Πέθανε ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς

Πέθανε ο στιχουργός Σπύρος Γιατράς
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Έφυγε από την ζωή ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών, Σπύρος Γιατράς. Την θλιβερή είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω facebook ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου. Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Βασίλης Καρράς είναι μόνο κάποιοι από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκε

Ο στιχουργός των λαϊκών επιτυχιών, Σπύρος Γιατράς έφυγε από την ζωή.

Ο Γιατράς ήταν ο άνθρωπος πίσω από μεγάλες επιτυχίες του Στράτου Διονύσιου, του Γιάννη Πάριου, του Θέμη Αδαμαντίδης, του Νότη Σφακιανάκη και πολλών άλλων.

Ο στιχουργός Ηλίας Φιλίππου ήταν εκείνος που με ανάρτησή του, γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου του.

“Δυστυχώς οι απρόσμενα θλιβερές ειδήσεις αυτού του καιρού μας έχουν διαλύσει ψυχολογικά …Σήμερα έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος πολυαγαπημένος φίλος σπουδαίος στιχουργός συναγωνιστής μου αμέτρητα χρόνια άνθρωπος με το αξεπέραστο χιούμορ και τη μοναδική εξυπνάδα ο…ο…ο…δε ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτογράψω.

Αγαπημένε Σπύρο Γιατρά …απίστευτη θλίψη και μεγάλο κενό δεν υπάρχουν λόγια…δυστυχώς να περιγράψουν τις στιγμές και την αλήθεια θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του και στους δικούς του ανθρώπους”.

Η οικογένειά του Σπύρου Γιατρά, αναφέρει το ΑΠΕ, μετανάστευσε για πολλά χρόνια στη Νότιο Αφρική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, σε ηλικία 27 ετών, ήταν πια διπλωματούχος οπτικός, επάγγελμα που εξάσκησε με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο χωρίς διακοπή, θέλοντας να είναι κοντά στον κόσμο, όπως είχε ο ίδιος πει σε συνέντευξή του στο oneman.

Τα πρώτα του τραγούδια τα έγραψε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς (Αντώνης Βαρδής, Νίκος Λαβράνος, Γιάννης Πάριος κ.ά). Οι στίχοι του τραγουδήθηκαν από τις μεγάλες φωνές της εποχής (Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Λίτσα Διαμάντη κ.ά.).

Ο Σπύρος Γιατράς ήταν υπέυθυνος για κάποια από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. “Αν δεν είχα και σένανε”, του Γιάννη Πάριου, “Καλύτερα μαζί σου και τρελός” του Στράτου Διονυσίου, “Δεν πάω πουθενά” του Βασίλη Καρρά, ήταν κάποια μόνο από τα τραγούδια που είχε γράψει.

Στίχους του έχουν τραγουδήσει επίσης ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Νότης Σφακιανάκης, η Κατερίνα Στανίση, η Τζένη Βάνου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Πασχάλης Τερζής.

Ο Αλέκος Χρυσοβέργης ήταν εκείνος που έντυσε με την μουσική του την μεγάλη πλειονότητα των στίχων του, ενώ για αυτόν έχουν γίνει αφιερώματα σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα