Νέα μήνυση σε βάρος του Ed Sheeran για αντιγραφή τραγουδιού

Singer-songwriter Ed Sheeran performs at Z100's iHeartRadio Jingle Ball at Madison Square Garden on Friday, Dec. 8, 2017, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Singer-songwriter Ed Sheeran performs at Z100's iHeartRadio Jingle Ball at Madison Square Garden on Friday, Dec. 8, 2017, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Ζευγάρι αυστραλών τραγουδοποιών κατηγορεί τον γνωστό μουσικό από κοινού με άλλους δύο για το τραγούδι "The Rest of Our Life"

Στα δικαστήρια για ακόμη μια φορά θα οδηγηθεί ο Ed Sheeran για ζήτημα πνευματικής ιδιοκτησίας, καθώς δύο αυστραλοί τραγουδοποιοί ισχυρίζονται ότι το τραγούδι "The Rest of Our Life" είναι καταφανής αντιγραφή δικής τους δημιουργίας. Επίσης υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μουσικός που ερμηνεύει τη δική τους δουλειά έχει σχέση με εκτελεστικό στέλεχος της Sony που είναι επιφορτισμένος με την προώθηση του τραγουδιού των εναγομένων.

Αυτή τη φορά ωστόσο ο αμερικανός μουσικός δεν είναι ο μόνος που κατηγορείται στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς κατηγορούμενοι είναι επίσης ο Τιμ ΜακΓκρόου και η Φέιθ Χιλ, ζευγάρι στη ζωή, οι οποίοι ερμηνεύουν μαζί το επίμαχο τραγούδι.

ADVERTISING

Η μήνυση κατατέθηκε την Τετάρτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης από τους Σον Κάρεϊ και Μπο Γκόλντεν, δύο Αυστραλούς που λένε ότι το κομμάτι των αμερικανών τραγουδιστών της κάντρι ΜακΓκρόου/Χιλ είναι "κραυγαλέα αντιγραφή" του τραγουδιού τους του 2014 "When I Found You".

"Η αντιγραφή είναι σε κάποια σημεία νότα προς νότα και είναι προφανής και στον απλό παρατηρητή" αναφέρεται στη μήνυση.

Ο Ρίτσαρντ Μπους, ο οποίος κέρδισε με επιτυχία μια δίκη για την οικογένεια του Μάρβιν Γκέι στην αγωγή για το τραγούδι “Blurred Lines" εκπροσωπεί τους ενάγοντες. Ο δικηγόρος με έδρα το Νάσβιλ ανέλαβε προηγουμένως άλλη υπόθεσης πνευματικής ιδιοκτησίας με αντίδικους τον Ed Sheeran και τους δημιουργούς, Μάρτιν Χάρινγκτον και Τόμας Λέοναρντ για την επιτυχία "Photograph".

Ο Ed Sheeran κατέληξε σε συμβιβασμό για να τερματιστεί η δίκη για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και τα ονόματα των δύο συνθετών, που εκπροσωπούσε ο Μπους προστέθηκαν στους συντελεστές του τραγουδιού.

Οι Κάρεϊ και Γκόλντεν διεκδικούν αποζημίωση 5 εκ. δολαρίων και μερίδιο από τα έσοδα, καθώς και εντολή απαγόρευσης χρήσης του τραγουδιού.

Το τραγούδι "When I Found You" ήταν το 2014 επιτυχία της Τζασμίν Ρέι στην Αυστραλία, η οποία αναφέρεται ως συνδημιουργός.

Ο φίλος της Τιμ Χόλαντ εργάζεται στη Sony ως marketing manager.

Σύμφωνα με το "The Hollywood Reporter" στη μήνυση αναφέρεται: "Ο Τιμ Χόλαντ παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το τραγούδι πριν από την κυκλοφορία του, επειδή είχε εντολή να το προωθήσει".

"Όταν ρωτήθηκε από τους ενάγοντες γιατί σιώπησε για τις ομοιότητες μεταξύ των δύο τραγουδιών ο κ. Χόλαντ δήλωσε ότι δεν ήθελε να χάσει τη δουλειά του στη Sony Music" αναφέρεται στη μήνυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

SHARE:

24Media Network