Να είσαι εκεί! Συναυλία ενάντια στο bullying στο Pantheon Theater

Να είσαι εκεί! Συναυλία ενάντια στο bullying στο Pantheon Theater

Μερικοί από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Ελλάδας, ενώνουν τις φωνές τους, με σκοπό την καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού. Μάθετε περισσότερα!

Μια μεγάλη συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα ενάντια στην σύγχρονη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού, διοργανώνεται την Δευτέρα 11 Μαΐου, ώρα 20.30, στο Pantheon Theater.

Μερικοί από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές της σύγχρονης μουσικής σκηνής της Ελλάδας, ενώνουν τις φωνές, τις  ψυχές και την αγάπη τους για τα παιδιά, με μοναδικό σκοπό να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο, στην καταπολέμηση του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού, το οποίο παρατηρείται έντονα και στην χώρα μας και απαιτεί εξειδικευμένη αντιμετώπιση.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τη λειτουργία της νέας δομής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Το Σπίτι του Παιδιού».

«Το Σπίτι του Παιδιού» αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα, και μία από τις ελάχιστες στον κόσμο, εξειδικευμένες Δομές Εξατομικευμένης Παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης καθώς και παιδιά θύματα bullying. Η νέα αυτή δομή στελεχώνεται από θεραπευτική ομάδα, η οποία απαρτίζεται από τον Ψυχίατρο - Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου, Παιδοψυχίατρους, κλινικούς Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό, Λογοθεραπεύτρια, Εργοθεραπευτή και ειδική Παιδαγωγό.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ – ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ !

Βασικός αρωγός  σε αυτή την προσπάθεια στέκεται ο Όμιλος Επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη, ο οποίος προσφέρει αφιλοκερδώς το PANTHEON THEATER στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι συνθέτες, οι ερμηνευτές και η δεκαμελής «Ορχήστρα των Αισθήσεων», σε μία αφιλοκερδή, συλλογική μουσική συνάντηση, ξεδιπλώνοντας τις νότες τους και ταξιδεύοντας μουσικά το κοινό σε μονοπάτια γνωστών και αγαπημένων ακουσμάτων.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας ανέλαβε ο μουσικός - ενορχηστρωτής - ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου. Οι συνθέτες και οι ερμηνευτές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση είναι, με αλφαβητική σειρά, οι: Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μίτζελος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino.

Οι θεατές θα απολαύσουν μια μοναδική συναυλία και θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στο φαινόμενο του bullying.

Μάθε περισσότερα για το bullying και την ενδοσχολική βία: www.mifovasai.gr

Τι δήλωσε το μέλος του ΔΣ της stoiximan.gr, Ιωάννης Σπανουδάκης:

Να είσαι εκεί! Συναυλία ενάντια στο bullying στο Pantheon Theater

 

Η Stoiximan, στο πλαίσιο του Προγράμματος της για την  Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ενέταξε στις προτεραιότητες της, την αντιμετώπιση προβλημάτων που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς bullying αποτελεί δυστυχώς ένα διαδεδομένο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν κάτω από τα ραντάρ της κοινής γνώμης και της ελληνικής κοινωνίας.

Στην προσπάθεια μας αυτή, για την μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος έχουμε επιλέξει να ενισχύουμε θεσμούς και δράσεις που αποδεδειγμένα έχουν βοηθήσει στο παρελθόν και προφανώς θα βοηθούν στο μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία μας με το « Χαμόγελο του Παιδιού» που μετρά ήδη μισό χρόνο και ξεκίνησε τόσο με την ενίσχυση από την Stoiximan της λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής 1056 για τα ΠΑΙΔΙΑ όσο και με το Χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό σποτ που δημιουργήσαμε με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, της οποίας το Stoiximan.gr είναι μεγάλος χορηγός.

Συνεχίστηκε με την υποστήριξη από το Χαμόγελο του Παιδιού του συνόλου των δράσεων της Stoiximan για το σχολικό εκφοβισμό με την καμπάνια #mifovasai με την συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, ολυμπιονικών, παρά-ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών, με τη δημιουργία της ιστοσελίδας ενημέρωσης και πληροφόρησης για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς mifovasai.gr υπό την επιστημονική επιμέλεια καταξιωμένων ακαδημαϊκών και ερευνητών αλλά και άλλων δράσεων στο πεδίο αυτό.

Σήμερα ΕΙΜΑΣΤΕ εδώ για  να στηρίξουμε και αυτή την προσπάθεια  του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ στην διοργάνωση της μεγάλης αυτής συναυλίας κατά του bullying με την συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών. Σ΄ αυτούς τους Καλλιτέχνες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό. Ο Αγώνας κατά του σχολικού εκφοβισμού χρειάζεται όσους περισσότερους συμμάχους γίνεται, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Κι εμείς με τις δικές μας δυνάμεις μας θα στηρίζουμε αυτόν τον ΑΓΩΝΑ.

Να είσαι εκεί! Συναυλία ενάντια στο bullying στο Pantheon Theater

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ενορχηστρώσεις: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Συνοδεύει η: «Ορχήστρα των Αισθήσεων»

Συμμετέχουν:

Λένα Αλκαίου, Χρήστος Δάντης, Φωτεινή Δάρρα, Ελένη Δήμου, Ευρυδίκη, Νίκος Ζιώγαλας, Ηρώ, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Μελίνα Κανά, Σία Κοσκινά, Κωνσταντίνα, Βασίλης Λέκκας, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αντώνης Μιτζέλος, Πάνος Μουζουράκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Σαλίνα, Σταύρος Σιόλας, Γιάννης Σπανός, Μαριέττα Φαφούτη, Γιώργος Χατζηνάσιος, Ραλλία Χρηστίδου, Julie Massino.

Μουσικοί:

Πιάνο - Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Κιθάρες:  Ιάσονας Μαυρογεώργος

Drums - Keyboard: Αλέξανδρος Κούρος

Ηλεκτρικό Μπάσο: Alex Da Silva

Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου

Σαξόφωνο: Κωνσταντίνος Κονήδας

Κλαρινέτο: Ελίνα Γεωργίου

Μπουζούκι: Χρήστος Βότσης

Βιολί: Κώστας Χατζόπουλος

Βιολοντσέλο: Άρτεμις Ρούσσου

Κοντραμπάσο: Λουκάς Κερκύρας

Ιδέα & Οργάνωση παραγωγής: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Προβολή – Επικοινωνία: Αλίκη Δανάλη

Τοποθεσία: PANTHEON THEATER

Πειραιώς 166 Ταύρος 11854, τηλ.: 210-3471111, site: pantheontheater.gr

Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ώρα προσέλευσης: 20:00

Ώρα έναρξης: 20:30

Διάρκεια Συναυλίας: 3 ώρες

Προπώληση εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com

Τιμές εισιτηρίων από 10 euro 

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.hamogelo.gr – 210 3306140

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Stoiximan στη μάχη κατά του bullying: Η βία δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να μιλήσεις

SHARE:

24Media Network