Πέθανε ο τραγουδιστής Steve Harley – Συνιδρυτής των θρυλικών Cockney Rebel

Διαβάζεται σε 2'
Ο Steve Harley
Ο Steve Harley Caption/Youtube

Ο ερμηνευτής του “Make Me Smile”, Steve Harley, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο διάσημος ροκ τραγουδιστής, Steve Harley, διάσημος για την επιτυχία του “Make Me Smile” άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής (17/3), σε ηλικία 73 ετών.

Ο Harley ήταν γνωστό πως είχε προσβληθεί από καρκίνο και μάλιστα τον προηγούμενο μήνα αναγκάστηκε να ακυρώσει ορισμένες από τις εμφανίσεις του, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες θεραπείες.

Ο διάσημος ερμηνευτής ήταν frontman των Cockney Rebel, με τους οποίους κυκλοφόρησε 5 album τα οποία μπήκαν στο UK Albums Chart.

Ο μουσικός μεγάλωσε στο Λονδίνο, και ενώ εργαζόταν ως τοπικός δημοσιογράφος στις αρχές της δεκαετίας του 1970, άρχισε να παίζει στη φολκ σκηνή της πόλης. Το 1972 σχημάτισε το glam rock συγκρότημα Cockney Rebel μαζί με τους Jean-Paul Crocker, Stuart Elliott, Paul Jeffreys και Milton Reame-James, και γρήγορα υπέγραψαν συμβόλαιο με την EMI Records.

Το συγκρότημα σημείωσε επιτυχία με singles όπως το “Judy Teen” και το “Mr. Soft”, αλλά άρχισε να διαλύεται λόγω του ότι όλα τα μέλη ήθελαν να γράψουν τραγούδια για το συγκρότημα και σδεν υπήρχε η απαραίτητη σύμπνοια. Ο Harley ανασυγκρότησε το συγκρότημα με νέα σύνθεση, που περιλάμβανε τους Elliott, Jim Cregan, Duncan Mackay και George Ford, και τους μετονόμασε σε Steve Harley & Cockney Rebel.

Το πρώτο τους single μαζί, το “Make Me Smile (Come Up and See Me)”, ήταν το 1975 το νούμερο ένα single στο Ηνωμένο Βασίλειο και βρέθηκε στο Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ.

Τον Steve Harley είδαμε το 2017 στο Ηρώδειο ως guest στο Classic Rock, ενώ το “Sebastian” που διασκεύασε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου περιλαμβανότανσ το πρώτο άλμπουμ των Cockney Rebel, με τίτλο «The Human Menangerie» (1974).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα