Σαν σήμερα: Ένας χρόνος από τον θάνατο του Κρις Κορνέλ

Σαν σήμερα: Ένας χρόνος από τον θάνατο του Κρις Κορνέλ
Chris Cornell ο τραγουδιστής των Soundgarden

Ο διάσημος τραγουδιστής των θρυλικών Soungarden και των Audioslave είχε αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού στις 18 Μαΐου το 2017

Ο Κρις Κορνέλ ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς καλλιτέχνες στην ιστορία της ροκ μουσικής, προσφέροντας κομμάτια-διαμάντια που θα παραμείνουν διαχρονικά στη παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο καλλιτέχνης από το Σιάτλ, είχε προσδώσει αέρα ανανέωσης στο χώρο της hard rock μουσικής μαζί με τους Nirvana, Alice in Chains, και τους Pearl Jam, οι οποίοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του grunge ρεύματος.

Ο Κορνέλ βρέθηκε νεκρός στις 18 Μαΐου 2017, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου είχε διανυκτερεύσει, έπειτα από μια συναυλία με τους Soundgarden στο πλαίσιο της περιοδείας τους στις ΗΠΑ. O 52χρονος τραγουδιστής είχε απαγχονιστεί μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Πριν την αυτοχειρία, τηλεφώνησε στη γυναίκα του Βίκυ Καραγιάννη, λέγοντας της ότι ένιωθε κουρασμένος και ότι είχε πάρει μερικά ηρεμιστικά παραπάνω.

Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν από το τραγικό γεγονός είχε δημοσιεύσει στο Facebook: «αυτό που λείπει, ειδικά τα τελευταία μοναχικά χρόνια, είναι η συντροφικότητα. Αυτό που χάνουμε όταν δεν είμαστε μαζί, σε ένα συγκρότημα».

Η Βίκυ Καραγιάννη, η οποία παντρεύτηκε τον Κορνέλ το 2004, επανέλαβε την πεποίθησή της ότι τα ναρκωτικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο θάνατο του τραγουδιστή: «Είχε επτά διαφορετικές ουσίες στον οργανισμό του τη στιγμή του θανάτου του».

Ο Κορνέλ ήταν αντιμέτωπος με το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών σε πολλές περιόδους της ενήλικης ζωής του και παραδέχτηκε το 2009 ότι ήταν πέρασε ένα διάστημα σε κέντρο αποτοξίνωσης στο OxyContin.

Ο μουσικός είχε γεννηθεί στο Σιάτλ, πόλη που ανέδειξε τους Big Four της grunge μουσικής , Nirvana, Alice in Chains, Soundgarden, Pearl Jam. Αποτέλεσε τραγουδιστής των θρυλικών Soundgarden όπου και σημείωσε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες του 80΄και του 90′, κατατάσσοντάς τον στην ελίτ της grunge και της ροκ μουσικής σκηνής.

Το 1990 είχε δημιουργήσει τους Temple of the Dog για να αποτίσει φόρο τιμής στον στενό του φίλο Άντριου Γούντ από τους Mother Love Bone, ο οποίος είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το 2001, ο Κορνέλ εντάχθηκε στους Audioslave, ένα supergroup αποτελούμενο από τρία μέλη των Rage Against the Machine, λίγο μετά τη διάλυσή τους (Τομ Μορέλλο, Τιμ Κόμερφορντ, Μπραντ Γουίλκ).Το συγκρότημα σημείωσε επιτυχία ανάλογη με αυτήν των Soundgarden, κυκλοφορώντας τρία άλμπουμ.

Ο Κορνέλ είχε ακολουθήσει σόλο καριέρα παράλληλα με τα άλλα μουσικά του project, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την ερμηνευτική του ικανότητα, με το τραγούδι ”You Know My Name” να εμφανίζεται στη ταινία του James Bond ”Casino Royale” to 2006.



Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα