Ν. Σταθούλης στο Ραδιόφωνο 24/7: Ο Κουβέλης ευθύνεται για τη λεηλασία της περιουσίας Ιόλα

Ν. Σταθούλης στο Ραδιόφωνο 24/7: Ο Κουβέλης ευθύνεται για τη λεηλασία της περιουσίας Ιόλα

Για τον κατακερματισμό της μυθικής συλλογής Ιόλα και την αμφιλεγόμενη δημοπρασία έργων της από τον οίκο Sotheby's μίλησαν στο Ραδιόφωνο 24/7 ο βιογράφος του μεγάλου συλλέκτη και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Για τη σημερινή κατάντια της κατακερματισμένης, λεηλατημένης περιουσίας του Αλέξανδρου Ιόλα, μέρος της οποίας βγήκε χθες, Πέμπτη, στο σφυρί από τον οίκο Sothby’s σε μια αμφιλεγόμενη δημοπρασία, αναφέρθηκε  στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέραμε την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7, ο δημοσιογράφος και επίσημος βιογράφος του μεγάλου συλλέκτη Νίκος Σταθούλης.

Όπως αποκάλυψε, η τότε υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη δεν αποδέχτηκε τη διαθήκη του Ιόλα, με την οποία η μυθική περιουσία του θα μεταβιβαζόταν στο ελληνικό δημόσιο, φοβούμενη την εφημερίδα “Η Αυριανή”.

Η Μελίνα φοβήθηκε ότι η Αυριανή θα γράψει ‘Η πορνό-υπουργός έκανε αποδεκτή τη συλλογή του πορνοσυλλέκτη’

Η Μελίνα «είπε στον Ιόλα “δεν μπορώ να την αποδεχτώ γιατί αύριο θα βγει η Αυριανή και θα γράφει η ‘πορνό-υπουργός έκανε αποδεκτή τη συλλογή του πορνοσυλλέκτη'”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθούλης.

Ο δημοσιογράφος επέρριψε σοβαρές ευθύνες για τη μοίρα της περιουσίας και της οικίας Ιόλα στον κ. Φώτη Κουβέλη, ο οποίος είχε οριστεί μεσεγγυητής της περιουσίας του , ως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου: «Όσο διάστημα ήταν μεσεγγυητής, δεν ασφάλισε τη βίλα του και έγιναν τέσσερις έως πέντε διαφορετικές ληστείες. Μέχρι και φωτιά έβαλαν».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, σε παρέμβασή του στην εκπομπή ” Πεζοί στον αέρα” γνωστοποίησε ότι ο δήμος, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, έστειλε κατεπείγουσα επιστολή στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s ζητώντας να αποσυρθούν τα αντικείμενα της συλλογής που έχουν δηλωθεί ως κλεμμένα, μετά απ’ τις ληστρικές επιθέσεις στη έπαυλη Ιόλα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος, στόχος του είναι να περιέλθει η βίλα στον Δήμο Αγίας Παρασκευής και να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό τοπόσημο και μουσείο μοντέρνας τέχνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα