Σωματείο ΑΣΜΑ 450+: Οι ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ προσπαθούν να εμποδίσουν τη διανομή

Σωματείο ΑΣΜΑ 450+: Οι ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ προσπαθούν να εμποδίσουν τη διανομή
ΜΑΡΟΥΣΙ- 'Εφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Το σωματείο δημιουργών κάνει λόγο για επιλεκτική μεταχείριση

Το σωματείο ΑΣΜΑ 450+ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΑΕΠΙ για άρνηση να προβεί στις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να αποδεσμευτούν τα χρήματα για να γίνει η διανομή που έγινε δυνατή μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση.

Όπως γράφει σε επιστολή της προς τον Δ. Ξανθόπουλο η επίτροπος Μαρία Βλάχου «Αρνείστε να προβείτε στις αναγκαίες αποφάσεις, ως Διοίκηση, όσον αφορά τη διανομή των δικαιωμάτων του Β΄ εξαμήνου 2017 και την εκταμίευση τόσο του υπολοίπου των δικαιωμάτων του Α΄εξαμήνου 2017 όσο και του Β΄εξαμήνου 2017.». Στην ίδια επιστολή της η επίτροπος τονίζει επίσης πως «Η επιλεκτική κοινοποίηση σε ένα μόνο σωματείο των αποφάσεών σας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς, για αυτό το λόγο επιλέγουμε να κοινοποιήσουμε την αλληλογραφία προς όλα τα σωματεία δημιουργών.».

«Ρωτάμε ευθέως τους συναδέλφους του σωματείου ΜΕΤΡΟΝ πως δέχονται αυτή την επιλεκτική μεταχείριση. Σε αυτή την τόσο κρίσιμη ώρα, με λύπη αντιλαμβανόμαστε ότι η διανομή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ήταν μια είδηση μη αρεστή σε κάποιους. Αν η διοίκηση συνεχίσει να υπονομεύει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε τόσο εμείς όσο και η επίτροπος για να γίνει η διανομή , θα αξιοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να την εμποδίσουμε απ’ το να το κάνει» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το σωματείο ΑΣΜΑ 450+.

Και συνεχίζει: «Επίσης καλούμε τα μέλη του Εποπτικού Γ. Θεοφάνους, Θ. Παπανικολάου, Ηλ. Φιλίππου, Στ. Δρογώση, Γ. Ανδρέου, Φ. Τασσόπουλο, να πιέσουν επιτέλους αποτελεσματικά τη διοίκηση για διαχωρισμό των λογαριασμών, της εταιρείας, ώστε να διακριθεί η προμήθεια της ΑΕΠΙ με το ποσό που αντιστοιχεί στα δικαιώματα των δημιουργών. Το μέλος μας στο ΕΣ Αντώνης Πλέσσας καθώς και η επίτροπος , θέτουν από το Σεπτέμβριο το ζήτημα ως μείζον και παρ’όλα αυτά , η πλειοψηφία του εποπτικού (αφού καθυστέρησε να τοποθετηθεί στο ζήτημα) τώρα που είναι πια ζωτικό , προκειμένου να γίνει η διανομή, το υποτιμά με κάθε τρόπο, εμποδίζοντας τη. Γιατί σωπαίνουν, τη στιγμή που η νόμιμη προθεσμία γι’ αυτό έχει ήδη παρέλθει; Όσο αυτό , παράνομα δεν συμβαίνει, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και πρέπει να το γνωρίζουν και οι ίδιοι και όλα τα μέλη. Το εποπτικό συμβούλιο ας επιτελέσει επιτέλους τον ρόλο του που είναι να ασκεί έλεγχο στη διοίκηση και όχι να τη διευκολύνει να διαφεύγει των υποχρεώσεών της προς εμάς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα