Θα έγραφες μουσική για μια ταινία animation;

Θα έγραφες μουσική για μια ταινία animation;
Σκηνή από την ταινία "Ahead" της Αλά Νουνού ΡΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης που διοργανώνει το Μέγαρο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Animasyros.

Στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών διοργανώνεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Animegaron , σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος, οι συμμετέχοντες καλούνται να γράψουν μουσική για την μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «Ahead» της Αλά Νουνού, η οποία είναι επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Το ενδιαφέρον για την σύνθεση μουσικών που ντύνουν ταινίες animation όλο και μεγαλώνει στα μέρη μας -μόνο πέρυσι στον Animegaron είχαμε πάνω από 160 συμμετοχές. Μάλιστα, οι διακριθέντες του ’20 φιλοξενήθηκαν στο ελληνικό περίπτερο της ASIFA της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων, στην διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ανσί στην Γαλλία, που είναι, βέβαια, ό,τι πιο σημαντικό διοργανώνεται παγκοσμίως σε επίπεδο κινουμένων σχεδίων, stop motion, claymation κι όλων των παρόμοιων.

Τις συνθέσεις που θα υποβληθούν θα κρίνει επιτροπή αποτελούμενη από την σκηνοθέτρια του «Ahead» Αλά Νουνού, τον Νίκο Κυπουργό (συνθέτη), τον Γιάννη Λώλη (creative director), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτη και επικεφαλής του κύκλου Γέφυρες) και την Φώφη Τσεσμελή ή DJ Fo (DJ, δημοσιογράφος).

Οδηγίες προς ενδιαφερομένους

Όποιος θέλει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να μπει στην σχετική σελίδα του Μεγάρου, να δει την ταινία «Ahead» (χωρίς ήχο), και μετά να συμπληρώσει το έντυπο συμμετοχής. Σημειώνεται πως για να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα η μουσική θα πρέπει να είναι ενσωματωμένη στην ταινία. Η προθεσμία υποβολής των υποψήφιων σάουντρακ είναι η Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 (έως τις 17:00)

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, στα σόσιαλ του Μεγάρου θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα, ενώ συγχρόνως θα αναρτηθεί η ταινία ντυμένη με τα 10 καλύτερα σάουντρακ που θα έχει στο μεταξύ ξεχωρίσει η επιτροπή. Οι τελικοί τρεις νικητές του Animegaron θα λάβουν χρηματικά βραβεία και θα υποστηριχτούν από ευρύ πλαίσιο δράσεων προβολής. Επίσης, οι συνθέσεις των 25 διακριθέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και το κανάλι του Μεγάρου στο YouΤube.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Πηνελόπη Πατρικιάνου στο [email protected] και 210-7282 736.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα