Νίκος Σπυρόπουλος: Η “Σπυριδούλα” με τα δικά του λόγια

Νίκος Σπυρόπουλος: Η “Σπυριδούλα” με τα δικά του λόγια
Ο Νίκος Σπυρόπουλος στην εκπομπή "Μουσικά Ταξίδια" του Θανάση Κρεκούκια

Η συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Νίκος Σπυρόπουλος μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο, στην εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια, "Μουσικά Ταξίδια". Η Σπυριδούλα, ο Σιδηρόπουλος, το ελληνικό ροκ, τα Εξάρχεια και οι μουσικές μιας ζωής.

Ο σπουδαίος μουσικός Νίκος Σπυρόπουλος, που μαζί με τον αδερφό του, Βασίλη, είχαν ιδρύσει το εμβληματικό συγκρότημα “Σπυριδούλα”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Η μπάντα “Σπυριδούλα” σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 1977 από τους Βασίλη Σπυρόπουλο (κιθάρα), τον αδερφό του Νίκο (κιθάρα) τον Αντρέα Μουζακίτη (ντραμς), τον Μάκη Μπλαζή (μπάσο) και τους Κώστα Κουρεμένο και Γιώργο Κοτσμανίδη στα φωνητικά.

Τον θυμόμαστε μέσα από την εκπομπή του Θανάση Κρεκούκια “Μουσικά Ταξίδια“, όπου στις 14 Δεκεμβρίου του 2019 ο Νίκος μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο είχαν βρεθεί καλεσμένοι. Είχε μιλήσει για τη συνεργασία του με τον Παύλο Σιδηρόπουλο που είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα σημαντικότερα άλμπουμ στην ιστορία του ελληνόφωνου ροκ, τον “Φλου”, για τα Εξάρχεια των 70s και του σήμερα, για τους “χίπστερ”, αλλά και για τους συνονόματους (Νίκος και Παναγιώτης Σπυρόπουλος) με το συγκρότημά τους Tsopana Rave, για το ρεμπέτικο και για πολλά άλλα.

Στο 1:59:00 τον ακούμε να εκτελεί τον “Μπαγάσα” του Ν. Άσιμου.

Αποσπάμσματα από την εκπομπή “Μουσικά Ταξίδια”:

Η ανάρτηση του Δ. Πουλικάκου για τον θάνατο του Ν. Σπυρόπουλου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα