Η Σοφία Μανουσάκη σε μία μοναδική Νύχτα Ευχών

Διαβάζεται σε 4'
Η Σοφία Μανουσάκη
Η Σοφία Μανουσάκη

Η Σοφία Μανουσάκη μιλά στο NEWS 24/7 για τα αγαπημένα της Χριστούγεννα με αφορμή ένα χριστουγεννιάτικο live στις 24 Δεκεμβρίου στη Μουσική σκηνή Σφίγγα

Την παραμονή των Χριστουγέννων η Σοφία Μανουσάκη θα δώσει στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα, ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο live υπό τον τίτλο η “Νύχτα των ευχών“. Γνωστή από τα εκρηκτικές της εμφανίσεις και την ποικιλία των μουσικών της επιλογών, η καλλιτέχνιδα έχει ετοιμάσει ένα ρεβεγιόν με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με μόνο κριτήριο την δύναμη τους και την αποδεδειγμένη αγάπη του κοινού γι αυτά. Φυσικά από μια τέτοια βραδιά δεν θα λείψουν και χριστουγεννιάτικα κομμάτια που θα ανεβάσουν το γιορτινό θερμόμετρο και θα δώσουν τον τόνο της ημέρας.

Επιλογές από το νέο της άλμπουμ “Music Box Sessions” με επανεκτελέσεις γνωστών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, τραγούδια που έχει ήδη κυκλοφορήσει και πολλές πολλές εκπλήξεις που δεν γνωρίζουν περιορισμούς και σύνορα. Ένα πρόγραμμα που ενορχηστρώνει η Σοφία Μανουσάκη με λογική dj και στόχο το τραγούδι, τον χορό, την χαρά και το συναίσθημα.

Εμείς μιλήσαμε με τη Σοφία Μανουσάκη σε mood τελείως… χριστουγεννιάτικο!

Αγαπημένα σου Χριστούγεννα; Θυμάσαι;
Αγαπημένα Χριστούγεννα ήταν αυτά της παιδικής μου ηλικίας, που περίμενα πως και πως να δω την δαγκωματιά του Αϊ – Βασίλη στον κουραμπιέ, όπως είναι το έθιμο στην Κρήτη και σε άλλα μέρη, και φυσικά το δώρο, που του είχα ζητήσει, κάτω από το δέντρο. Όμορφες αναμνήσεις, που θα θυμάμαι για πάντα.

Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι
Τα γνωστά σε όλους μας κάλαντα. Έβγαινα στους δρόμους μαζί με τ’ αδέρφια και τα ξαδέρφια μου, για να τα τραγουδήσουμε και να βγάλουμε το χαρτζιλίκι μας.

Ιδανικός προορισμός;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω κάποιον αγαπημένο προορισμό. Πάντα περνούσα τα Χριστούγεννα με την οικογένεια μου, στο σπίτι μας. Οπότε ναι, ο ιδανικός προορισμός για μένα είναι το σπίτι, που μεγάλωσα, στα Χανιά της Κρήτης.

Μελομακάρονο ή κουραμπιές;
Και τα δυο πολύ αγαπημένα, αλλά τώρα τελευταία λίγο παραπάνω ο κουραμπιές.

Το πιο ωραίο δώρο που έχεις πάρει τα Χριστούγεννα;
Ένα μικρό synthi δύο οκτάβων. Βέβαια, είχα ζητήσει ένα τεράστιο πιάνο αλλά αρκέστηκα σε αυτό. Η χαρά μου και πάλι ήταν τεράστια.

Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι δεν υπάρχει Αι Βασίλης;
Για λίγο στεναχωρήθηκα αλλά μόλις συνειδητοποίησα πως ήταν ο μπαμπάς και η μαμά, εκείνοι που μας έπαιρναν τα δώρα και ξόδευαν τόσα χρήματα κάθε χρόνο, για να μας δώσουν αυτή τη χαρά, κατάλαβα πόσο πολύ μας αγαπούσαν και πόσο πάλευαν, για να μην μας λείψει τίποτα και τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό.

Πως σκέφτεσαι την ιδανική μέρα των Χριστουγέννων;
Γύρω από το τραπέζι με καλούς ανθρώπους και όμορφες μελωδίες.

Απαραίτητες γεύσεις στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι;
Πιστεύω πως επιβάλλεται το γεμιστό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, κάτι που μου αρέσει πολύ να φτιάχνω.

Ευχή για τα φετινά Χριστούγεννα;
Επειδή για κάποιους τα Χριστούγεννα μπορεί να σημαίνουν χαρά και για κάποιους άλλους θλίψη, θέλω να ευχηθώ μέσα απ’ την καρδιά μου ο καθένας και η καθεμία να πάρει και να βρει αυτό, που πραγματικά επιθυμεί και έχει ανάγκη αυτές τις άγιες μέρες.

Ένα γιορτινό τραγούδι που θα τραγουδήσεις στην Σφίγγα;
Δεν θα πούμε μόνο ένα. Θα είναι αρκετά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ελληνικά και ξένα, που έχουν μείνει στον χρόνο κι έχουμε όλοι αγαπήσει.

Παίζουν οι μουσικοί:

Βασίλης Δεφίγγος : Σαξόφωνο – πνευστά – κρουστά – πλήκτρα
Ρόλη Γιαμοπούλου : ντραμς – τραγούδι
Βίκτωρ Κουλουμπής: μπάσο
Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρες
Νίκος Γαγγάδης : κιθάρες – τραγούδι
Σάββας Ρακιντζάκης : πλήκτρα – ακορντεόν – τραγούδι
Τασος Γιαννουτσος : ακουστική κιθάρα

Ηχοληψία : Δημήτρης Δημητριάδης
Φωτισμοί : Νίκος Συρίγος

Info

Ώρα έναρξης: 22: 00
Είσοδος: 13 ευρώ

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
[email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα