Ο Δώρος Δημοσθένους επιλέγει τα 5+1 αγαπημένα του τραγούδια από τον Elvis Presley

Ο Δώρος Δημοσθένους επιλέγει τα 5+1 αγαπημένα του τραγούδια από τον Elvis Presley
Δώρος Δημοσθένους Alexandra Nestoridou

Με αφορμή τη συναυλία του με τίτλο "Ο Elvis στον Κήπο", που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε διασκευές τραγουδιών του Elvis Presley, ζητήσαμε από τον Δώρο Δημοσθένους να μοιραστεί μαζί μας τα 5+1 αγαπημένα τραγούδια του "Βασιλιά" και να μας αποκαλύψει τους λόγους που τα επιλέγει.

Ο Δώρος Δημοσθένους είναι ένας χαρισματικός καλλιτέχνης, που μας έχει χαρίσει αμέτρητα όμορφα τραγούδια με τη φωνή του, τόσο δικά του “διαμαντάκια” όσο και υπέροχες διασκευές. Είναι γεννημένος στην Κύπρο και ασχολείται με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολλές σημαντικές συνεργασίες, όπως με τη Μαρία Φαραντούρη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τη Νανά Μούσχουρη, τη Λένα Πλάτωνος, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και άλλους.

Στη μουσική του πορεία έχει ασχοληθεί με το μιούζικαλ, το θέατρο και την όπερα, έχει συμπράξει με σπουδαίες ορχήστρες, έχει τραγουδήσει σε συναυλίες-σταθμούς της ελληνικής μουσικής και έχει συμμετάσχει σε δίσκους διαφορετικών μουσικών ειδών με εμβληματικούς καλλιτέχνες, ενώ ο ίδιος δεν σταματά στιγμή να πειραματίζεται και να αναζητά την σπίθα που θα τον οδηγήσει σε καινούργια μονοπάτια. Μαζί με όλα αυτά, ο Δώρος έχει ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό χάρισμα, που είναι έκδηλο σε όλες του τις εμφανίσεις και κάνει το κοινό να τον απολαμβάνει κάθε φορά σε όλα του τα εγχειρήματα.

Αυτή την περίοδο ο Δώρος Δημοσθένους καταπιάνεται με τον “Βασιλιά της Ροκ εν Ρολ”, τον Elvis Presley, και στήνει ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι με τίτλο “Ο Elvis στον Κήπο” στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα μαζί με την εξαμελή μπάντα του. Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, ο Δώρος θα μας γυρίσει πίσω στον χρόνο και θα μας ταξιδέψει στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, ερμηνεύοντάς μας τις πιο γνωστές χορευτικές επιτυχίες, αλλά και τις ατμοσφαιρικές ερωτικές μπαλάντες του Elvis. Και σίγουρα δεν υπήρχε πιο κατάλληλος καλλιτέχνης για να το κάνει αυτό!

Δώρος Δημοσθένους στον Κήπο του Μεγάρου

Η διάθεση, η ενέργεια, ο ρομαντισμός, η δυναμική, η χροιά και το ταλέντο του Δώρου, σε συνδυασμό με τον καταπράσινο και Κήπο του Μεγάρου, θα μας μεταφέρουν στα χρόνια των ’50s και ’60s, τότε που μεσουρανούσε σε όλο τον κόσμο το ροκ εντ ρολ, ένα μουσικό είδος πρωτόγνωρο για εκείνη την εποχή, το οποίο ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Αξέχαστες μελωδίες που αγαπάμε μέχρι σήμερα και τραγούδια γεμάτα ρυθμό μας ξεσηκώνουν και μας κάνουν να θέλουμε να χορέψουμε ξυπόλητοι πάνω στο γκαζόν μέχρι τελικής πτώσης.

Με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του, που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε διασκευές τραγουδιών του Elvis Presley, ζητήσαμε από τον Δώρο Δημοσθένους να μοιραστεί μαζί μας τα 5+1 αγαπημένα τραγούδια του “Βασιλιά” και να μας αποκαλύψει τους λόγους που τα επιλέγει. Τα τραγούδια της λίστας θα συμπεριλαμβάνονται στο setlist της συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Ποια τραγούδια ξεχωρίζει, λοιπόν, ο Δώρος από το ρεπερτόριο του Elvis Presley και ποιες είναι οι σκέψεις του πίσω από αυτά;

1. “Love me tender”

Γιατί είναι ένα από τα πρώτα ερωτικά τραγούδια του Elvis που είχα ακούσει μικρός.

2. “My way”

Γιατί όταν το έλεγε το εννοούσε, σαν να έβλεπε το τέλος να έρχεται, σαν να έλεγε το κύκνειο άσμα του.

3. “Suspicious Minds”

Γιατί είναι από τα πιο δυναμικά του τραγούδια και όταν το ερμηνεύει στο Las Vegas τα δίνει όλα για 6 λεπτά.

4. “Marguerita”

Γιατί το έχω πει 100 φορές!

5. “The wonder of you”

Γιατί έχει πολύ ωραίους στίχους, που είναι όμορφο να θες να τους απευθύνεις σε κάποιον ή κάποια που αγαπάς.

Στίχοι:

«Όταν κανείς άλλος δεν μπορεί να με καταλάβει

Όταν κάθε τι που κάνω είναι λάθος

Μου δίνεις ελπίδα και παρηγοριά

Μου δίνεις δύναμη να συνεχίσω .

Και είσαι πάντα εκεί για να μου δώσεις ένα χέρι»

Και το + 1

6. “Can’t help falling in love”

Γιατί πάντα με συγκινεί αμείωτα, όπως το παίζουμε κάθε φορά.

Πληροφορίες για τη συναυλία

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νεοκλής Νεοφυτίδης | πιάνο

Αλέξανδρος Δανδουλάκης | ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Γεωργιάδης | ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο

Παναγιώτης Κωστόπουλος | ντραμς

Διονύσης Κοκόλης | τρομπέτα

Φοίβος Μποζάς | τενόρο, άλτο και σοπράνο σαξόφωνο

Συμπαραγωγή:

ΑΚΑΝΘΟΣ – ΜΜΑ

Τιμές εισιτηρίων:

10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει

Εισιτήρια:

210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα