει η ζωή ξανά!

Ελευθερία Αρβανιτάκη

Vagginet

Με χαρά και συγκίνηση τραγουδάμε για τους ανθρώπους ΜΑΣ που ζουν τόσο δύσκολα. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Μιχάλης Χατζηγιάννης


Μπροστά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, στην οποία βρέθηκε πρόσφατα και η αγαπημένη μου Εύβοια, η ελάχιστη προσφορά που μπορεί να κάνει κάποιος προς τον συνάνθρωπο είναι η συμμετοχή σε αυτό το κάλεσμα.

Γιάννης Ζουγανέλης

INTIME NEWS


Ειναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να συμπαρασταθούμε με πολλή δύναμη και με διαθεση οχι μονο αλληλεγγύης… Είναι μεγάλη χαρα να σου δινεται η ευκαιρια να συμπαρίστασαι ηθικά με αλληλεγγύη, με πίστη και εξέλιξη για τη ζωή σε όλους αυτούς που επλήγησαν και αιμορραγούν μαζι με τη πατρίδα, είναι αυτονόητο ότι όλοι είμαστε εκεί για να συμπαρασταθούμε, για να αποδειξουμε οτι δεν μας χωριζει τιποτα εμπράκτως, για να επανέλθει η ζωη σε αυτούς που πραγματικά κάηκαν εκτός από τα σπιτια, τις περιουσιες, τα δάση που εργάζονταν, κάηκαν και οι συνειδήσεις τους.

Παρουσίαση: Θανάσης ΑΛΕΥΡΑΣ/Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ/Σκηνοθεσία: Άγγελος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ/Ενορχηστρώσεις: Γιάννης ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ

INFO: Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου/Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο/«ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» – Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας/Ώρα προσέλευσης: 18.00/Ώρα έναρξης: 20.00/Εισιτήρια: ticketservices.gr | καταστήματα Public/https://www.ticketservices.gr/event/menoume-orthioi-kallimarmaro/

Τιμή εισιτηρίων: Πλατεία: ZΩΝΗ Α – 150€, ΖΩΝΗ Β – 100€, ΖΩΝΗ Γ – 75€, ΖΩΝΗ Δ – 50€, ΑΜΕΑ – 20€/Κερκίδες: Κάτω Διάζωμα: ΖΩΝΗ Ε – 35€, ΖΩΝΗ Η – 25€/Άνω Διάζωμα: ΖΩΝΗ Ζ – 30€, ΖΩΝΗ Η – 25€, ΖΩΝΗ Θ – 20€

Δωρεά προς τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού & Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας./GR13 0172 1650 0051 6510 4293 333 (Τράπεζα Πειραιώς)

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμει παραχωρώντας ευγενικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους. Επίσης, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία να στηρίξουν με κάθε τρόπο επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα