Η Μπιενάλε της Βενετίας μεταθέτει τη φετινή διοργάνωσή της για τον Μάιο του 2021

Η Μπιενάλε της Βενετίας μεταθέτει τη φετινή διοργάνωσή της για τον Μάιο του 2021
Στιγμιότυπο από Μουσείο Σύγχρονης Τεχνης στη Γερμανία AP

Είχε προγραμματιστεί αρχικά να ανοίξει τις πύλες της από τις 29 Αυγούστου έως τις 29 Νοεμβρίου 2020, ωστόσο λόγω του κορονοϊού μεταφέρεται για το Μάιο οτυ 2021.

Η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, η οποία αρχικά είχε προγραμματισθεί να ανοίξει τις πύλες της από τις 29 Αυγούστου έως τις 29 Νοεμβρίου 2020– μεταθέτοντας τη διοργάνωσή της από την αρχική ημερομηνία του Μαΐου–αναβλήθηκε πλέον οριστικά για το επόμενο έτος λόγω της πανδημίας της Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της.

“Η απόφαση για την αναβολή της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής έως τον Μάιο του 2021 οφείλεται στην αποδοχή της αδυναμίας να διοργανωθεί μία τόσο περίπλοκη έκθεση σε παγκόσμια κλίμακα μέσα στα απαραίτητα χρονικά περιθώρια”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Η έκθεση, που διοργανώνεται κάθε διετία, στις χρονιές που δεν διεξάγεται η αντίστοιχη Μπιενάλε Εικαστικών, είχε τίτλο φέτος “Πώς θα ζήσουμε μαζί;” Η νέα διάρκεια της έκθεσής της θα είναι από τις 22 Μαΐου έως τις 21 Νοεμβρίου 2021.

“Οι τελευταίες τούτες μέρες αποσαφήνισαν την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο πρόεδρος της Μπιενάλε της Βενετίας Ρομπέρτο Τσικούτο, ο οποίος επιβλέπει τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην επικράτεια της ‘Γαληνοτάτης’, περιλαμβανομένου και του πιο διάσημου ίσως καλλιτεχνικού γεγονότος της, του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Mostra.

“Με τον μεγαλύτερο σεβασμό για τη δουλειά που παρείχαν όλοι, τις επενδύσεις που πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλες οι χώρες (…) αποφασίσαμε να αφουγκρασθούμε εκείνες, και είναι η πλειοψηφία τους που ζήτησε την αναβολή της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής “, πρόσθεσε ο Τσικούτο.

Καθώς η Βενετία φιλοξενεί εναλλακτικά τις Μπιενάλε των Εικαστικών και της Αρχιτεκτονικής, σε μονά και ζυγά χρόνια αντίστοιχα, η σειρά πλέον θα αντιστραφεί για την επόμενη διετία και η διοργάνωση των εικαστικών θα φιλοξενηθεί στην Πόλη των Δόγηδων το 2022.

Ιδρυθείσα το 1893, η Μπιενάλε θεωρείται ένα από τα πιο σημαίνοντα καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Η Mostra, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε πριν από ένα μήνα ότι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα