Vaya Con Dios και Θοδωρής Βουτσικάκης τραγουδούν για τη Γυναίκα – Το βίντεο

Διαβάζεται σε 3'
Vaya Con Dios
Κωνσταντίνος Μανωλάς

Ένα τραγούδι για τις Γυναίκες την Ημέρα της Γυναίκας! Μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο των Vaya Con Dios με τον δικό μας Θοδωρή Βουτσικάκη.

Η Panik Records είχε ήδη ανακοινώσει τη διεθνή συνεργασία-έκπληξη των Vaya Con Dios και του Θοδωρή Βουτσικάκη στο τραγούδι “Una Mujer / Μια Γυναίκα“, το οποίο ήταν διαθέσιμο για presave και από τότε που διαβάσαμε την είδηση αναμέναμε το… βιντεοκλίπ.

Οι μοναδικοί Vaya Con Dios, που άφησαν το μουσικό τους στίγμα στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας των ‘80s με αρχές των ‘90s και παραμένουν ένα από τα πιο διαχρονικά και επιτυχημένα συγκροτήματα, συνεργάστηκαν με τον ξεχωριστό Έλληνα ερμηνευτή, Θοδωρή Βουτσικάκη, ο οποίος συνεχίζει τις διεθνείς συνεργασίες του μετά την σύμπραξη με τον βραβευμένο με Oscar Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani.

Με “προμετωπίδα” τη βετεράνο Βελγίδα τραγουδίστρια Dani Klein, οι Vaya Con Dios υπογράφουν τo “Una Mujer”, ένα από τα ωραιότερα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρόσφατο album «Shades Of Joy» – το πρώτο τους album εδώ και 20 χρόνια.

Στο δίγλωσσο ντουέτο, οι ξεχωριστές ερμηνείες της Dani Klein και του Θοδωρή Βουτσικάκη “συναντιούνται” σε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Τους ελληνικούς στίχους έγραψε η σπουδαία Λίνα Νικολακοπούλου.

Το “Una Mujer / Μια Γυναίκα”, κυκλοφόρησε σε όλες τις streaming υπηρεσίες μουσικής την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας και το music video γυρίστηκε στην Αθήνα. Τη σκηνοθεσία έκανε ο Γιάννης Παπαδάκος.

“H μητέρα μου με δίδαξε να παλεύω για τα δικαιώματά μου”

H Dani Klein σε συνέντευξή της στο Magazine μας μίλησε για το ντουέτο με τον Βουτσικάκη και το τραγούδι “Una Mujer”.

Οι ισπανικοί στίχοι βασίζονται σε ποιήματα της Μεξικανής σαμάνου María Sabina  (1894-1985). Αυτή η δυναμική γυναικεία φιγούρα έζησε στο νότιο Μεξικό. Έκανε θεραπευτικές τελετές με ιερά μανιτάρια και η φήμη της εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα της χώρας της. Φημολογείται ότι την επισκέπτονταν και γνωστές προσωπικότητες, από τον Τζον Λένον, τον Τζάγκερ και τον Ντίλαν μέχρι τον Τζιμ Μόρισον.

Το τραγούδι λέει ότι οι γυναίκες είμαστε και καλές και κακές. Είμαστε και δυνατές και αδύναμες. Είμαστε θυμωμένες και ήρεμες. Έχουμε διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητάς μας ως γυναίκες, και μαθαίνουμε να τις αναγνωρίζουμε όλες.

Δεν μπορούμε συνεχώς να λέμε για το εαυτό μας ότι είμαστε καλοί και θαυμάσιοι. Κανένας δεν είναι 100% καλός. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας για αυτό που είμαστε. Αν αποδεχτείς τον εαυτό σου, γνωρίσεις τα όριά σου, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσεις τους άλλους ανθρώπους αλλά και να βρεις τη θέση σου στον κόσμο.” μας είπε η τραγουδίστρια των Vaya Con Dios.

… όταν άκουσα τη φωνή του (Βουτσικάκη) ερωτεύτηκα. Μία υπέροχη φωνή και ένα πολύ καλό παιδί. Κάναμε το βιντεοκλίπ μαζί και ήταν σαν να γνωριζόμασταν από πάντα.

Είναι ένα πολύ όμορφο μήνυμα για τις νεαρές γυναίκες. Και αυτή ήταν η ιδέα. Να εμπνευστούν. […] Η μητέρα μου ποτέ μα ποτέ δεν μου πέρασε το μήνυμα ότι είμαι λιγότερη από έναν άντρα. Δεν ήμουν παραπάνω, αλλά είχα δικαιώματα και με δίδαξε από μικρή ότι πρέπει να παλεύω για τα δικαιώματά μου. Και αν ήθελα να σπουδάσω όπως εκείνη, μπορούσα να σπουδάσω. Μου έμαθε ότι πρέπει να έχω μια δουλειά και να είμαι κυρίαρχος του εαυτού μου. Αυτές οι ιδέες με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.

***Βρείτε το «Una Mujer / Μια Γυναίκα» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής: una-mujer-mia-gynaika

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα