Σνομπάρουν τα Grammy τους μαύρους καλλιτέχνες; Ο Jay-Z έδωσε την απάντηση

Διαβάζεται σε 3'
Ο Jay-Z στα 66α Βραβεία Grammy
Ο Jay-Z στα 66α Βραβεία Grammy 2024 Chris Pizzello/AP Photo

Η Beyonce έχει κερδίσει συνολικά 32 Grammy αλλά ποτέ το βραβείο για το “Άλμπουμ της χρονιάς” και ο Jay-Z πήρε λίγο χρόνο για να μάθει το γιατί.

Την Κυριακή (04/02) πραγματοποιήθηκε η 66η τελετή των βραβείων Grammy στο Λος Άντζελες και αυτή η βραδιά τα είχε όλα. Βραβεύσεις των μεγαλύτερων αστέρων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, λαμπερές εμφανίσεις, μία σαρωτική Taylor Swift που έγραψε ιστορία αλλά και ένα acceptance speech που δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε.

Ο Jay-Z παρέλαβε το βραβείο “Dr. Dre Global Impact” για τη συνεισφορά του στη μουσική και ανέβηκε στη σκηνή των Grammy με την κόρη του Blue Ivy. Και ενώ θα περίμενε κανείς να ευχαριστήσει τη μαμά του, τον μπαμπά του, τη σύζυγό του, άντε και τα ίδια τα βραβεία έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Τα κατακεραύνωσε.

Ο γνωστός ράπερ και παραγωγός κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι σνομπάρουν τη σύζυγό του Beyoncé, καθώς η ίδια είναι η τραγουδίστρια με τα περισσότερα Grammy στην ιστορία έχει συνολικά 32 βραβεία– αλλά ποτέ δεν έχει κερδίσει το βραβείο “Άλμπουμ της χρονιάς”.

Κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του, ο Jay-Z μίλησε για το πώς ήθελε πάντα τα Grammy να αναγνωρίζουν τους μαύρους καλλιτέχνες που επηρεάζουν περισσότερο την κουλτούρα της rap και της R&B και πώς στην προκειμένη δεν το κάνουν.

Αρχικά, ο Jay-Z αναφέρθηκε στο μποϊκοτάζ του Will Smith και του DJ Jazzy Jeff στα Grammy του 1989, επειδή η κατηγορία ραπ δεν μεταδιδόταν τότε από την τηλεόραση. Σημείωσε ότι ο ίδιος είχε μποϊκοτάρει τα ίδια βραβεία όταν ο DMX κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ που είχαν βρεθεί στο Νο1 αλλά δεν ήταν υποψήφιος.

“Θέλουμε να το καταλάβετε ή τουλάχιστον να πλησιάσετε στο να το καταλάβετε. Προφανώς, είναι υποκειμενικό, επειδή είναι μουσική και βασίζεται στη γνώμη, αλλά κάποια πράγματα…”, είπε μεταξύ άλλων και σε εκείνο το σημείο κοίταξε τη Beyonce που στεκόταν στα πρώτα τραπέζια.

Δεν θέλω να φέρω σε δύσκολη θέση αυτή τη νεαρή κυρία, αλλά έχει περισσότερα Grammy από όλους και ποτέ δεν κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς. Οπότε ακόμα και με τις δικές σας μετρήσεις, αυτό δεν λειτουργεί. Σκεφτείτε το. Έχει τα περισσότερα Grammy, χωρίς να έχει κερδίσει ποτέ το άλμπουμ της χρονιάς. Αυτό δεν λειτουργεί”, είπε ενοχλημένος, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει πως κάποιοι εκ των καλλιτεχνών δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατηγορία.

Θέλοντας να δικαιολογήσει τον χειμαρρώδη λόγο του ο Jay-Z πρόσθεσε πως όταν αγχώνεται λέει την αλήθεια.

Beyonce και Jay-Z στα 66α Βραβεία Grammy
Beyonce και Jay-Z στα 66α Βραβεία Grammy 2024 Chris Pizzello/AP Photo

Grammy 2024: Δείτε το απόσπασμα

Grammy 2024: Ο ευχαριστήριος λόγος του Jay-Z

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα