Τζαζ στην Πλατεία με ελεύθερη είσοδο – Συναυλιακές φεστιβαλικές βραδιές στην Πειραιώς 260

Τζαζ στην Πλατεία με ελεύθερη είσοδο – Συναυλιακές φεστιβαλικές βραδιές στην Πειραιώς 260
O Adedeji Adetayo Mariza Kapsabeli

Η Πλατεία της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ "Τζαζ στην Πλατεία" που εγκαινιάστηκε πέρυσι, συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές.

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το πολύ πετυχημένο μίνι φεστιβάλ “Τζαζ στην Πλατεία” που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές μας.

Πέντε ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως τις 20 Ιουλίου.

Συμμετέχουν τα σχήματα:

7 – 9 Ioυνίου | Adedeji Adetayo Sextet

Ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 τη ζωντάνια της αφρικανικής μουσικής. Τρεις βραδιές με afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.

3 – 5 Ιουλίου | Spyros Panagiotopoulos Quintet (BFAM)

Spyros Panagiotopoulos Mariza Kapsabeli

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Happy Hour, ο ντράμερ Σπύρος Παναγιωτόπουλος με το κουιντέτο του θα μάς παρουσιάσουν συνθέσεις των μελών του γκρουπ που κινούνται στον χώρο της τζαζ.

9 – 11 Ιουλίου | Terry’s Quartet

Terry Vakirtzoglou Mariza Kapsabeli

Η τραγουδίστρια Τέρη Βακιρτζόγλου παρουσιάζει το καινούριο της project στο πλαίσιο του «Τζαζ στην Πλατεία». Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, ο καθένας με τη δική του πορεία στην ελληνική τζαζ σκηνή, που συναντιούνται για πρώτη φορά όλοι μαζί. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παλιές και καινούριες συνθέσεις της Τέρης από τον πρώτο της δίσκο Qualia αλλά και από τον δεύτερο που θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο Permathea, καθώς και ενορχηστρώσεις από αγαπημένα τζαζ τραγούδια.

17 – 19 Ιουλίου | Apostolos Leventopoulos Trio feat. Vasilis Xenopoulos

Οι συνθέσεις του Απόστολου Λεβεντόπουλου συνδυάζουν την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, και τον λυρισμό της κιθάρας με τον εκρηκτικό ήχο του organ trio.

Vasilis Xenopoulos AEF2023 - Jazz στην Πλατεία

20 Ιουλίου | Συναυλία – πάρτι | Crazy People Music

Οι μουσικοί Αντώνης Ανδρέου, Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Τσάκας, Adedeji Adetayo, Κωστής Χριστοδούλου, Δημήτρης Σεβδαλής και Γιώργος Γεωργιάδης συναντιούνται για μια μοναδική συναυλία-πάρτι για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Πειραιώς 260.

Πληροφορίες

  • 07/06 έως 20/07/2023
  • Ώρα έναρξης: 23:00
  • Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Ταύρος
  • Ελεύθερη είσοδος

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα