"Να μην γίνει σούπερ μάρκετ ο ιστορικός κινηματογράφος Αλκυονίς"

O κινηματογράφος Αλκυονίς
O κινηματογράφος Αλκυονίς EUROKINISSI

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού κινηματογράφου "Αλκυονίς" εκπέμπει SOS για την τύχη του χώρου που στεγάζεται. Ενημερώθηκε η Μυρσίνη Ζορμπά.

Σε σούπερ μάρκετ κινδυνεύει να μετατραπεί ο ιστορικός κινηματογράφος Αλκυονίς.

Ο ιδιοκτήτης του κτίσματος θέλει να πουλήσει το χώρο κάτι που βρίσκει αντίθετους τους διαχειριστές του, που προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τον κινηματογράφο που λειτουργεί από το 1968.

“Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τον σώσουμε” είπε στον News247 στους 88,6 ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Βελισσάριος Κοσσυβάκης για να συνεχίσει:

"Η ιδιοκτησία του κτίσματος θέλει να πουληθεί ο χώρος. Εμείς που τον λειτουργούμε κάναμε κινητοποίηση, συναντήσαμε και την υπουργό. Η κ. Ζορμπά έκανε δεκτό το αίτημα και προσπαθεί μέσω φορέων να δει με ποιο τρόπο μπορεί να χαρακτηριστεί ο χώρος ιστορικό μνημείο σύγχρονης τέχνης και να λειτουργεί ως χώρος τέχνης. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κόσμος ώστε το σινεμά να έχει κέρδη και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Αν καταφέρουμε και κάνουμε τον χώρο όπως θέλουμε και δεν πατάει κανείς, δεν έχει λόγο ύπαρξης Δίνουμε βήμα και σε νέους καλλιτέχνες που δεν βρίσκουν πού να προβληθούν οι ταινίες τους. Δεν έχουμε ποτά, μπαρ κλπ και έχουμε πολύ φθηνό εισιτήριο. Επαναλειτουργούμε τα τελευταία 4 χρόνια".

SHARE:

24Media Network