Τι μας θυμίζει το νέο βιντεοκλίπ των Depeche Mode για το τραγούδι “Wagging Tongue”

Τι μας θυμίζει το νέο βιντεοκλίπ των Depeche Mode για το τραγούδι “Wagging Tongue”
Wagging Tongue - YouTube

Το video του ‘Wagging Tongue’ βασίζεται σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν όπου οι κώδικες επικοινωνίας είναι αυστηροί και σουρεαλιστικοί.

Οι μοναδικοί Depeche Mode μόλις κυκλοφόρησαν το video του νέου τους single ‘Wagging Tongue’ μέσα από την πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά ‘Memento Mori’ που κυκλοφορεί από την Panik Records/Sony Music.

Σε σκηνοθεσία των The Sacred Egg και καλλιτεχνική κατεύθυνση του επί χρόνια συνεργάτη του συγκροτήματος, Anton Corbijn, το video του ‘Wagging Tongue’ βασίζεται σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν όπου οι κώδικες επικοινωνίας είναι αυστηροί και σουρεαλιστικοί.

Φυσικά η αισθητική του βίντεο είναι ούμπερ χαρακτηριστική και θυμίζει το πάλαι ποτέ φωτογραφικό και κινηματογραφικό στίγμα του Corbijn, που έχει δώσει μια διακριτή οπτική ταυτότητα στην μπάντα.

Το ‘Wagging Tongue’ μιλά για την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού σε ένα μικρό χωριό, οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε μία αποκαλυπτική τελετουργία με συμμετέχοντες δικηγόρους, επιχειρηματίες, αστυνομικούς, ακόμη και τους Martin Gore και Dave Gahan.

Σχόλιο για τη δύναμη των κοινωνικών δικτύων στη χειραγώγηση και τις καμπάνιες δυσφήμισης; Σχόλιο για τις online “βεντέτες”, το echo chamber ή και μία συμβολική αναφορά στην πολιτική αδράνεια για θέματα οπλοκατοχής και συμπερίληψης; Όλα αυτά είδαν οι φανς στο νέο βίντεο των DM, που έκαναν μία πολύ επιτυχημένη επιστροφή στη δισκογραφία με το “Memento Mori”.

Δείτε το video των Depeche Mode για το τραγούδι “Wagging Tongue”

Το αποτέλεσμα είναι ένα βαθυστόχαστο οπτικό σύμπαν που ταιριάζει απόλυτα με το μήνυμα του τραγουδιού, για το οποίο το Rolling Stone είχε γράψει “οι στίχοι του έχουν έναν τρόπο να κολλάνε στον εγκέφαλο” και το Pitchfork ανέφερε “η αυγή μιας νέας δυναμικής”.

Το βιντεοκλίπ για το κομμάτι “Ghosts” έχει την ίδια ασπρόμαυρη αισθητική του Corbijn και παραπέμπει στο ‘The Seventh Seal” του Ingmar Bergman με το ντουέτο, πλέον, των Depeche Mode και παίζει σκάκι. Στην ταινία του Bergman παίζουν σκάκι ο ιππότης Antonius Block και ο Θάνατος σε μία βραχώδη ακτή και το στοίχημα είναι η ζωή του ιππότη. Τα πιόνια πουλήθηκαν σε δημοπρασία για 90.000 λίρες.

Ο Gore και ο Gahan έγραψαν μαζί το ‘Wagging Tongue’, το οποίο είναι ένα από τα highlights στην περιοδεία τους ‘Memento Mori World Tour’, η οποία αυτή την περίοδο κάνει στάσεις σε στάδια της Ευρώπης και του Ηνωμένου Βασιλείου. Η μπάντα θα επιστρέψει στην Βόρεια Αμερική για το 3ο μέρος της περιοδείας με πρώτη στάση να είναι στο Μεξικό στις 21 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και έχοντας παίξει ζωντανά για περισσότερους από 35 εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως, οι Depeche Mode παραμένουν μέχρι και σήμερα μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής, με το ‘Memento Mori’ να είναι μία ακόμη σημαντική προσθήκη στην μεγάλη τους δισκογραφία.

Memento Mori


Το “Memento Mori” σε παραγωγή του James Ford, με επιπλέον παραγωγή της Marta Salogni, αποτελεί το 15ο studio άλμπουμ των Depeche Mode. Η λατινική φράση “memento mori” σημαίνει “να θυμάσαι ότι είσαι θνητός“.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται στη σκιά της απουσίας του τρίτου ιδρυτικού μέλους των DM, Andrew “Fletch” Fletcher, ο οποίος υπέστη διαχωρισμό αορτής, ενώ βρισκόταν σπίτι του στις 26 Μαΐου 2022 και έφυγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα