Σπάνιο ντοκουμέντο: Η πρώτη εμφάνιση των Prodigy στο Πεδίο του Άρεως το 1992

Σπάνιο ντοκουμέντο: Η πρώτη εμφάνιση των Prodigy στο Πεδίο του Άρεως το 1992

Η γενιά των Ελλήνων ravers υποδεχόταν τους άγνωστους ακόμα Prodigy στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, στο Sunrise Zone στο Πεδίο του Άρεως.

Τo Sunrise Zone ξεκίνησε ως mobile party μια Κυριακή στις αρχές Φεβρουαρίου του 1991 στο club Faz στην πλατεία Μαβίλη. Στις αρχές του 1992, τα πάρτι της ομάδας απέκτησαν και φυσικό χώρο στο club Άλσος στο Πεδίο του Άρεως.

Εκεί, στις 8 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς φιλοξενήθηκαν οι άγνωστοι ακόμα αλλά πολλά υποσχόμενοι Prodigy, μπροστά στους Έλληνες ravers.

Η μπάντα είχε σχηματιστεί το 1990 και ήδη πειραματιζόταν με rave, hardcore techno, industrial, jungle και breakbeat ήχους. Ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος, το “Experience” κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1992, από την ανεξάρτητη βρετανική δισκογραφική εταιρία XL Recordings ενώ η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το θρυλικό What Evil Lurks, σε 12” βινύλιο τον Φεβρουάριο του 1991.

Από το “Experience” είχαμε πέντε singles, τα “Charly”, “Everybody in the place”, “Fire/Jericho”, “Οut of space” και “Wind it up”. Για την ιστορία, η πρώτη συναυλία των Prodigy έγινε το 1990 στο Club Labyrinth στο Ντάλστον του Λονδίνου.

Οι πρώτες τους μέρες στο ντοκιμαντέρ για το 1992, “Early days”:

Συναυλία-ορόσημο για μια ολόκληρη δεκαετία, ήταν η εμφάνισή τους το 1995 στον Λυκαβηττό. Δείτε παρακάτω τη στιγμή που σταματάει το live όταν κάποιος άρχισε να πετάει πέτρες προς τη σκηνή, την ώρα που στην είσοδο ήταν σε εξέλιξη μάχες με την αστυνομία κατά το “ντου” του κοινού. Η τελευταία εμφάνιση των Prodigy έγινε στη χώρα μας στη Μαλακάσα και το Rockwave το 2015.

Από το ίδιο live:

Η αφιέρωση των Prodigy για τη χώρα μας το 2011:

Θυμίζουμε πως ο frontman της μπάντας, Κιθ Φλιντ αυτοκτόνησε σε ηλικία 49 ετών, σοκάροντας την παγκόσμια μουσική βιομηχανία και τα εκατομμύρια των φαν του. Η σελίδα της μπάντας είναι πλέον αφιερωμένη στη μνήμη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα