Οι Depeche Mode ανακοίνωσαν την αιτία θανάτου του Άντι Φλέτσερ

Οι Depeche Mode ανακοίνωσαν την αιτία θανάτου του Άντι Φλέτσερ
Depeche Mode ASSOCIATED PRESS

Την αιτία θανάτου του κιμπορντίστα τους ανακοίνωσαν οι Depeche Mode. Το ευχαριστώ στους θαυμαστές και η ανάρτηση του συγκροτήματος στο Instagram.

Οι Depeche Mode προχώρησαν στην ανακοίνωση της αιτίας θανάτου του κιμπορντίστα τους, Άντι Φέτσερ, σύμφωνα με την οποία πέθανε μετά από διαχωρισμό αορτής.

Σε ανακοίνωσή της στα social media η μπάντα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πριν δύο εβδομάδες λάβαμε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, τα οποία η οικογένεια του Άντι ζήτησε να μην μοιραστούμε μέχρι τώρα. Ο Άντι υπέστη διαχωρισμό αορτής, ενώ βρισκόταν σπίτι του στις 26 Μαΐου. Αν και ήταν πολύ νωρίς, πέθανε από φυσικά αίτια και χωρίς να υποφέρει“.

Η μπάντα ευχαρίστησε επιπλέον τους θαυμαστές για τα συλλυπητήρια μηνύματα. “Είναι μερικές περίεργες, στενάχωρες και αποπροσανατολιστικές εβδομάδες για εμάς, αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Αλλά έχουμε δει και έχουμε νιώσει την αγάπη και την υποστήριξή σας. Όπως και η οικογένεια του Άντι“.

Ο διαχωρισμός της αορτής αποτελεί την πιο επείγουσα καταστροφική πάθηση που μπορεί να αντιμετωπίσει η σύγχρονη Καρδιοχειρουργική και απαιτεί εξειδικευμένη Καρδιοχειρουργική Ομάδα, επειδή παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλή προεγχειρητική αλλά και περιεγχειρητική θνητότητα. Η συχνότητα της νόσου είναι 5-30 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού ανά έτος.

O Άντι Φλέτσερ ήταν ο λόγος που υπήρξαν οι Depeche Mode

Ο Andy Fletcher, γνωστός ως “Fletch”, ήταν DJ και έπαιζε πλήκτρα, ενώ το 2020 είχε μπει στο Hall of Fame της Ροκ.

Ο γνωστός καλλιτέχνης ήταν μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυσή του το 1980 μέχρι και σήμερα, παίζοντας πλήκτρα, μπάσο, κρουστά και κάνοντας δευτερεύοντα φωνητικά.

Depeche Mode, το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής

Οι Depeche Mode είναι Αγγλικό συγκρότημα μουσικής που δημιουργήθηκε το 1980 στο Μπέιζιλντον του Έσσεξ.

Η αρχική σύνθεση του συγκροτήματος αποτελούταν από τους: Ντέιβ Γκάχαν(κύρια φωνητικά), Martin Gore (πλήκτρα, κιθάρα, φωνητικά, στιχουργική μετά το 1981), Andy Fletcher (πλήκτρα) και Vince Clarke (πλήκτρα, στιχουργική 1980–81). Ο Vince Clarke εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Speak & Spell (1981), και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder (πλήκτρα, τύμπανα) με τον Gore να αναλαμβάνει την στιχουργική. Ο Wilder εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1995 και από τότε οι Gahan, Gore και Fletcher συνέχιζαν ως τρίο.

Οι Depeche Mode είχαν 48 τραγούδια στα Βρετανικά Singles Chart και δώδεκα στην κορυφαία δεκάδα άλμπουμ στα Βρετανικά charts, δύο από τα οποία έφτασαν στην θέση #1. Σύμφωνα με την EMI, οι Depeche Mode έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια άλμπουμ και singles παγκοσμίως, κάνοντάς τους το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής στην ιστορία της μουσικής. Το περιοδικό Q αποκάλεσε τους Depeche Mode ως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής που ο κόσμος έχει γνωρίσει και συμπεριέλαβε το συγκρότημα στη λίστα με τα 50 συγκροτήματα που άλλαξαν τον κόσμο.

Το 2010 οι Depeche Mode ταξινομήθηκαν στην θέση #98 του VH1 την λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα