Ο Αντώνης Σουσάμογλου επανασυστήνει το δικό του “Καρναβάλι”

Ο Αντώνης Σουσάμογλου επανασυστήνει το δικό του “Καρναβάλι”
Ο Αντώνης Σουσάμογλου

Ο Αντώνης Σουσάμογλου μιλά στο NEWS 24/7 με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού του "Καρναβάλι" που αυτή τη φορά τραγουδά ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Η κινηματογραφική τραγουδοποιία του Αντώνη Σουσάμογλου συναντιέται με την ξεχωριστή ερμηνεία του Θοδωρή Βουτσικάκη. Τρία χρόνια μετά τη συνεργασία τους στην «Όμορφη Ζωή» σε μουσική Νicola Piovani και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, οι δυο καλλιτέχνες βρίσκονται ξανά, σε άλλους ρόλους, για να επανασυστήσουν το «Καρναβάλι» του Αντώνη Σουσάμογλου, δίνοντας ένα πρώτο, εμπνευσμένο σήμα από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του πολυτάλαντου τραγουδοποιού.

Το Καρναβάλι πρωτοκυκλοφόρησε το 2011 με τη φωνή του Μανώλη Χατζημανώλη στον πρώτο μου δίσκο, το “One night stand”, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα κομμάτι που ποτέ δεν έπαψε να με απασχολεί ενορχηστρωτικά. Αισθανόμουν πως κρύβει πολλούς διαφορετικούς κόσμους και κατά καιρούς το δούλευα. Μου πήρε πολύ καιρό να ξεκλειδώσω την μουσική του γλώσσα. Καθοριστικός βέβαια παράγοντας ήταν και η συνεργασία μου με τον Θοδωρή” αναφέρει στο NEWS 24/7 o Αντώνης Σουσάμογλου.

Τι συμβολίζει αυτό το “Καρναβάλι”;
Το Καρναβάλι συμβολίζει για μένα την εποχή της ερωτικής αθωότητας. Με το πέρασμα του χρόνου οι άνθρωποι γινόμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, πιο οριοθετημένοι, ίσως και λίγο πιο κυνικοί. Το Καρναβάλι προέρχεται από ένα μέρος πιο ευάλωτο, χωρίς προστατευτικό δίχτυ, όπου όλα είναι ανεξερεύνητα και καινούρια.
Είναι επίσης ένα τραγούδι που περιέχει πολλούς από τους μουσικούς μου κόσμους: τον ηλεκτρικό ήχο και την σύγχρονη παραγωγή, μαζί με τον ορχηστρικό ήχο των εγχόρδων.

Τι σας γοήτευσε στον Θοδωρή Βουτσικάκη και στη φωνή του και τον επιλέξατε;
Νομίζω πως επιλέξαμε ταυτόχρονα ο ένας τον άλλον! Ο Θοδωρής έχει ένα υπέροχο κράμα ανάμεσα σε φρεσκάδα και ωριμότητα και αυτό του προσδίδει ένα πολύ ισχυρό ερμηνευτικό στίγμα. Το Καρναβάλι ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που παίξαμε μαζί σε συναυλία και μας έφεραν κοντά καλλιτεχνικά. Γι αυτό νιώθω πως αυτό το τραγούδι συμβολίζει όλη την εποχή του πρώτου κύκλου της συνεργασίας μας μέχρι και την “Όμορφη Ζωή”, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει το ξεκίνημα των επόμενων κύκλων που μόλις ξεκινάνε και για τους δυο μας.


Το Καρναβάλι είναι ένα ρομαντικό τραγούδι. Λείπει ο ρομαντισμός από την εποχή μας;
Μπορεί ο ρομαντισμός να λείπει από την εποχή, δεν λείπει όμως από τους νέους ανθρώπους. Μπορεί να μεταλλάσσεται, μεταφέρεται στα δίκτυα και στα πληκτρολόγια. Ακόμα και στο πιο δυστοπικό περιβάλλον δεν χάνω ποτέ την πεποίθηση πως η ομορφιά είναι αυτή που θα σώσει τον κόσμο.

Τι θα ακούσουμε στην επερχόμενη δισκογραφική σας δουλειά;
Ο επόμενος δίσκος είναι σε μεγάλο βαθμό παιδί των lockdown. Ήταν αυτό που λένε, όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος που προσπάθησα να περάσω “καθαρίζοντας τα συρτάρια μου”, τακτοποιώντας τις σκέψεις μου. Ήμουν αποφασισμένος πεισματικά να παραμείνω δημιουργικός. Τα τραγούδια δεν γράφτηκαν ως ενιαίος κύκλος, αλλά εκ των υστέρων, αν έπρεπε να βρω ένα υπόγειο νήμα που συνδέει το υλικό, εκ θα έλεγα πως είναι η απόσταση, η δυσκολία στην επικοινωνία. Εκτός από τον Θοδωρή Βουτσικάκη συμμετέχουν μερικές από τις πολύ αγαπημένες μου αντρικές φωνές. Κάνω δίσκους επειδή μου αρέσει όσο τίποτα να βουτάω σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Κατά βάση όμως είναι ένας δίσκος storytelling. Αυτό θέλω να κάνω με τα τραγούδια μου. Να λέω ιστορίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα