Robbie Robertson: Πέθανε ο συνθέτης και κιθαρίστας των “The Band”

Robbie Robertson: Πέθανε ο συνθέτης και κιθαρίστας των “The Band”
Robbie Robertson Evan Agostini/Invision/AP

Την τελευταία του πνοή μετά από μακρά ασθένεια, "άφησε" ο συνθέτης και κιθαρίστας του καναδικο-αμερικανικού συγκροτήματος The Band. Τα σπουδαιότερα σημεία της καριέρας του.

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο Robbie Robertson, κιθαρίστας και συνθέτης του καναδικο-αμερικανικού συγκροτήματος “The Band”.

Σε δήλωση που εξέδωσε o μάνατζέρ του αναφέρει πως ο Robbie Robertson πέθανε την Τετάρτη (09/08), περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ύστερα από μακρά ασθένεια.

Η δόξα για το συγκρότημα ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν ασκούσαν μεγάλη επιρροή και αποτέλεσαν το θέμα του “The Last Waltz”, μιας ταινίας του Martin Scorsese για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους.

Ο Robbie Robertson έγραψε μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια τους, μεταξύ αυτών το “The Weight” και “The Night They Drove Old Dixie Down”.

Ο Robertson, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν “Jaime Royal Robertson”, γεννήθηκε στο Τορόντο το 1943. Σε ηλικία 16 ετών έφυγε από το σπίτι του για να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική.

Οι “The Band”, όπως γράφει το BBC, είχαν γίνει γνωστοί ως το συγκρότημα που συνόδευε τον Bob Dylan σε περιοδεία του, πριν από την επιτυχία του άλμπουμ τους “Music From Big Pink” το 1968.

Κυκλοφόρησαν μια σειρά από αναγνωρισμένα άλμπουμ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και το 1976 έδωσαν την τελευταία τους συναυλία, αλλά επανενώθηκαν αργότερα -χωρίς τον Robertson- για μία σειρά από περιοδείες μεταξύ 1980 και 1990.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα